icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

mircova
17. máj 2012

dnes sme dojedli zeleninovú plievku a filé na masle a zemiaky, zajtra cesnačka a halušky s brynzou, dorbcovi spravím so syrokrémom 🙂

babulatko
17. máj 2012

cícerová polievka a dukátové buchtičky s pudingom

libka1
17. máj 2012

@nadhera dufam ze ti neprihorela kvoli hokeju 😀 ja som tiez cumela, huraaaaaa

veronika1417
17. máj 2012

@libka1 @nadhera babyyy aj ja huraaaaa!!! 😀 😀 😀

nadhera
17. máj 2012

@veronika1417
@libka1

kocky, obavam sa, ci som dala dobre ingrediencie do babovky , snad vaha suhlasi, ved to bolo na kolaps.....

nasi su fantasticky, tretia tretina na mensi infarkt,ale ide sa dalej..... 😀 😀 😀 huraaaaa

veronika1417
17. máj 2012

@nadhera 😀 uvidis ked budete papat 😀

dida84
17. máj 2012

ahojte...
dnes grilované kuriatko, ryža a broskyne... 🙂

katka3012
17. máj 2012

polievka zeleninova a zemiakove placky

bobinkask
17. máj 2012

@danielaj júúj dakujem 😉 ale ked ja na ten váš smer moc nechodím 😒 ale možno raz motyka vystrelí a ukážem sa- tak ma čakajte 😀 😀 😀

bobinkask
17. máj 2012

u nás dnes brokolicová polievka s haluškami a druhé bravčové masko po uhorsky ,slovenská ryža a ladový šalát s uhorkami neviem ktorá ste tu dávali link na to masko ale bolo to výborné-dakujem 😉

amdeis
17. máj 2012

My dnes polievka z kuracich vnutornosti a kosti co ostali po naporcovani kurata + zelenina =slepaci vyvar. Druhe je kura na paprike a kolienka k tomu.

eva7780
17. máj 2012

sosovicova polievka a francuzke zemiaky,bude aj na zajtra 😉

mimikett
17. máj 2012

tak ste ma dnes navnadili na tie rafaello rezy, skoda, ze som nemala slahacku- tak som spravila aspon kokosove muffinky 😵

abriela
17. máj 2012

@mimikett aj ja sa RAFAELO chystam 😀

abriela
17. máj 2012

@danielaj vdaka za inspiraciu. U nas budu v piatok druhykrat v zivote palacinky na slano a zas podavane inak.

zuziq
17. máj 2012

tak dnes som piekla rafaelo rezy a su veeeeelmi fajnove 😵

iinuska
17. máj 2012

granadir, zeleninovy salat, dukatove buchticky ako dezert

rastulka
17. máj 2012

Aj ja som dnes piekla rafaelo rezy,su vyyyborne 🙂 odporučam 😉

1977
17. máj 2012

@rastulka Poslete recept?Dakujem

lubka89
17. máj 2012

baby ako robite zapekane cestoviny ? nejaky lahky recept

lussy23
17. máj 2012

@adriana7 ďakujem za rady to ma nenapdlo. vyskúšam.

baby nemáte recept na zeleninový šalát? Brat by nejaký chcel. nemáte niečo osvedčené?

veve39
17. máj 2012

@rastulka normalne ste ma navnadili na ten koacik, vsetky ho chvalite 🙂
je fakt dobry ? vyzera byt uzasne jednoduchy na pripravu, len som mala obavy, ci aj chutovo potom nie je taky "obycajny", resp. suchy...ale po tolkych chvalach ho urcite v najblizsom case vyskusam 🙂
ako si urobila ten super vzor s polevou?

lenuss84
17. máj 2012

@lubka89 uvarim si cestoviny,napr.vretienka.zmiesam so steriliz.kukuricou,nahrubo nastruham napr.liptovsku salamu.polejem smotanou na slahanie rozmiesanou s vajickom a dam zapiect.navrch nastruham syr a necham roztopit.
kludne si ale dopln co ta napadne a co vam chuti,napr.papriku nakrajanu na pasiky,brokolicu atd.ja robievam najcastejsie len takto narychlo.

lenuss84
17. máj 2012

@rastulka idem aj ja v sobotu upiect.ste ma navnadili.prosim ako si spravila takyto krasny povrch?slahacku si rozliala rovnomerne alebo len tak kde-tu?
mas ho krasny aj na pohlad!

9niki11
17. máj 2012

lussy23 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3926 a ja este davam kecup do dresingu, velmi chutne to je

lucinenka001
17. máj 2012

Kočky poradite prosim recept na dobru paradajkovu a hraskovu polievku? Dakujem

lenuss84
17. máj 2012

@lucinenka001 ja robievam takto:
Paradajkova: kupujem pasirovane paradajky v COOp Jednote /nie pretlak/. nalejem to do hrnca,prilejem vodu,hodim zo 2ks bobkoveho listu,ml.cierne korenie,cukor,sol.Pridam cibulku do ktorej napicham klinceky.Varim cca 15 min.Z masti /oleja/ a hladkej muky si spravim svetlu zapražku,zalejem ju studenou vodou,rozmiesam,prevarim a prilejem do polievky a kratucko povarim.POlievku precedim.Pridavam do nej na tanieri ryzu,alebo cestovinku-napr.pismenka.A nastruham troska syru.My mame radsej sladsiu polievku.

Hraškova: Zemiaky osupem,pokrajam na kocky,umyjem a zalejem ich vodou a posolim.Dam varit.Po chvilke pridam steriliz.hrasok,roztlaceny cesnak a varim. Urobim si halusky: vajco rozslaham so stipkou soli a mastou /olejom/.Pridam tolko hrubej muky /detskej krupice/ aby vzniklo redsie cesto.Malou lyzickou z neho odoberam male halusky a hadzem do polievky.Z masti /oleja/ a hladkej muky si spravim zaprazku,zalejem vodou,prevarima vlejem do polievky.Chvilu povarim a dochutim solou a majorankou.Ked mam,pridam aj petrzlenovu vnat.

adriana7
17. máj 2012

@lucinenka001 , ja robím hráškovú takto:
na oleji osmažím celý balík cukrového mrazeného hrášku (rozmrazeného a odkvapkaného), asi 4 veľké zemiaky (na kocôčky) a na plátky nakrájaný cesnak (ja dávam pol hlavičky)...potom zalejem vodou, ale len tak, aby to zostalo husté, po uvarení rozmixujem ponorným mixérom, dochutím 1 čl soli, 1 pl suchého zeleninového bujónu alnatura (z dm-ky) a nastrúham muškátový oriešok (trochu).vylejem pol krabičky sójovej smotany (môžeš dať klasiku, len moje baby nemôžu) a posypem krutónmi (opražený chlebík)