Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
prinináčik http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=12290 mal úspech 😉 , ale nabudúce vyskúšam len tvaroh s kyslou smotanou a cukor 🙂 ,lebo sa mi zdalo,že by to mohlo byť trochu kyslejšie a "ľahšie" 😎 .
jooj baby to mate ok 🙂 take lahke jedla.ja mam klobasu s jadernicou a zemiaky 😀 ale nieco este ku tomu ukuchtim
u nás bude kapustová polievka s klobáskou.Hlavné jedlo bude rizoto s mäskom a zeleninkou a špargľou na to sa ešte nastrúha syr a bude aj šalát s paradajok,farebné papriky,reďkovka, mladá cibuľka a hlávkový šalát.Dezertík urobím gaštanové pyre so šľahačkou..Už sa mooooc teším 🙂 🙂
zemiakový privarok/vajce,parok/-polievka porova a spravím trosku koprovej pre priatela ja ju nemam rada k nej knedla 😉
teľacie dusené na hrášku, cesnaková ryža,šalát, rascová polievka... 🙂
dnes dojedame francuzke,zajtra budu asi dukatove bucticky
dobré ránko, dnes dojeme hermelínovú polievku, a urobím ryžový nákyp s pudingom a ovocím 😉
ahojte 🙂 , my máme mäsové guľky, paradajkovú omáčku a zemiakovú kašu odvčera, takže dojedáme 🙂 .
My dnes brokolicova polievka a lasagne 🙂
Podelím sa s vami o výbornú hermelínovú polievku, včera som ju robila prvýkrát a odporúčam, rýchla, veľmi chutná, recept mám z nejakého časopisu a je naozaj mňam 😉
Na 1 PL masla si opražíme pol šálky strúhanky, zalejeme1 litrom horúceho vývaru, ja som použila z kocky slepačí, pridáme 1 nakrájaný hermelín, rozmixujeme, dáme naspäť do hrnca, pridáme soľ, ak treba, vegetu, mleté korenie a muškátový oriešok, ja som ešte dala čerstvú pažítku a vlejeme do toho 1 rozšľahané vajíčko, prevaríme a hotovo. Podávame s kockami opečeného chlebíka alebo s kolieskami opečených rožkov. 😉
Baby, poraďte. Mám lístkové cesto a kuracie prsia, ako to čo najjednoduchšie dať dokopy? 🙂
my mame kur.rizoto a zajtra urobim tiez zemiakovy privarok este som ho nejedla tak snad 😉 a mm konecne chytil kapra 😀 😀 takze v nedelu grilovany kapor a grilovane somarinky uz sa tesim 🙂
zo vcera zeleninova polievka a idem spravit zapecene cestoviny s karfiolom a nivou 😵
my dnes brokolicova polievka a zemlovka zo vcera, zajtra dojeme brokolicovu a asi budu bryndzove halusky - takuuu mam na ne chut, a v nedelu - klasika polievka slizikova a druhe nejake masko na stave s ryzou
jahnaci perkelt s privarkom zo zelenej fazulky, ryzovy nakyp s ovocim
zeleninová polievka s kvasnicovými haluškami, rybie fašírky, zemiaková kaša, zeleninový šalát 🙂
@kokorunecka tak do tohto by si napriklad mohla kludne tie kuracie prsia pridat
Slaný zeleninový koláč
1 lístkové cesto, 1 sáčok mrazenej zeleniny zmes mrkva- hrášok, olej, 1 cibuľa, oregáno, vegeta, 1 strúčik cesnaku, 250 ml sladkej smotany, 2 vajíčka, strúhaný syr
Postup
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme zeleninu, oregáno, vegetu, prelisovaný cesnak a asi 100 ml vody, ktorú necháme vyvariť. Cesto si rozvaľkáme na trochu väčšie ako je plech, aby sme mohli vytvoriť okraj. Na cesto rovnomerne rozložíme zeleninu. V smotane rozhabarkujeme vajíčka, pridáme vegetu a vylejeme ju na zeleninu. Na vrch rovnomerne nasypeme nastrúhaný syr. Pečieme pri teplote 210 stupňov jemne do zlatista.
Ahojte.
Píšem po prvýkrát, ale čítam Vás pravidelne a chytám tu mnoho mnoho inšpirácií. Recepty si ukladám a aj tlačím.
Som veľmi veľmi rada, že som tu na Vás natrafila babule.
Moje menu za posledné dni: včera špagety so syrom a kečupom (prvýkrát som na to dávala údený syr tehlu a bolo to supeer), predvčerom halušky z kyslého mlieka so syrom (črievkový syr z LIDLu - je fajnový, aj Niva, smotana kyslá a sladká).
Prvýkrát som skúšala robiť aj pohánku (doniesli mi z Ukrajiny, je tam údajne veľmi lacná), skúšala som robiť na sladko ako taký nákyp so strúhanými jablkami, no nedalo sa to jesť, tá pohánka bola strašne tvrdá a suchá. Pred zapekaním som ju nevarila, ale ako bolo v recepte, tak len v miske nechala pol hodinu napučať v prevarenej vode. Neviem či to bol ten problém, alebo čo. Neviete mi prosím poradiť? Ono ja neviem, či to nebolo aj tým, že tá pohánka neviem či bola lúpaná alebo nelúpaná, asi skôr nelúpaná, tak či nie preto.
Pekný deň prajem.
tak mne už sa dopeká ryžový nákyp, stihla som ešte naložiť hermelín s koreninami a olivovým olejom a môžeme ísť do obchodu, lebo zas skoro prázdna chladnička 😅
baby nerobievate niekto doma lancmit? potrebovala by som nejaky overeny receptik...

@lucinenka001 ja robim paradajkovu taliansku (moj vymysel): jedna kocka pasirovanych paradajok, olivy, bazalka das spolu varit aj s vodou, mozes pridat bujon. Mozes zahustit zaprazkou, ja zahustujem na taniery nastruhanym parmezanom 🙂 dobru chut 🙂