icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

luciferova
17. máj 2012

@lucinenka001 ja robim paradajkovu taliansku (moj vymysel): jedna kocka pasirovanych paradajok, olivy, bazalka das spolu varit aj s vodou, mozes pridat bujon. Mozes zahustit zaprazkou, ja zahustujem na taniery nastruhanym parmezanom 🙂 dobru chut 🙂

pacica
Odpoveď bola odstránená
maba
18. máj 2012

prinináčik http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=12290 mal úspech 😉 , ale nabudúce vyskúšam len tvaroh s kyslou smotanou a cukor 🙂 ,lebo sa mi zdalo,že by to mohlo byť trochu kyslejšie a "ľahšie" 😎 .

nana776
18. máj 2012

jooj baby to mate ok 🙂 take lahke jedla.ja mam klobasu s jadernicou a zemiaky 😀 ale nieco este ku tomu ukuchtim

veronika66
18. máj 2012

u nás bude kapustová polievka s klobáskou.Hlavné jedlo bude rizoto s mäskom a zeleninkou a špargľou na to sa ešte nastrúha syr a bude aj šalát s paradajok,farebné papriky,reďkovka, mladá cibuľka a hlávkový šalát.Dezertík urobím gaštanové pyre so šľahačkou..Už sa mooooc teším 🙂 🙂

titkovamiriam
18. máj 2012

zemiakový privarok/vajce,parok/-polievka porova a spravím trosku koprovej pre priatela ja ju nemam rada k nej knedla 😉

sjuzi
18. máj 2012

teľacie dusené na hrášku, cesnaková ryža,šalát, rascová polievka... 🙂

eva7780
18. máj 2012

dnes dojedame francuzke,zajtra budu asi dukatove bucticky

danielaj
18. máj 2012

dobré ránko, dnes dojeme hermelínovú polievku, a urobím ryžový nákyp s pudingom a ovocím 😉

adelaida33
18. máj 2012

ahojte 🙂 , my máme mäsové guľky, paradajkovú omáčku a zemiakovú kašu odvčera, takže dojedáme 🙂 .

rastulka
18. máj 2012

@veve39 aj ja som čitala komenty k receptu a musela som ho vyskušat 🙂 Je vynikajuci,štavnaty 🙂
@lenuss84 Dakujem, šlahačku som rozliala rovnomerne pomocou lyžice, povrch je čokolada 🙂
Vyskušajte baby, neolutujete 😉

rastulka
18. máj 2012

My dnes brokolicova polievka a lasagne 🙂

danielaj
18. máj 2012

Podelím sa s vami o výbornú hermelínovú polievku, včera som ju robila prvýkrát a odporúčam, rýchla, veľmi chutná, recept mám z nejakého časopisu a je naozaj mňam 😉

Na 1 PL masla si opražíme pol šálky strúhanky, zalejeme1 litrom horúceho vývaru, ja som použila z kocky slepačí, pridáme 1 nakrájaný hermelín, rozmixujeme, dáme naspäť do hrnca, pridáme soľ, ak treba, vegetu, mleté korenie a muškátový oriešok, ja som ešte dala čerstvú pažítku a vlejeme do toho 1 rozšľahané vajíčko, prevaríme a hotovo. Podávame s kockami opečeného chlebíka alebo s kolieskami opečených rožkov. 😉

danielaj
18. máj 2012

@rastulka presne je šťavnatý, aj keď sa to na prvý pohľad nezdá, ja ho robievam dosť často, aj keď mm kokos nemá rád, ale tento koláčik vždy spráši 😝

kokorunecka
18. máj 2012

Baby, poraďte. Mám lístkové cesto a kuracie prsia, ako to čo najjednoduchšie dať dokopy? 🙂

mariro
18. máj 2012

@rastulka idem na ten kolacik a rizoto bude aj...zasa ste mi tu pomohli co s varenim 🙂

nelynka18
18. máj 2012

my mame kur.rizoto a zajtra urobim tiez zemiakovy privarok este som ho nejedla tak snad 😉 a mm konecne chytil kapra 😀 😀 takze v nedelu grilovany kapor a grilovane somarinky uz sa tesim 🙂

katka3012
18. máj 2012

zo vcera zeleninova polievka a idem spravit zapecene cestoviny s karfiolom a nivou 😵

jankalac
18. máj 2012

my dnes brokolicova polievka a zemlovka zo vcera, zajtra dojeme brokolicovu a asi budu bryndzove halusky - takuuu mam na ne chut, a v nedelu - klasika polievka slizikova a druhe nejake masko na stave s ryzou

libka1
18. máj 2012

jahnaci perkelt s privarkom zo zelenej fazulky, ryzovy nakyp s ovocim

vivusika
18. máj 2012

zeleninová polievka s kvasnicovými haluškami, rybie fašírky, zemiaková kaša, zeleninový šalát 🙂

libka1
18. máj 2012

@jankalac treba bryndzu papat, majova je najlepsia 😉 si mi chute narobila, mali sme pred 3 dnami ale asi spravim zase cez vikend, alebo aspon natierku 😵

libka1
18. máj 2012

@kokorunecka tak do tohto by si napriklad mohla kludne tie kuracie prsia pridat
Slaný zeleninový koláč

1 lístkové cesto, 1 sáčok mrazenej zeleniny zmes mrkva- hrášok, olej, 1 cibuľa, oregáno, vegeta, 1 strúčik cesnaku, 250 ml sladkej smotany, 2 vajíčka, strúhaný syr

Postup

Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme zeleninu, oregáno, vegetu, prelisovaný cesnak a asi 100 ml vody, ktorú necháme vyvariť. Cesto si rozvaľkáme na trochu väčšie ako je plech, aby sme mohli vytvoriť okraj. Na cesto rovnomerne rozložíme zeleninu. V smotane rozhabarkujeme vajíčka, pridáme vegetu a vylejeme ju na zeleninu. Na vrch rovnomerne nasypeme nastrúhaný syr. Pečieme pri teplote 210 stupňov jemne do zlatista.

libka1
18. máj 2012

@danielaj spravim dnes tu hermelinovu polievku, to vyzera uplne uzasne a aj tak som na dnes nemala na plane polievku kvoli nedostatku fantazie 😀

gabkoke
18. máj 2012

Ahojte.
Píšem po prvýkrát, ale čítam Vás pravidelne a chytám tu mnoho mnoho inšpirácií. Recepty si ukladám a aj tlačím.
Som veľmi veľmi rada, že som tu na Vás natrafila babule.
Moje menu za posledné dni: včera špagety so syrom a kečupom (prvýkrát som na to dávala údený syr tehlu a bolo to supeer), predvčerom halušky z kyslého mlieka so syrom (črievkový syr z LIDLu - je fajnový, aj Niva, smotana kyslá a sladká).
Prvýkrát som skúšala robiť aj pohánku (doniesli mi z Ukrajiny, je tam údajne veľmi lacná), skúšala som robiť na sladko ako taký nákyp so strúhanými jablkami, no nedalo sa to jesť, tá pohánka bola strašne tvrdá a suchá. Pred zapekaním som ju nevarila, ale ako bolo v recepte, tak len v miske nechala pol hodinu napučať v prevarenej vode. Neviem či to bol ten problém, alebo čo. Neviete mi prosím poradiť? Ono ja neviem, či to nebolo aj tým, že tá pohánka neviem či bola lúpaná alebo nelúpaná, asi skôr nelúpaná, tak či nie preto.
Pekný deň prajem.

danielaj
18. máj 2012

@libka1 vyskúšaj, verím, že bude chutiť, potom daj vedieť 😉

danielaj
18. máj 2012

tak mne už sa dopeká ryžový nákyp, stihla som ešte naložiť hermelín s koreninami a olivovým olejom a môžeme ísť do obchodu, lebo zas skoro prázdna chladnička 😅

1977
18. máj 2012

@danielaj Vcera som robila ten marhulovy kolacik ja som tam dala slivky bol super.

danielaj
18. máj 2012

@1977 tak to som rada, že chutil, jasné, dá sa obmieňať, podľa toho aké ovocie práve máš doma 😉

libka1
18. máj 2012

baby nerobievate niekto doma lancmit? potrebovala by som nejaky overeny receptik...