Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
u nás dnes boli cestoviny s červenou omáčkou s kuracím mäskom a fazuľkami. A teraz som práve dorobila bazový sirup (10 kusov 7decových pohárov)
takze klasicky kuraci vyvar, pecena krkovicka so zemiakmi a uhorkovym salatom, piekla som z listkoveho cesta mini strudlicky a svokra nabalila struhany tvarohovy kolac, pecene plnene kare, suprova plnka ani neviem prist na to z coho vsetkeho so zapekanymi zemiakmi a nejakov sampinonovou omackou, tu som este u nich tiez nejedla ale predpkladam ze je vnej africke korenie lebo fajne stipe, takze najblizsie varim az v stredu 🙂
ahojte u nas dnes zeleninová polievka so špaldovými haluškami zo včera, treska v citronovo-cesnakovej marináde, nové zemiačiky a zeleninový šalát s avokádom a ako dezert ovocná maškrta s celozrnnými be-be a tvarohom
guľašová polievka , ryža + kuracie tyčinky /obalené v cestičku / + kompot . Koláč z listkového cesta , plnený tvarohom
Žienky dajte recept na cesto na pirohy,chcem robit na tyzden,lebo niekto pouziva hrubu,niekto polohrubu muku,niekto viac ci menej zemiakov. Dakujem.
dfnes som mala veget a babka nam urobila hovadzie rezne s pyre a kacaciu polievku mnamky
@kralicica Ahoj 🙂 Prosím ťa, ako robíš tú polievku? Mne veľmi chutí, ale nemám na ňu osvedčený recept 🙂
Tak ja dnes dva obedy .. Maďarský guláš s knedlíkom a lososa pre malého s kašou 😉
Pokus o jedálniček:
Zajtra budú ešte halušky, nezjedli sa, lebo v sobotu som bola na opekačke a bratia boli tiež rozlietaní.
Utorok - streda - premiera: kuracie medailónky s avokádom a syrom
štvrtok - piatok - ovsené palacinky + možno nejaká polievka
sobota - nedeľa- recept z Bezservítky a takisto premiera- Farmarský poklad
dobre ranko!
dnes špenatova polievka,zemlovka jablkovo-tvarohova
a kto rad griluje mam super tip-cely kus plesniveho syru tipu camembert dat na vacsi alobal na neho koliesko cibule a rozpolenu cherry paradajku,alebo rozpolene olivy a potom spravit batoztek a dat na rošt.ked je to hotove,treba počkat aby to trosku vychladlo aby syr netiekol a potom je to Mnaaaaaaanka jak hrom. 🙂 tip dala v sobotu moja sestra aj s realizaciou 🙂
dnes klasika ako každý pondelok nevarím, ale na poobedie vymyslím nejakú sladkú mlsandu 😉
polievka zemiaková kyslá a pečený losos so špargľou a zemiaková kaša 😀 😀
zo včera zostali kuracie rezne ale zemiakove pyre nie tak urobim dnes ryžu 😝
my s mužom dojedáme kuracie soté na mede a slivkách s opekanými zemiakmi a pre malého už dnes spravím morčacie prsia s brokolicou a ryžou.
No my dnes máme sviečkovú na smotane , mäsko divinka, k tomu šľahačka a na to brusnice+ knedľa.....mňamky
zemiačky na kyslo a pečená klobáska k tomu 🙂
My dnes mrkvovo-smotanova polievka s opečenym chlebom a šunkafleky 🙂 a aby ani mm nehladoval 😀 on ma ešte od včera vyp.rezne a zem.kašu 🙂
Baby odkedy sem chodim a vyvaram stale len priberam ☹ musim prestat na cas s pecenim inak budem vyzerat ako bomba 😀
@titkovamiriam myslis ze ten camembert sa moze robit aj v rure ?
ahojte my dnes dojedame zo vcera..polievka kuracia s rezancami,zemiaky a fasirka,plnena cuketa a bklazan s mletym mäsom a syrom..dnes spravim ceresnovy poharovy kolac lebo pride svokra:-P
ja dnes čínu 🙂 dúfam že podarí, prvy krat 😀
ja dnes hovadzia a granatiersky pochod, mnaaaam ))))
dojedáme zo včera zemiakovú polievku a pečené kurča s ryžou 🙂
sosovicova zeleninova polievka a asi budu cestoviny
@drobik1 aky je ceresnovy poharovy kolac?
dnes LEN zeleninova polievočka 😵
zajtra zemiakove pyré + fašírky+ paradajkovy šalatik
streda-pirohy -mam ešte v mrazaku čo som robila naposledy takže to bude rychlovka 😝
štvrtok+piatok rizoto-asi 😅

my sme dnes mali tuto musaku
http://baranek.blog.sme.sk/c/151597/Varime-s-me...
uz som ju robila viackrat, je skutocne vyborna, kto ma rad cuketovo-baklazanove zapekaniny, jednoznacne odporucam 😎
je to pracnejsie jedlo, co sa casovej narocnosti tyka, ale vysledok fakt stoji za to