Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Dnes máme husaciu polievku a na čo sa špeciálne tešíme sú vyprážané kuracie rezne zo zemiakovou kašou 🙂 ...sme to už nevarili ani nepamätám 😀 a už aj jeden malý rezník padol za obeť 😅
baby prosim vas-nejaky rychli kolačik /bublaninu/ kde nejde margarin??? nemam ho doma 😖 vdaka
a ja zase poprosim nejaky lahky ovocny kolacik, dakujem
@akika722 tato je super:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=26137
dnes klasika slepačia polievka, po dlhej dobe pečené kuracie stehná, bravčové karé plnené mletým mäsom, slovenská ryža, ľadový šalát, poobede ideme k vode grilovať, tak budú špekačky, slaninka, grilovaný hermelín 😉
@abriela ja som dala mandarinky a creme ole vanilkovy.pridi kludne 😀 a idem ešte bazovy sirup robiť,teda namočit kvety a zajtra dorobím 😉
dnes zapekane rezne,nove zemiaciky a uhorkovy salat
ja sa tiez pridavam ku kuriatkovej nedeli, z prs potom bude kuraci salat(prsia +majoneza od babicky+mlada cibulka+ broskyne+kukurica+ sojovka) a nechat vychladit- najlepsie chuti cerstvym pecivom pri pozerani hokeja 😀
pridávam sa ku kuriatkovcom 😀 dnes kuracia polievka, zapečené kuracie prsia s cibuľou a syrom+smotana, grilovaná zelenina, ryža, trochu šalátu nám ešte zostalo zovčera, to dojeme ...aaa rebarborový sypaný koláčik 🙂
my dnes máme od včera navarené, hyper nezdravé jedlo, ale strááášne ho milujem. Pečená krkovička s kapustou a zemiakmi a hovadzia polievka s pečeňovými haluškami. Včera sme mali brigadu, tak som musela pomastiť chlapom žalúdky, aby vládali robiť 🙂))heheheeee...a teraz pečiem ovocnu tortičku, este sice neviem ako ju urobim, ale korpus je uz v rure 😀
🙂 halušky s kyslou kapustou a domácou slaninkou🙂 a od včera ostal tekvicový prívarok, fašírka na plechu a nové zemiačky.-)
...a chystám sa upiecť sacherovu tortu 🙂)
@akika722 ahoj 😉 ja robím bublaninu takto: 25 dkg práš.cukru,5 zľtkov,1 vanil.cukor,1 dcl olej,1 dcl vlažná voda,25 dkg polohrubej muky,1 prášok do pečiva a z 5 bilekov sneh.vyliat na plech a uložiť ovocie 🙂 je super nadychana,vyskušaj 😉
@lululka555 dakujeem 😵
@danielaj ahoj hermelín ako grilujete? aj prerežeš a niečim posypeš,alebo len tak s cesnačikom potriet ? 🙂
@lululka555 neprerezávam, len taký celý hodím na gril, posypem grilovacím korením, korením na grilovaný hermelín, cesnakom, kto čo má rád, ale aj taký bez ničoho je výborný 😉
včera zapekaná špargľa so zemiakmi a chlapom čína z morčacieho mäsa, dnes nedeľná klasika- zemiakový šalát a morčacie rezne plus bábovka.Šplhla som si 🙂
Nemáte tip, čo z kozieho syra? Naši mi doniesla z Francúzska, a k chlebu len tak mi až tak nechutí...Niekedy so jedla rukolový šalát s grilvaným kozím syrom, nerobili ste niektorá?
ja som neni moc polievkova, polovicka tu nie, krmim sa iba ja mimco v brusku, cize dnes rezen zemiaky mrkvickovy salat, plus vyprazany syr zemiaky a priloha kukurica hrasok 😀
my sme dnes stavili na klasiku, ktoru sme dlho nemali- bravčové rezne s novými zemiakmi, uhorkový šalát,,, 🙂
u ns dnes megavelka grilovacka takze toto bolo: grilovane ryby, kuracie prsia, stehna, kridla, klobasky, krkovicka. grilovane zemiaky, zelenina, syr. teple zemle, zeleninovy salat, cestovinovy salat, ovocny salat. omacky: cesnakova, brusnicova, syrova.
ale nie vsetko som jedla 🙂
dnes sme mali zeleninovú polievočku, knedlík, červená kapusta a bravčové pečené. ako dezert bol tiramisu
u nas dnes brokolicová polievka a zivanska...
dnes bol kuraci salatik s dresingom.
Dnes vývar a losos s cestovinovým šalátom.

tak u nás dnes vládne kuriatko .... kurací vývar a pečené kuracie stehná s orechami spolu s pečenými zemiakmi s bazalkou a k tomu miešaný paradajkový šalát .... mňááááám ..... a ešte zostal pravý jablčník ako mlsota zo včera 🙂 krááááásnu nedeľu všetkým ..... a večer by mohla byť aj zlatáááá, že ? 😉