Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ahojte, dnes strúhaná zeleninová polievka s krupicovými haluškami a pizza so šunkou, syrom a olivami.
@danielaj Našmu Yorkymu som dala len "kúsok" 😀 . Od zeme ho nevidno 😀 ,ale zjedol by toho dosť,neviem,kde to doňho vojde 😲 . No a aby som neklamala,konce obrezujem,aby to vyzeralo "esteticky" na tácke 😀 a takisto,vždy pošlem koláčik aj mamke (a s koncom to nevyzerá dobre) .Manžel niekedy keď nevie vydržať,tak odje z práve odrezaných koncov a ja väčšinou z tých koncov ochutnám ,lebo ja "stále chudnem" 😠 ☹ 😠 😠 .
@mimi21mimi http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=311 sú tam síce paradajky,ale môžeš ich nahradiť niečim iným 😉
ja dnes bryndzova polievka a vyprazany zeler 😉
ahojte 😎 u nas dnes kôprová omáčka s mäskom a knedlou a tvarohovo - jablková žemlovka . 😉 mňam,už sa teším 🙂
Ahojte 🙂 Dnes ideme na očkovanie s malou,takže ja už mam navarene francuzske zemiaky uplne inak ( ine už ani nerobim 😉 ) a polievka je od včera mrkvovo-smotanova 🙂 poobede,ked mala bude spat urobim tento kolačik
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=47287 😉
@mimi21mimi ahoj ja som ho robila vcera nakrajas na kolecka osolis ocitronujes nechas ostat potom ho premyjes prudom vody, vymastis si zapekaciu misu ale iba minimalne potom ti baklazan pusti stavu a vrstvis baklazan, mlete maso, huby, nakrajany cesnak, paprika ( huby som dala susene, s tymi opatrne su velmi aromaticke, papriku som davala tu velku zelenu cervenu a zltu), potom das platky syra s bielou plesnou a znova to iste dookola konci sa to baklazanom pecies asi 45 min. nakoniec posypes struhanym syrom a nechas este trosku zapiect cca 5 min. ako prilohu sme mali varene zemiaky no ja ho mam radsej s chlebikom 🙂 pouzila som iba sol a mck
robim este aj tak ze baklazan prerezem na polovicu vydlabem striedku nasolim ocitronujem, oprazim si cibulku pridam mlete maso cesnak striedku z baklazanu trosku opraz potom daj dusit asi na 15 min. pporiadne premiesaj sol, mck, pretlak, zmesou napln baklazan naukladaj vedla seba na plech na vrch daj mini kocky syra zapec 🙂
dobru chut
zatiaľ šošovicovú polievku s párkom a čo druhé??? 😀
dnes kelovy prívarok mnaaaam 🙂
tekvicovy privarok
ceresnova bublanina, barani gulas a dam do pacu morcacie prsia na zajtra, budu so salatom a novymi zemiakmi 😉
TIP NA DNES: Keď mäso pred pečením podlejete lyžicou mlieka, bude mať po upečení omnoho krajšiu farbu: 🙂
dnes máme kapustnicu dám tam .kapustu,bravčové mäsko,paprčku,klobásku,,cibulku,cesnak,bob.,list a zatrepku s mlieka a múky,a zemiak.,vodu zemiak.varím osve osolím,okorením a mňamka je hotová
zeleninová polievka a francúzske zemiačiky a ešte aj strapačky so slaninou 😝
máte svoj obľúbený-osvedčený recept na koložvarskú kapustu?(Dvakrát som robila,ale nebolo to ono 😠 ). Pôvodne som na zajtra chcela robiť segedín,alebo kapustnicu-neprešlo to 😒 .
U nás dnes k obedu ryža s kukuričkou, kuracia pečienka na šťave a rímsky šalátik s nálevom sladkokyslým (šalát je síce tmavý a hrubý, ale chrumkavý). A hádžem ešte foto spred pár dní, to sme mali pečené kura - nakrájané kuracie prsko so zeleninovou ryžou a k tomu rajčinkovo cibuľkový šalátik a ešte veselá večera - kakaový puding ozdobený podľa priania mojich detí 😉
Dnes mame od svokry hustu gulasovu polievku a urobila som palacinky.
Chcem nabrať kyslú kapustu zo suda do fliaš,ale neviem,či ju mám,aj sterilizovať-či sa nepokazí ? ☹ Viete mi poradiť 🙂 😉
spiz a la zivanska... kukurica, cuketa, cibula, slaninka, masko... a kuraci vyvar este zo vcera
paradajkova polievka a koprova omacka so zemiakmi a kuracim na cibulke 😉

Baby, nejaky dobry recept na zapekany baklazan bez rajcin?