icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

mysiatkoo
22. máj 2012

@maba zavisi od toho, ako dlho ju planujes skladovat

moonlightka
22. máj 2012

@maba tak to s tou kyslou kapustou by som chcela vediet aj ja 😉

maba
22. máj 2012

@mysiatkoo to je ťažká otázka 😎 .Pokiaľ ju nespapáme 🙂 😉 .

adelaida33
22. máj 2012

a ešte som spravila široké rezance (papardelle) s tvarohom, lebo som na ne dostala neskutočnú chuť 😝 .

mysiatkoo
22. máj 2012

@maba ja by som ju viac ako tyzden nenexavala v xladnicke asi...mozno maximalne 10 dni... ale nie som odbornik, len viem,ze ak mame od svokry, tak do tyzdna je v jedalnicku ;)

barushkaaam
22. máj 2012

dneska vari moj muz, nie ja a bude rybicka a hranolky 🙂

maba
22. máj 2012

@mysiatkoo Vieš myslela som na dlhšie skladovanie-lebo je jej viac a nemá ju kde držať-všade je teplo 😠 a nechcem,aby sa pokazila. 😒 . Takže sa asi sterilizovaniu nevyhnem 😀 🙂

novakova2000
22. máj 2012

cesnaková poievočka, hlávková omáčka zemiačky a vajíčka k tomu🙂

danielaj
22. máj 2012

@maba joj, tak to náš pes je obrovský, ten by zjedol aj celý plech 😝 a jasné, keď servírujem, tak tiež konce orežem a ochutnávam konce ako aj ty 😝

vodnarky
22. máj 2012

my mame dnes sosovicovy privarok s fasirkou.. 🙂

abriela
22. máj 2012

Dnes: Varene hovadzie maso na smotanovo paprikovej omacke a cestoviny ale boli aj super dukatove buchticky s cokoladovo rumovym kremom

irsina83
22. máj 2012

Dnes som spravila uzasne bravcove rizotko a malej idem teraz zarobit zemiakove placky s cukinou a pohankou 🙂 mnam 🙂

karin0401
22. máj 2012

fazulova polievka nakyslo a zemiakove placky

rebecca2006
22. máj 2012

včera zemiakový prívarok a langoše- z csta, čo mi zvýšilo od štvrtka, chcela som vyskúšať, či fakt vydrží 4-5 dní v chladničke, a fakt, boli super!. Dnes polievka z červenej šošovice a čerešňová bublanina. Zajtra polievka od dnes, asoŇ dúfam, a špenátový prívarok.

gucz
22. máj 2012

@maba ja by som tú kapustu sterilizovala asi 20 minút na 90stupňoch

januschka10
22. máj 2012

pecenu rybu, nove zemiaky a mrkvu na masle

rebecca2006
22. máj 2012

@maba ja robím koložvárku takto:mleté bravčové pliecko- dám si namlieť, nerada kupujem hotové mleté, ´popražím na panvici s cibuľou, ochutím soľou, mletým čiernzm korením cesnakom a červenou paprikou, a podusím, kým nie je mäso urobené. Ryžu uvarím nie celkom do ,mäkka- množstvá neviem, robím od oka, ale u nás s jej veľa nezje, tak robí pomenej, tak z 500g mäsa. Tomu zodpovedá asi 500g kyslej kapusty.,Rzža odhadom- 1-2 hrnčeky, ak ostane, spotrebjem ako prílohu k niečomu.Na zapekanie používam jenskú miu, vrstvím- začínak kapustou, potom mäso, ryža, a tak dokola až po vrch, končím kapustou. Zalejem smotanou- 200ml, používam vačšinu 10%, málokedy šľahačku- pridám trochu paradajkového pretlaku- 4-5 lyžýíc, osolím, ochutím čiernzm korení, a zaleje kapustu,. Zapekám na 180 kým nie je upečená. Na koložvárke je podľa mŇa najdôležitejšie odhadnúť pomer medzi jednotlivými zložkami, aby nebolo moc veľa ryže, potom je suchá.

akika722
22. máj 2012

dnes boli faširky /asi 13ks/,nove zemiačky a šalatik..ale kedže do večera ZNOVU všetko zjedia 🙄 zajtra bude LEN granadir 😀

katussska24
22. máj 2012

ja dnes asi idem na cinu, chop suey s rezancami 😝 a dovarila som 😎
ale na vikend mame pracovnu brigadu, chcela by som robit fazulkovu polievku a langose, bolognske spagety a pacil sa mi aj recept na strapate rezne, kt. tu nedavno visel 😉 dakujem za inspiraciu 🙂

maba
22. máj 2012

Baby zbierate lipu?Využívate ju ,aj ináč,ako len na sušenie (na čajík) ?Už začína kvitnúť-a povedala som si ,že tento rok to už "neprešvihnem" (každý rok sme mali nasušenú -na čaj -od môjho ocka ...ale minulý rok zomrel ☹ ) ...milujem vôňu lipového čaju ...

bubo1104
22. máj 2012

polievka mrkvová so zemiakmi a druhé : zemiaky v rúre pečené , na vrch som poukladala zvyšky / klobásku , mäkkú salámu , slaninku , páročky a veľa cibuľky / + uhorky

inkinka
22. máj 2012

@maba http://www.toprecepty.cz/recept/1856-med-z-kvet... ale neskúšala som, varievam len púpavový

nana776
22. máj 2012

zeleninova zo sampionmy a druhe sa my nechce 🙂 teda aj by sa mi chcelo ale ma niako bolia nohy ... tak som kupila parene buchty ...

nana776
22. máj 2012

@akika722 na fasirky som dnes mala chut ale nechcelo sa my stym .... 🙂

akika722
22. máj 2012

@nana776 pošlem ti??? ešte par maju.tak kym niesu doma 😀

bodka13
22. máj 2012

mliečna zemiaková ,hoci ja som plánovala fazuľovú a plnené lángoše 🙂

karin0401
22. máj 2012

@rastulka ake su to francuzke zemiaky inak?

nana776
22. máj 2012

@akika722 🙂no veru pristala by som ... ale kym by prisli uz by mi aj chut presla.ale budem musiet spravit aj ja lebo uz mi pomaly dochadza trpezlivost stym vymyslanim co kazdy den varit :(

danielaj
22. máj 2012

@maba ja zbieram každý rok lipu na čajík, lipovo-bazový čajík proste v zime musíme mať, minulý rok som robila lipový med, bol výborný http://www.toprecepty.cz/recept/1856-med-z-kvet... 😉