icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lencyca
23. máj 2012

dnes zeleninová polievka,kuracie rezne plnené šunkou,syrom,varené zemiaky,uhorka 🙂

lencyca
23. máj 2012

joj dievčence,ale mi robíte chute s tými koláčikmi,ja chudnem 😀 🙄

babush
23. máj 2012

rajcinova polievka, rybie file na masielku, citrone a salvii s varenymi zemiakmi a uhorkovym salatom 😎

abriela
23. máj 2012

@erni ja zbieram aj vrsky zihlavy a mam uz aj hluchavku

danielaj
23. máj 2012

@erni ja ešte nemám tento rok nazberané, tiež zbieram bazu, lipu, prvosienku, podbeľ, pľúcnik, jahodový list, tiež repík, materinu dúšku mám doma v bylinkovej záhradke, skorocel - ten je výborný na rany atď. a tiež u nás bazový sirup nesmie chýba´t, ešte robievam mätový a medovkový sirup, a medík, púpavový som tento rok nerobila, ešte mám pár pohárikov od minulého roka, ale budem robiť bazový a lipový 😉

danielaj
23. máj 2012

@lencyca mať tak tvoju vôľu, susedka 😉 ja by som tiež mala pár kilečiek zhodiť, ale ako, keď ja nevydržím, nemám šancu 😒

gucz
23. máj 2012

@danielaj bazový medík? a lipový? to sa ako robí? môžeš sem dať recept?, díky 🙂

gucz
23. máj 2012

našla som toto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5577 také niečo?

danielaj
23. máj 2012

@gucz včera som tu dávala link, áno bazový robím podľa receptu, ktorý si dala aj ty a lipový takto http://www.toprecepty.cz/recept/1856-med-z-kvet... 😉

gucz
23. máj 2012

@danielaj Ďakujem, link zo včera som si nevšimla, nestíham čítať všetky strany, sem tam sem nakúknem. Ten lipový asi robiť nebudem, ale bazový vyskúšam 🙂

abriela
23. máj 2012

@danielaj a co matovy. Podobne ako bazový?? Nasi pestuju doma matu a akurat mama spominala, ze by to tento rok skúsila.

maba
23. máj 2012

@erni zvykla som zbierať a sušiť aj žihľavu,repík a ľubovník 😎

adelaida33
23. máj 2012

fazuľová polievka so zeleninou a fliačkami, a perky so slivkovým lekvárom 🙂

kralicica
23. máj 2012

šalát s gril. kuracími prsiami a červenou cibuľkou, bravčové pečené pliecko špikované slaninkou, kapusta, knedľa, pečené kuracie stehná, zem. kaša a parená brokolica... dnes som sa prekonala, zas pár dní pokoj. len mne tieto dni vôbec nechutí tak všetko musí jesť muž a ešte aj šéfovi do práce nosí 😀

danielaj
23. máj 2012

@gucz bazový je lepší ako lipový, určite vyskúšaj 😉

danielaj
23. máj 2012

@abriela mätový med som neskúšala, robievam iba sirup z mäty 😉

petjka
23. máj 2012

dnes zeleninova polievka s krupicovymi haluskami a koprova omacka s volskym okom a cerstvym chlebikom 🙂

abriela
23. máj 2012

@danielaj pytala som sa na sirup 😉 aj ked si dala link na med. Prepac, nevyjadrujem sa presne 😎

mamkabeika
23. máj 2012

Dievčatá, prosím, poraďte mi, čo mám urobiť so zvyšnou špargľou. Mám asi pol kila bielej špargle, ktorá, keď sa uvarí, je taká drevnatá. Nemám so špargľou skúsenosti ani neviem, ako dlho sa má variť. Prosím poraďte mi nejaký receptík a čo mám robiť, keď je taká drevnatá? 😒

bobinkask
23. máj 2012

ahojte u nas dnes polievka z karfiolu a tieto špagety http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=17957&use...
@rastulka ten koláčik vyzerá suprovo tak asi cez víkend tiež vyskúšam 😀

zuziq
23. máj 2012

zeleninkova polievka s haluskami, vyprazany karfiol a nove zemiacky na cibulke, cervenej paprike s petrzlenovou vnatkou

levandullka
23. máj 2012

Dnes to boli bryndzové halušky so slaninkou, kyslou kapustou a mladou cibuľkou a zajtra to budú pre mňa kuracie prsia na sušených paradajkách, s farebnými paprikami a s varenými zemiakmi a pre priateľa to bude zrejme to isté masko ale na čínsky spôsob (so sójovou omáčkou alebo možno s kari) a k tomu buď ryža alebo čínske rezance. Na čo bude mať chuť 🙂

janusa_
23. máj 2012

kuraci zavitok plneny klobaskou slaninkou, zemiakova kasa..

briketa
23. máj 2012

@levandullka ten marinovany losos je surovy. je to lahodka ale na Slovensku tak cestvu rybu len z naozaj specializovaneho obchodu. Ryba musi byt uplne cerstva aby si ju mohla jest surovu. Marinujem par hodin v hrnceku pomarancovej stavy plus lyzica sojovej omacky, lyzica oleja, pretlaceny cesnak a stipka soli. Potom sa file tenucko nakraja. A tak zje 🙂
Prilohou bol chili sos, Tabuleah- bulgurovopetrzlenovy salat a zeleno-cibulkovy salat.

Pre ostatnych kto ma zaujem v mojom albume Do Bruska

levandullka
23. máj 2012

@briketa Ďakujem pekne za receptík 🙂. Určite vyskúšam pokiaľ sa mi podarí zohnať naozaj kvalitného lososa. No na Slovensku zrejme maximálne tak v Metre, aj to iba ak budem mať naozaj šťastie na úplne čerstvého 🙂. Narobila si mi teda hrozné chúťky! 🙂

petjka
23. máj 2012

@mamkabeika s drevnatou sparglou nemam velmi skusenosti, viem, ze spargla sa ma varit max 8 minut. Ja ju pripravujem s kuracim maskom takto : kuracie rezne osolim okorenim, pukladam na ne nakrajane cerstve sampinony v lubovolnom mnozstve, a na to poukladam ocistenu sparglu. Vsetko to zalejem slahackovou smotanou, do ktorej vmiesam cca lyzicku vegety a lyzicku horcice. Dam zapiect na 20 minut a potom to posypem postruhanym syrom, co peciem este tak 15 - 20 min. ja davam dost vela syru aj sampinonov aj spargle - mame to tak radi. K tomu robim opekane zemiaky a ryzu. je to vyborne

petjka
23. máj 2012

@maba kuracie masko pokrajane na rezance s pokrajanymi vlasskymi orechmi medom a troskou kari - mnam mnam 🙂

katkas1
23. máj 2012

kysla strukova polievka, palacinky lekvarove a cokoladove a pre drobcov ryba na masle so zemiakovou kasou a mame na zajtra 🙂

abriela
23. máj 2012

@rastulka @lennus84 @veronika1417 @danielaj
Tak kocky, kolac tyzdna je .......????
Aj ked mna lakaju tie kysnute kokosove venceky 😉

mamkabeika
23. máj 2012

Kočky? A čo tak tento koláčik? V nedeľu som ho piekla, je super, mňam. A rýchly 🙂

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=31102