Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
joj dievčence,ale mi robíte chute s tými koláčikmi,ja chudnem 😀 🙄
rajcinova polievka, rybie file na masielku, citrone a salvii s varenymi zemiakmi a uhorkovym salatom 😎
@erni ja ešte nemám tento rok nazberané, tiež zbieram bazu, lipu, prvosienku, podbeľ, pľúcnik, jahodový list, tiež repík, materinu dúšku mám doma v bylinkovej záhradke, skorocel - ten je výborný na rany atď. a tiež u nás bazový sirup nesmie chýba´t, ešte robievam mätový a medovkový sirup, a medík, púpavový som tento rok nerobila, ešte mám pár pohárikov od minulého roka, ale budem robiť bazový a lipový 😉
našla som toto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5577 také niečo?
@gucz včera som tu dávala link, áno bazový robím podľa receptu, ktorý si dala aj ty a lipový takto http://www.toprecepty.cz/recept/1856-med-z-kvet... 😉
fazuľová polievka so zeleninou a fliačkami, a perky so slivkovým lekvárom 🙂
šalát s gril. kuracími prsiami a červenou cibuľkou, bravčové pečené pliecko špikované slaninkou, kapusta, knedľa, pečené kuracie stehná, zem. kaša a parená brokolica... dnes som sa prekonala, zas pár dní pokoj. len mne tieto dni vôbec nechutí tak všetko musí jesť muž a ešte aj šéfovi do práce nosí 😀
dnes zeleninova polievka s krupicovymi haluskami a koprova omacka s volskym okom a cerstvym chlebikom 🙂
Dievčatá, prosím, poraďte mi, čo mám urobiť so zvyšnou špargľou. Mám asi pol kila bielej špargle, ktorá, keď sa uvarí, je taká drevnatá. Nemám so špargľou skúsenosti ani neviem, ako dlho sa má variť. Prosím poraďte mi nejaký receptík a čo mám robiť, keď je taká drevnatá? 😒
ahojte u nas dnes polievka z karfiolu a tieto špagety http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=17957&use...
@rastulka ten koláčik vyzerá suprovo tak asi cez víkend tiež vyskúšam 😀
zeleninkova polievka s haluskami, vyprazany karfiol a nove zemiacky na cibulke, cervenej paprike s petrzlenovou vnatkou
Dnes to boli bryndzové halušky so slaninkou, kyslou kapustou a mladou cibuľkou a zajtra to budú pre mňa kuracie prsia na sušených paradajkách, s farebnými paprikami a s varenými zemiakmi a pre priateľa to bude zrejme to isté masko ale na čínsky spôsob (so sójovou omáčkou alebo možno s kari) a k tomu buď ryža alebo čínske rezance. Na čo bude mať chuť 🙂
kuraci zavitok plneny klobaskou slaninkou, zemiakova kasa..
@levandullka ten marinovany losos je surovy. je to lahodka ale na Slovensku tak cestvu rybu len z naozaj specializovaneho obchodu. Ryba musi byt uplne cerstva aby si ju mohla jest surovu. Marinujem par hodin v hrnceku pomarancovej stavy plus lyzica sojovej omacky, lyzica oleja, pretlaceny cesnak a stipka soli. Potom sa file tenucko nakraja. A tak zje 🙂
Prilohou bol chili sos, Tabuleah- bulgurovopetrzlenovy salat a zeleno-cibulkovy salat.
Pre ostatnych kto ma zaujem v mojom albume Do Bruska
@briketa Ďakujem pekne za receptík 🙂. Určite vyskúšam pokiaľ sa mi podarí zohnať naozaj kvalitného lososa. No na Slovensku zrejme maximálne tak v Metre, aj to iba ak budem mať naozaj šťastie na úplne čerstvého 🙂. Narobila si mi teda hrozné chúťky! 🙂
@mamkabeika s drevnatou sparglou nemam velmi skusenosti, viem, ze spargla sa ma varit max 8 minut. Ja ju pripravujem s kuracim maskom takto : kuracie rezne osolim okorenim, pukladam na ne nakrajane cerstve sampinony v lubovolnom mnozstve, a na to poukladam ocistenu sparglu. Vsetko to zalejem slahackovou smotanou, do ktorej vmiesam cca lyzicku vegety a lyzicku horcice. Dam zapiect na 20 minut a potom to posypem postruhanym syrom, co peciem este tak 15 - 20 min. ja davam dost vela syru aj sampinonov aj spargle - mame to tak radi. K tomu robim opekane zemiaky a ryzu. je to vyborne
kysla strukova polievka, palacinky lekvarove a cokoladove a pre drobcov ryba na masle so zemiakovou kasou a mame na zajtra 🙂
@rastulka @lennus84 @veronika1417 @danielaj
Tak kocky, kolac tyzdna je .......????
Aj ked mna lakaju tie kysnute kokosove venceky 😉
Kočky? A čo tak tento koláčik? V nedeľu som ho piekla, je super, mňam. A rýchly 🙂

dnes zeleninová polievka,kuracie rezne plnené šunkou,syrom,varené zemiaky,uhorka 🙂