icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

katussska24
31. máj 2012

@janka.janegova no my mame 2 sposoby
rychly - na panvici. opecieme masko, potom tam supneme broskynu a navrch syr
pomaly - v trube. postup v podstate rovnaky, broskynu a syr davame neskor a zvykneme niekedy prikryt alobalom (tak aby sa nenalepil nan syr). my sme kyslu smotanu nikdy nedavali a to este tento recept zacali robit moji rodicia ako "prasiatko pod slivkou" 😀

nailinka1
31. máj 2012

@zuul áno kysnuté cesto to bolo 😢 škoda že nemôžeš boli vynikajúce, už mám urobenú aj druhú dávku, no musela som ju schovať aby bolo na raňajky a na desiatu 😀

abriela
31. máj 2012

KOCKY, aky je tohotyzdnovi kolacik??? 🙂 😕 🙂
Nestiham vas ani citat, len po veceroch, kedze v praci sme posledne dni tahali 12-cky ale dnes je uz finish a zaciname znovu az v oktobri 🙂

ibajeho
31. máj 2012

@titkovamiriam uf ale si ma zasobila 😀 dakujem pekne aspon niekto tu je ochotny. To sa ceni 🙂

abriela
31. máj 2012

@janka.janegova u nas sa to robi tak, ze vyprazene rezne sa daju na pekac, Polozila sa na ne broskyna, syr a podlievame to zmesou - voda, kecup, horcica, resp. aj vypek z panvice a da sa to do rury zapiect.

bobinkask
31. máj 2012

dostali sme od suseda celú tašku šalátu tak naše včerajšie a dnešné šalátové inšpirácie 😀
včera šalátová polievka s vajíčkom, bryndzový posúch a miešaný šalát (šalát,redkovka,rajčiny)
dnes zeleninová polievka(brokolica,mrkva,petržlen,lusková fazulka) so špaldovými haluškami, zapekaný šalát, zemiaky a rajčinky
@nailinka1 moje kaizerky aj tie boli jednoduché spravíš guličku a na plechu ich pritlačíš krájačom na jablčka 😉

bobinkask
31. máj 2012
nailinka1
31. máj 2012

niečo pre "sladké riťky ako som ja"
Šlahačkový koláč bez pečenia skoro taký dobrý ako "oblýž prst" (ten dám druhý krát 😉 )

4 balenia BB keksov - tmavé
2 šľahačkové smotany
2 stužovače sľahačky
4 kyslé smotany
4 vanilínové cukre
2 PL práškového cukru

Šľahačkové smotany vyšľaháme spolu so stužovačmi a primiešame k nim ostatné suroviny. Keksy rozložíme na plech, zalejeme tretinou zmesy, zase keksy, zmes, keksy a zmes 🙂
Posypeme grankom a dáme na pár hodín do chladničky.

Ak je tu fórum na pečenie sorry 😅 ešte sa tu moc nevyznám, ja len tak ak by mal niekto chuť je osviežujúci a lahučký. Oplatí sa dobrú chuť

nailinka1
31. máj 2012

@bobinkask tak tie sú naaaaadherné nemám slov...dík za radu ako si ich urobila 😉

atiatko
31. máj 2012

@nailinka1 podľa foto a popisu ako ho "upiecť" asi dlho nevydrží 😀 😀 😀 ďakujem za tip 🙂 😉

nailinka1
31. máj 2012

@atiatko no isto že nevydrží 😀

bobinkask
31. máj 2012

@nailinka1 je to fotené mobilom tak fotka nič moc 😒 ale hlavne že chutia budú na večeru 😝 a nemáš začo 😉 som rada že som pomohla 🙂

maba
31. máj 2012

@bobinkask ako si ich robila,?Vyzerajú veľmi dobre 😝 😉

nailinka1
31. máj 2012

Palacinky ala Roman 😉

No dievčatá a ak chcete zabaviť svoje deťúrence a dovolíte im už trošku "zavadzať" v kuchyni, tak im dovolte niečo takéto o čo sa pokúsil môj synátor. Robil sushi z palaciniek. Nevyšli nám tak krásne ako na obrázku v knižke, ale snažil sa 😉

maba
31. máj 2012

@nailinka1 mňam 🙂 😝

maba
31. máj 2012

@nailinka1 ty máš,že akého šikovného syna 😎 😲 🙂

nailinka1
31. máj 2012

@nailinka1 nám sa nepodaril tvaroh, mali sme jemný a asi musí byť ten hrudkový a nerozmixovať ho len zmiešať s cukrom

nailinka1
31. máj 2012

@maba ďakujem , sem tam sa snaží 😉

lizatko1009
31. máj 2012

@mercedezs ja to robim tak, ze na troske oleji opeciem maso z jednej aj z druhej strany aby sa stiahlo, podlejem, dam sol, vegetu, bobkovy list, cele cierne korenie a necham dusit, ked je maso makke pridam mrku, petrzlen, zeler, alebo kupim mrazenu zeleninu pod svieckovu, necham povarit, maso vyberiem a rozmixujem zeleninu, maso dam spat a vylejem smotanu, ked je velmi husta, dolejem trosku vody, alebo este jednu smotanu, ja davam 2x250ml, trosku octu a hotovo

lizatko1009
31. máj 2012

a dnes vyprazany syr a pecene hranolky

maba
31. máj 2012

@nailinka1 chcem sa spýtať,čo je to za knihu?Mojej malej by sa hodila-tiež sa už snaží experimentovať "aj s varením" 😀 😉

titkovamiriam
31. máj 2012

a dnesna rybka

irriss
31. máj 2012

@titkovamiriam
Honem rekni, ze to neni kapr.. 😠 😠 😠 😠
dalsi atentat na dietu.. 😲 😲 😲 😲

maba
31. máj 2012

@nailinka1 zase otravujem 😀 ,ale to sú "moravské" koláčiky (alebo, ako sa správne volajú 😅 ) - recept na cesto by nebol 😀 😝 😉 ( Dcérka to predchvíľou videla ...a ,že mamka taký koláčik chcem 😝 - napíš tete 😎 )

maba
31. máj 2012

@titkovamiriam....dráždiš ? 🙂 ... toľko POKUŠENIA -na večer 😠 😀 😀 😀 😀 😉

irriss
31. máj 2012

@maba
Ja jsem takto pustila deti na Marcipany k holkam , podivat se na doty...a od te doby mam doma jen same pozadavky.. 😀 😀 😀

nailinka1
31. máj 2012

@maba odfotím ti ju a napíšem len teraz idem na hodku dve preč keď sa vrátim oki 😉 , je perfektná, viem že keď sme ju deťom kúpili tak mala úspech aj v moje práci a žienky ju tiež chceli deťom .....idem zatial pa

nailinka1
31. máj 2012

@maba hej hej moravské koláčiky, je to klasick kysnuté cesto, po vyvalkaní sme pohárikom vykrajovali kolieska, veľkou lyžičkou sme si vyhlbili jamku a plnili sme, ako kto má rád, tiež ich musíme robiť z dvoch dávok bo z jednej by sme ani nevedeli že sme nejaké koláčiky mali 😀

nailinka1
31. máj 2012

@maba tak nedalo mi kým odídem nech sa páči 🙂

maba
31. máj 2012

@nailinka1 veľmi pekne ďakujem si zlatá-už len ju nájsť 😀 🙂 .Pekný večer 😉