Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@danielaj ďakujem, nabudúce skúsim s kváskom, teraz som nespravila a bolo to dobré aj tak, len z toho kila múky stráááášne veľa.
@nanulik http://varecha.pravda.sk/recepty/dedkove-skvark... odskúšané a veľmi chutné.
My zajtra pečené stehná a ryžu.
@briketa 397g 😉 tá salko konzerva
ja som dnes pekla tuto tortu lebo nasa slecna mala 2 roky, velmi fajn a raz dva:
Orechová torta s malinami
5 min 35 min
Potrebujeme:
6 vajec, 250 g orechov, 200 g práškového cukru, maliny, 1 kyslá smotana, 1 lyžička kávy, 1 šľahačka
Ako na to:
Žĺtka vymiešame so 100 g cukru, pridáme 120 g mletých orechov, 1 lyžičku kávy a sneh zo 6-tich bielok. Dáme piecť. Plnka: vymiešame kyslú smotanu s 100 g práškového cukru a 130 g mletých orechov. Upečený korpus prerežeme, pokvapkáme malinovou šťavou, poukladáme maliny a natrieme plnku z kyslej smotany. Celú tortu potrieme šľahačkou.
dobre ranko 🙂 dnes porova polievka co ste tu davali link,dojeme cestoviny zo vcera
ja mam novy toustovac, nie je to varenie, ale uz niekolko dni sa neviem dojest toustov, zo syrom a redkovkami 😅
u nas dnes hrachova polievka a zemiakove placky
Dobre ranko!U nas uprsane 😉
dnes teda francuzske zemiaky a falosna gulasova polievka,a nalozim jahody do cukru aby som zajtra uvarila džem 🙂
dobré ránko, u nás tiež upršané, ale konečne, teším sa, že prší, záhradka to už veľmi potrebovala 😉
dnes varím zeleninovú polievočku s haluškami (čerstvá zeleninka: zo záhradky mrkva, hrášok, len karfiol mám kúpený 😒 a vuskúšam tie jablkové lasagne - ale urobím ich jahodové, a deťom pečiem na poobedie jahodovú šarlotu, keď majú dnes sviatok 😉
a prajem všetkým vašim detičkám pekný sviatok 😵
tak ja dnes ešte budem robiť aj vyprážaného pangasiusa a zemiačky so šalátom, lebo neviem, či sa mm naje z tých jahodových lasagní 😅 😀
Ahojte dievcata. Trosku sa vam sem zamocem. Velakrat ste pre mna velkou inspiraciou 😉 Chcem sa spytat, co vsetko davate do zivanskej? A date niekto recept na tu jahodovu sarlotu? Dakujem. Pekny uprsany den a vsetko naj detickam 🙂
caute, dnes plnená paprika a dukátové buchtičky, lebo knedlu si robím doma a tak polku cesta využijem na buchty, nech majú deti inú večeru ako obed 🙂 polievočku máme od včera hlivovú
tak ja dnes budem robiť červenú kapustičku, bôčik alebo krkovičku a knedľu 🙂
@vieruna budem ju robiť takto, len dám čerstvé jahôdky zo záhrady 😉 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=22721
danielaj - veľmi si chcela dážď,ale príde vtedy,keď nemá-to je asi zákon schválnosti ☹
tak my sme od vcera u nasic na vychode, ciastocne som oslobodena od varenia ( budeme sa striedat s maminkou 😵 ) Ale dnes rajcinova polievka a fliacky s novou kapustickou mnaaaaam
@1zuzinka12 jeeej to sme mali cca dva týždne dozadu, ale teraz sme mali varené zemiačiky, dusenú kyslú kapustu a jaterničky, a aby to bolo také trošku iné tak varené zemiačky som si dala na dno pekáča, zasypala udusenou kyslou kapustičkou a na to som poukladala jaterničky,.....najlepšie boli asi tie zemiaky ktoré prešli šťavou z kapusty 😀
na začiatku týždňa som robila kuracie prsia nakrájané na kocky - osmažené s cesnakom, mletým korením a paprikou - zaliate sladkou smotanou a premiešané s mini kolienkami (cestovinami) + čerešňový koláč - podobné bublanine. Dnes idem vygoogliť niečo z morčacieho stehna najlepšie s ryžou. Polievka bude zeleninová a na Timuškovu žiadosť budú jeho obľúbené palacinky (0,5l mlieka, 1 hrnček hladkej múky, 2 vajíčka, soľ)
robili ste už SEITAN http://www.nasezdravi.ic.cz/hlavni_jidla_seitan... ?a ako ? 🙂
Zo včera máme bryndzovú polievku a druhé bude kurací paprikáš s haluškami
@nailinka1 hmmmm...mňaaaaaaaam...tak teraz si mi nasadila chrobáka do hlavy, že čo budem variť...už zase špekulujem...hmmmm...hmmm..a dnes čo plánuješ variť?? ja to tak vidím, že kým prídem domov z práce tak si 10x premyslím čo kuchtiť.... 😀

@cora30 hej 😉