icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

danka483
31. máj 2012

@cora30 hej 😉

pegggy
31. máj 2012

@danielaj ďakujem, nabudúce skúsim s kváskom, teraz som nespravila a bolo to dobré aj tak, len z toho kila múky stráááášne veľa.
@nanulik http://varecha.pravda.sk/recepty/dedkove-skvark... odskúšané a veľmi chutné.
My zajtra pečené stehná a ryžu.

beruska.zuzanka
31. máj 2012

@briketa 397g 😉 tá salko konzerva

bronia13
1. jún 2012

ja som dnes pekla tuto tortu lebo nasa slecna mala 2 roky, velmi fajn a raz dva:

Orechová torta s malinami
5 min 35 min
Potrebujeme:
6 vajec, 250 g orechov, 200 g práškového cukru, maliny, 1 kyslá smotana, 1 lyžička kávy, 1 šľahačka

Ako na to:

Žĺtka vymiešame so 100 g cukru, pridáme 120 g mletých orechov, 1 lyžičku kávy a sneh zo 6-tich bielok. Dáme piecť. Plnka: vymiešame kyslú smotanu s 100 g práškového cukru a 130 g mletých orechov. Upečený korpus prerežeme, pokvapkáme malinovou šťavou, poukladáme maliny a natrieme plnku z kyslej smotany. Celú tortu potrieme šľahačkou.

lencyca
1. jún 2012

@anavila aj ja sa ju dnes chystam spravit,som zvedava aka bude 😉

lencyca
1. jún 2012

dobre ranko 🙂 dnes porova polievka co ste tu davali link,dojeme cestoviny zo vcera

eri28
1. jún 2012

ja mam novy toustovac, nie je to varenie, ale uz niekolko dni sa neviem dojest toustov, zo syrom a redkovkami 😅

eva7780
1. jún 2012

u nas dnes hrachova polievka a zemiakove placky

danielaj
1. jún 2012

@bobinkask mňam krásne, to by ma nenapadol, ten krájač 😀
@nailinka1 mňam 😉 toto je spoločné fórum aj na pečenie a varenie, aspoň myslím 😉 a synátor je veľmi šikovný 😉 vďaka za tip na knihu, dokonca sú dve také knihy 😉

titkovamiriam
1. jún 2012

Dobre ranko!U nas uprsane 😉
dnes teda francuzske zemiaky a falosna gulasova polievka,a nalozim jahody do cukru aby som zajtra uvarila džem 🙂

danielaj
1. jún 2012

dobré ránko, u nás tiež upršané, ale konečne, teším sa, že prší, záhradka to už veľmi potrebovala 😉
dnes varím zeleninovú polievočku s haluškami (čerstvá zeleninka: zo záhradky mrkva, hrášok, len karfiol mám kúpený 😒 a vuskúšam tie jablkové lasagne - ale urobím ich jahodové, a deťom pečiem na poobedie jahodovú šarlotu, keď majú dnes sviatok 😉
a prajem všetkým vašim detičkám pekný sviatok 😵

danielaj
1. jún 2012

tak ja dnes ešte budem robiť aj vyprážaného pangasiusa a zemiačky so šalátom, lebo neviem, či sa mm naje z tých jahodových lasagní 😅 😀

danielaj
1. jún 2012

@abriela ja dnes pečiem jahodovú šarlotu, 😉 ale to asi nebude koláčik týždňa 😅

nailinka1
1. jún 2012

@danielaj nielen dve dokonca sú tri také knihy, budem musieť pozrieť a kúpiť ďalšiu v poradí. Nedá sa to naraz, ale po troške to pôjde 😉

vieruna
1. jún 2012

Ahojte dievcata. Trosku sa vam sem zamocem. Velakrat ste pre mna velkou inspiraciou 😉 Chcem sa spytat, co vsetko davate do zivanskej? A date niekto recept na tu jahodovu sarlotu? Dakujem. Pekny uprsany den a vsetko naj detickam 🙂

lenadka
1. jún 2012

caute, dnes plnená paprika a dukátové buchtičky, lebo knedlu si robím doma a tak polku cesta využijem na buchty, nech majú deti inú večeru ako obed 🙂 polievočku máme od včera hlivovú

lenadka
1. jún 2012

@danielaj ten dážď už bolo treba, škoda že práve dnes, na námestí mal byť program pre deti a zrušia ho pre dážď 😅

1zuzinka12
1. jún 2012

tak ja dnes budem robiť červenú kapustičku, bôčik alebo krkovičku a knedľu 🙂

danielaj
1. jún 2012

@vieruna budem ju robiť takto, len dám čerstvé jahôdky zo záhrady 😉 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=22721

danielaj
1. jún 2012

@lenadka no to aj mňa mrzí, že to vyšlo práve na dnes ☹ ale u nás už svieti slniečko, tak snáď to detičkám vyjde aj u vás 😉 my máme program v dedine plánovaný na zajtra - Cestu rozprávkovým lesom, tak neviem, či to nepresunú na ďalší týždeň ☹

maba
1. jún 2012

@danielaj 🙂 😎 😉

maba
1. jún 2012

danielaj - veľmi si chcela dážď,ale príde vtedy,keď nemá-to je asi zákon schválnosti ☹

lenadka
1. jún 2012

@danielaj u nás leja ako z krhly o 8,00 mal program začať 😝 inak super že už máš mrkvičku aj hrášok v záhradke, mrkvičku mám len ešte ako malíček hrubú a hrášok sa len vypĺňajú lusky, nejaké 2-3 dni a bude jedlý a to som siala v marci, ale u nás je všetko trošku neskôr 🙂

abriela
1. jún 2012

@danielaj sarlotu som ani nepoznala, ale je to krasna torta. Oslavujete???

zuziq
1. jún 2012

tak my sme od vcera u nasic na vychode, ciastocne som oslobodena od varenia ( budeme sa striedat s maminkou 😵 ) Ale dnes rajcinova polievka a fliacky s novou kapustickou mnaaaaam

nailinka1
1. jún 2012

@1zuzinka12 jeeej to sme mali cca dva týždne dozadu, ale teraz sme mali varené zemiačiky, dusenú kyslú kapustu a jaterničky, a aby to bolo také trošku iné tak varené zemiačky som si dala na dno pekáča, zasypala udusenou kyslou kapustičkou a na to som poukladala jaterničky,.....najlepšie boli asi tie zemiaky ktoré prešli šťavou z kapusty 😀

lucikatn
1. jún 2012

na začiatku týždňa som robila kuracie prsia nakrájané na kocky - osmažené s cesnakom, mletým korením a paprikou - zaliate sladkou smotanou a premiešané s mini kolienkami (cestovinami) + čerešňový koláč - podobné bublanine. Dnes idem vygoogliť niečo z morčacieho stehna najlepšie s ryžou. Polievka bude zeleninová a na Timuškovu žiadosť budú jeho obľúbené palacinky (0,5l mlieka, 1 hrnček hladkej múky, 2 vajíčka, soľ)

maba
1. jún 2012

robili ste už SEITAN http://www.nasezdravi.ic.cz/hlavni_jidla_seitan... ?a ako ? 🙂

lydia22
1. jún 2012

Zo včera máme bryndzovú polievku a druhé bude kurací paprikáš s haluškami

1zuzinka12
1. jún 2012

@nailinka1 hmmmm...mňaaaaaaaam...tak teraz si mi nasadila chrobáka do hlavy, že čo budem variť...už zase špekulujem...hmmmm...hmmm..a dnes čo plánuješ variť?? ja to tak vidím, že kým prídem domov z práce tak si 10x premyslím čo kuchtiť.... 😀