icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lydia22
3. jún 2012

Klasický vývar, hovädzinka na šťave s ryžou a slivková bublanina.

bodka13
3. jún 2012

dobré ránko 🙂
@ewana73 ...pridám tie moje "kuchtové" poznámky aj sem , možno kočky poradia aj niečo viac 😉
ako variť v kuchte :
toto mám napísané v zošite-mám to od mojej maminy,ktorá varí v kuchte už 40 rokov 😉
hovädzie mäso 35-40 minút ; teľacie mäso 20-25 minút ; bravčové mäso 15-20 minút
údené bravčové mäso 15-20 minút ; kuracie mäso 10-15 minút ; hus, kačica 20-30 minút
zajac domáci 10-15 minút ; ryby 8-10 minút ; zeleninové polievky 7-10 minút
strukoviny (šošovica určite menej !) 20-30 minút ; zelenina 4-10 minút ;hríby 2-4 minúty

cora30
3. jún 2012

dnes máme morčací vývar s krupicovými haluškami, zemiakovo-paštrnákové pyré a k nemu varené mäsko z polievky.
a na večeru máme,,hody dobrôt,, 😎 😀 😀 , nakoľko dnes sa zúčastňujeme 2 osláv 1 svätého prijímania a každé na inom mieste. mňam-mňam

lencyca
3. jún 2012

@cora30 dakujem moc,už dlho som sa na ne chystala 😀

bodka13
3. jún 2012

@danielaj pozerala som v recepte na tú moju "vandlíkovú" Charlotu 🙂
-roládu pečiem naraz zo 6 vajíčok,nie na 2x ,roládu natrieť lekvárom,zatočiť,a potom jednu stranu roládky namáčať do šťavy z kompótu,vyložiť misu
plnka:
1/ 2PL želatíny(mávala som sypanú)dáme do pohára so studenou vodou aby "napučala",potom ju dáme do mlieka a chvíľu povaríme
2/ 4dcl mlieka+ 1 vanilkový cukor dáme zovrieť
3/ vymiešame si 4 žĺtky s práškovým cukrom(asi 3 PL) a pridáme do horúceho mlieka,pomaly zamiešame a necháme trochu zhustnúť na sporáku
4/ vyšľaháme 2 šľahačky(bez cukru!) a primiešať do vychladnutej zmesi
vychladnutú hmotu naliať do misky vyloženej roládou+pridať ľubovoľné ovocie...nechať stuhnúť 2 hodiny

lululka555
3. jún 2012

ahojte 🙂 dnes slepačia polievka so zeleninou,kuracie rezníky a zemiaky s maslom a vňaťkou a k tomu šalát so zalievkou 🙂

veronika66
3. jún 2012

Zeleninová polievočka a pečený losos so špargľou a zemiaky a poobede sa urobia ešte lievance s grankom,jahodami,kiwi a šľahačkou 😀 😀 😀

rastulka
3. jún 2012

@danielaj Chcela som robit tortu,ale vobec sa mi plnka nepodarila,bola riedka 😖 ale chutovo bolo mnam,mnam 😅 ale ja sa len tak nevzdavam 🙂

gelinka75
3. jún 2012

@kinka555 cauko, skus toto, robila som podla toho a super http://varecha.pravda.sk/recepty/domaca-varena-...

danielaj
3. jún 2012

@rastulka a podľa akého receptu si robila, že bola riedka? nabudúce skús podľa toho linku, čo som dala, tá bola výborná 😉
@bodka13 Vďaka za recept, nabudúce vyskúšam podľa teba 😉

kinka555
3. jún 2012

@gelinka75 dakujem, nabuduce urcite vyskusam 🙂 teraz som robila tuto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36772

nelinka0401
3. jún 2012

vývar so zeleninou a slížikmi a ako druhé- kôprová omáčka s mäsom a domácou knedlou 😉

vivusika
3. jún 2012

odvčera hubová polievka zo šampiňonov a zeleninou, dnes ryža, pečené kuracie stehná, uhorkový šalát, decká marhuľový kompót. A už som stihla upiecť perník s džemom a čokoládou 😀

lencyca
3. jún 2012

mravvcek@pallacinka tu je receptik na tie bagetky 🙂 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=27235

lencyca
3. jún 2012

dnes dojedáme zo včera,urobila som toho vela 😀 😉

gelinka75
3. jún 2012

@kinka555 aj ta vyzera dobre 🙂

afrika
3. jún 2012

ahojte, ja dnes kuracia polievočka, čína so zeleninky wook 😉 -môžem odporúčať, ryža a hranolky. dezertík žiadny ☹

nailinka1
3. jún 2012

Dobrú chuť k nedelnému obedíku 🙂 a všetkým čo grilujú príjemné počasie a náladu 😀

libka1
3. jún 2012

salatova polievka, kolozvarska kapusta a cely den sa pasieme na jahodach 😀

rastulka
3. jún 2012

@danielaj Robila som podla http://varecha.pravda.sk/recepty/krtkova-torta-... prave som si pozrela tvoj recept,určite vyskušam 😉 do tvojho ide aj husty puding,tam bude ten pes zakopany

rastulka
3. jún 2012

My dnes kuracia polievka s mrveničkou,pečene kura,ryža s hraškom a kompotik 🙂

moonlightka
3. jún 2012

baby potrebovala by som poradit ako sa griluje v rure znacky MORA, pouzivate to niekto?

mitka2007
3. jún 2012

my dnes mame na obedik ryzu,dusene kuracie rezne a k tomu rajcinkovo-cibulovy salatik.mnam mnam 😀

abriela
3. jún 2012

Moja Domino (ne) rolada. Mala som v mraznicke platy a doma len male oplatky, neslo ich skutit, tak som spravila toto. Ale ako to dalej narezem, este neviem. Asi na sikme rezy

nelly3
3. jún 2012

dneska cibulovo-zemiakovy salat a k tomu fasirky🙂

karinka2105
3. jún 2012

segedinsky gulasik a vece rbude puding

adelaida33
3. jún 2012

Ahojte, zostalo nám zo včera: višňová bublanina, hovädzí vývar so slížikmi, hovädzie varené z polievky aj zemiaková kaša, akurát paradajkovú omáčku varím nanovo a o chvíľku už ideme obedovať, tak aj vám všetkým prajem dobrú chuť a peknú nedeľu 🙂 .

diusik
3. jún 2012

Ahojte,manzel nie je doma takze moje oblubene spagety a morca dela konzerva 😀 a hotovo!

akika722
3. jún 2012

karfiolovy deň 😀
polievočka s karfiolom aaaaaaaaa zemiačky s pažítkou+vypražany karfiol+uhorkovy šalat 😉

abriela
3. jún 2012

@diusik to je aj moj obed. Ale o 13tej idem k rodicom, tam bude hovadzi vyvar, plnena kapusta 🙂