icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

chrumka
4. jún 2012

my dnes dojedam zo vcera - plneny bravcovy rezen s hubami, prazenicou a ovcim syrom a k tomu zemiakove pyre 🙂

mv1
4. jún 2012

tiež dojedáme zo včera..ale fazuľa je už namočená, údená klobása a zelenina pripravená, tak večer ju manželovi uvarííím 😀 už sa nevie dočkať 😔

levandullka
4. jún 2012

@cora30 Prepáč, nejako sa tu už v tých mojich komentároch strácam 😀. Čo ako robím? 🙂

snu
4. jún 2012

peceny bocik s pyre,, a este mame z mdd tvarohovojahodovu toticku,,uzasnu 😉

lencyca
4. jún 2012

brokolicova polievka s uvarenym vajickom,bravcove masko,ryza,kysla uhorka 😉

lussy23
4. jún 2012

@bodka13 ako robíte tie tyčinky?
@atiatko ža Matúškovce😀 To aj existuje😀 Zvláštny názov pre obec. Al e keď existuje Martin....

macka23
4. jún 2012

Plny hrniec zemiakoveho privarku, opeciem k tomu parky a volske oci a vecer sa nadlabneme 😀

mamkabeika
4. jún 2012

Dnes robím cuketové placky so syrovo-jogurtovou náplňou a so zakysankou a zeleninovú polievku 🙂

dida84
4. jún 2012

zo včera sme dojedli kuraciu polievočku a kapríka pečeného na zemiakoch, rajčinkách a cibuli (čerstvého chyteného tatinom)... ale čo dnes... mám vyložené hovädzie... tak rozmýšľam, čo s ním... 🤐

kalifa28
4. jún 2012

lasagne a pre mm bravčové rezne, ryža, hlávkový šalát 🙂

danielaj
4. jún 2012

@abriela 😀 😀 😀 😉

ewana73
4. jún 2012

@vierka0
preco by som nemohla robit zemiaky v tlakaci? 😕 mne skor islo o to,ze ak zemiaky varim vo vode a potom tu vyvarenu vodu zlejem,tak vsetky tie "vyvarene vitaminy" odidu prec s tou vodou a ano myslela som to tak ako napisala
@lenadka ,ze udusit "vo vlasnej stave" to maju potom urcite aj inu chut lebo som si precitala aj na viacerych strankach,ze baby daju do tlakaca "len" zemiaciky a olej a este tam radia,ze teda URCITE BEZ VODY lebo,ze zemiaky nakolko vodu obsahuju v sebe,nepotrebuju podlievat..len ja napr.take sito na parenie do hrnca nemam.

minnie30
4. jún 2012

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=20079, a zo včera kuracie na šťave s ryžou a urobím ešte hranolky 🙂

maranat
4. jún 2012

Skusali ste uz tie nove magi napady, cestoviny na panvici s kur. masom a zeleninou? ake to je?

raza
4. jún 2012

@minnie30 mňááám, tak toto v blízkej dobe určite urobím 😀

katushka16
4. jún 2012

my dnes polievka zo včera-kuracia a mäso na šťave s kukuricou,cestoviny a na to kyslá smotana-varil mm 🙂

lucikatn
4. jún 2012

fazuľová polievka s mrkvou a zemiakmi (zapražená cesnakom) a pečené zemiaky so zaváranou cviklou. No a googlim čo sladké upiecť z 1 tvarohu.... ale nič som nenašla čo by ma zaujalo....

majka35
4. jún 2012

brokolicové fašírky, zemiaková kaša, mrkvový šalát

titkovamiriam
4. jún 2012

@maranat skusala,kto ma take rad tak pohodicka,akurat ako starsi vraveli nemala som tie rezance varit ale nechat len tak napucat,aby boli ako wifon.ja som robila dve balenia aj viac masa som dala a bolo ledva pre troch 🙂

tosijo
4. jún 2012

biela kyslá fazuľovo - zemiaková polievka, zemiaková harmonika, nepečený krémeš

titkovamiriam
4. jún 2012

@ewana73 jasne ze mozes robit,zemiaky na kasu su za 5 min a maju super chut 🙂 kuchtov treba v polovici varenia ,,potriast,,aby sa rovnomerne spravili

angie267
4. jún 2012

@majka35 mnam tak toto vyskusam urcite a ten salat robis sladko-kysly?

flowerska
4. jún 2012

pecena krkovicka so zeleninou v rure plus pecene kminove zemiaky, kuskus s fazulou v paradajkovej omacke)))

majka35
4. jún 2012

nálev robím: voda, citrónová šťava a hnedý cukor ... áno taký sladkokyslý a pridám ho k strúhanej mrkve s jablkom

ewana73
4. jún 2012

@titkovamiriam dik.no a teda ak chcem napr. kasu,lebo moj mm ma radsej kasu ako "omastene kocky", tak tam tu vodu mam dat ci nie?

maba
4. jún 2012

@snu aj my sme mali včera pečený (neúdený) bôčik na kyslej kapuste s pečenými zemiakmi a mäskový vývar - ostalo aj na dnes 😎 .Večer budú langoše 😝 A čo zajtra?Ešte neviem 😅

titkovamiriam
4. jún 2012

@ewana73 nemusis-zemiaky by sa nou napili a kasa by bola vodova,kludne daj zemiaky sol a maslo,potom pridas mlieko 🙂

cora30
4. jún 2012

@levandullka no tú milánsku ryžu.

levandullka
4. jún 2012

@cora30 Aha, jasné 🙂. Na masle si speníš nadrobno nakrájanú cibuľku, zaleješ ju tak 2dcl bielm suchým vínom a necháš trošku prevrieť. Po chvílke pridáš ryžu (podľa toho pre koľných ľudí to robíš-ja dávam úplne od oka) a varíš ju až kým nevsiakne všetko víno. Potom ju zalejše vývarom (stačí bujón) tak, aby bola ryža ponorená zase ju necháš variť až kým ten vývar nevsiakne. Takto to opakuješ až kým ryža nebude úplne mäkká. Pri konci pridáš trošku šafránu, za hrsť nastrúhaného parmezánu a kúsok masla. Premiešaš a podávaš iba tak samotné, alebo ak niekomu niečo chýba, tak pridáš kuracie masko, opečenú cukinu alebo krevety 🙂, Snáď bude chutiť 🙂
P.S.- sol pridávaj až po dokončení, a pred tým to ochutnaj, pretože niekedy to ten parmezán dosolí úplne dostatočne 🙂

ewana73
4. jún 2012

@titkovamiriam dakujeeem 🙂 🙂 🙂