icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

afrika
5. jún 2012

my stále dojedámez nedele 😒 , teda ja dojedám, lebo mm je dllllho v práci ☹

tanitta
5. jún 2012

som naposledy videla toto a hrozne sa mi to pacilo uz len napohlad .... http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/kureci-br... ak to niektora budete nahodou skusat napiste ake to bolo 😎

rebecca2006
5. jún 2012

dne sbrokolicová polievka + fliačky s novou kapustou 😉

jasminet
5. jún 2012

@maranat vajcia natvrdo a na male kocky nakrajat, paradajky na kocky, cibulka - jarna je naj, posolit, okorenit a pol na pol smotana a majoneza (alebo jogurt)... mne staci s chlebom len tak, alebo namiesto tatarky k reznu, syru.... vychladeny na leto idealny 😵

maranat
5. jún 2012

@jasminet musim skusit 😵 😵

maba
5. jún 2012

@jasminet ten paradajkovo-vajickovy salat musim skusit 😝 😉

katka3012
5. jún 2012

dnes vajickova polievka a rizoto

rastulka
5. jún 2012

@jasminet Určite vyskušam 🙂

bobinkask
5. jún 2012

ahojte ja som dnes varila toto http://varecha.pravda.sk/recepty/cukinovo-kurac... k tomu zemiačiky a šalát miešaný s rajčinami a cottage syrom

bobinkask
5. jún 2012

@danielaj super sa podarila 🙂 tortilly vyskúšam vo štvrtok-dakujem za inšpiráciu
zajtra chcem varit cícerovú polievku a bryndzové halušky mnam

titkovamiriam
5. jún 2012

@bobinkask mnaaaam! 🙂

mamkabeika
5. jún 2012

My sme si dnes pochutnali na cesnačke a francúzskych zemiakoch, robím ich ale inak, ako sa zvyknú robievať 🙂

miskadusko
5. jún 2012

@mamkabeika a to je ako ? podel sa inšpiruj ma 😉 lebo mi francuzske zemiaky môôôžeme 😅

adelaida33
5. jún 2012

@kikatko prečo lenivé? 😅 daj recept, prosím 😉 .

anavila
5. jún 2012

@atiatko vydaril sa....už ho niet...manžel povedal že lepší kysnuty kolac v zivote nejedol. Budem ho robit castejsie... 🙂 🙂 🙂 🙂

mysiatkoo
5. jún 2012

@zuzananinka nemas za co... mimoxodom, dnes som dala do cesta pol kelimku tvarohu,co mi ostal a tusim to tam zacnem davat stale 🙂)

abriela
5. jún 2012

@anavila daj nam ten recept, link ked ho tak chvalis, prosim. Dakujeeem.

rastulka
5. jún 2012

@bobinkask mnam 🙂 Hned by som si dala! 😝

atiatko
5. jún 2012

@anavila super .... niet nad pochvalu od manžela a detí 😉

atiatko
5. jún 2012

@bobinkask tak tento cukinový koláč poznáme ... mňamka 🙂 ... u nás ale k nemu robíme už len zeleninový tanier alebo zeleninový šalát - bez dresingu 🙂

katusska1
5. jún 2012

@nailinka1 my sme ich mali aj v sobotu, nejak mi zachutili 😀 lebo vzdy ked ideme na prechadzku tak si dam taky maly tanierik v meste a stoji to euro... takto sme kupili 1,5kg za tusim 2 eura 😀, takze sa mozem uhranolkovat k smrti 🙂

vieruna
5. jún 2012

@maranat na ten zeleninovy rezen som aj ja zvedava. Uz som to jedla tusim v robote na obede, ale nepamatam si to dobre. Len viem, ze mi to velmi chutilo. To je cisto len zo zeleniny, alebo je tam aj mlete maso?

maranat
5. jún 2012

@vieruna uz som vyzistila u maminy, takze udusi sa zelenina (ja dam madarsku alebo co mrazak da), osoli, potom sa spravi besamel ( da sa varit mlieko, pomaly sa prisypa hruba muka, alebo krupica, az sa spravi uplne husta kaša), potom sa to zmiesa s tou zeleninou, da sa tam vajce a spravia sa fasirky, rezne, uz je ako na kom, aky da tomu tvar, nakoniec sa to obali v struhanke a osmazime 🙂 hned zajtra spravim

vieruna
5. jún 2012

@maranat anoo uz viem. Ten besamel mi tam chybal 🙂

maranat
5. jún 2012

moznoze by sa dal ten besamel nahradit mletym masom, ale to uz by malo asi celkom inu chut
@vieruna

vvia
5. jún 2012

Davam dnesny lahky vyborne recept, teda vyborny pre nas. (uz som ho dnes pisala jednej babe na inom fore, tak len kopirujem 🙂 )

Spagety s kuracim masom a s cesnakovym maslom.
Omacka na spagety (trosku mnou upravena)
cca 3ks kuracich prs pokrajat na male kocočky. Na bylinkovo-cesnakovom masle RAJO http://www.rajo.sk/sortiment/maslo/meggle-maslo... poprazit cibulku, potom pridat nakrajane kuracie masko,ktore som aj trosku osolila. Ked je masko hotove pridame 4nakrajane paradajky (ja som to dala na take vacsie kocky), pridame cca 0,5litra vyvaru (pise pouzit zeleninovy, dnes som ale dala hovadzi bujon a bolo vyborne) kludne do vriaceho pridame este 250ml smotany na varenie a povarime vsetko asi 15minut pod pokrievkou. (dnes som to trooosicku tak jemne este zahustila hl.mukou, no nemusi byt)
Omacku vylejeme na cerstve spagety, premiesame a podavame posypane parmezanom.

vvia
5. jún 2012

@vieruna
@maranat ja robim zeleninove fasirky takto: uvarim zeleninu, zbavim jej vody, pridam vajicko, sol, namocene pecivko a prisypem struhanky tolko kolko potrebuje ako na fasirky. obalim v trojobale a vyprazam.

vieruna
5. jún 2012

@maranat podla mna by to maso nespojilo. Skor taka alternativa ako pise @vvia

bobinkask
5. jún 2012

@atiatko ano možeš iba zo zel. šalátom... aj ja že spravím iba šalát ,ale potom som dorobila aj zemiaky ... odporúčam ak potrebujete zlikvidovat varené masko- mne zostalo z polievky ,tak som ho použila a super obed, velmi nám to chutilo 😝

zuzanocka11
5. jún 2012

Na veceru bulgur s jablkami,a bolo to 😝
Bulgur podla návodu,jablck nastrúhat a podusit s maslom,trosku vanilkového cukru pridat,dusit nie az na blato 😀 a potom vsetko zmiesat a bastit )