Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
zajtra fazulova polievocka a tvarohove rohliky
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=38362
ked sme boli deti, mamina ich zvykla obalit v cesticku a vyprazat ale toto sa mi lubi viac, kedze neznasam vyprazanie
@miskadusko Podelím, podelím 🙂 zemiaky uvaríš v šupke (ale nemusíš, stačí ich normálne očistiť a dať variť), ošúpeš a nakrájaš (ja mám to pretláčatko či ako sa tomu hovorí 😅 Súčasne so zemiačkami si dáš variť vajíčka a párky (ja klobásky nedávam a párkov dámam tiež málinko, radšej dám viac šunky) 🙂 Zapekaciu misu si vymastím maslom alebo sádlom a vysypem strúhankou. A vrstvím : zemiaky, párky a šunka na kocky, nakrájané vajíčka, omáčka (2 kyslé smotany (ale ja dávam radšej smotanové biele jogurty), 2 vajíčka, 2 PL horčice, soľ, 3 strúčiky cesnaku) a strúhaný eidam, znova zemiaky, párky, šunka, vajíčka, omáčka a nakoniec poriadna dávka strúhaného syru 😀 Pečiem najprv 45 min. zakryté na 180-200° a potom odkryté asi 5-10 min. aby sa vrchná vrstva spravila dochrumkava 🙂 mňam
@abriela http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=15807 nech sa páči
@adelaida33 lebo vtačiky nerobim- len všetky ingrediencie hodim spolu do hrnca a varím, prosto rýchlovka
ahojte,takze mi trocha zmena:
dnes sme este dojedli nedelnu polievku /hovadziu s rezancami/ a udene maso s dusenou cerv.kapustou a knedlou.
na zajtra mam navarenu uz špenatovu polievku /kupila som mrazeny špenat v LIdli uz so smotanou/.som ho rozpustila v mlieku,priliala vodu,dala vegetu,pretlaceny cesnak a troska bambino syra.skusala som ju uz-bude mnam myslim. a zajtra uvarim špagety s morca delou a syrom.chcela som piect v rure zemiaky a klobasu,ale nemozem,kedze som sa dnes dozvedela ze zajtra doobeda u nas odstavena elektrina!!!!
baby prosim vas mam recept na taky makovy chlebicek sldaky... je vynikajuci ale hrozne sa mrvi... tak rozmyslam ze by som to robila ako muffiny a pridala tam vajce... co myslite moze sa to? recept je takyto:
150g maku
200 g muky
1 prasok do peciva
150g cukru
200ml mlieka
70ml oleja
citronova kora
vajce tam vobec nejde.. tak mi napadlo ze mozno by to trochu akoby zlepilo a kedze chcem muffiny tak blielok vyslahat? myslite ze staci jedno vajce, a mam teda dat menej mlieka?
dakujem..
@titkovamiriam ty to mozno budes vediet🙂 dakujem
@nailinka1 Práve som dopiekla tvoje cesnačky, sú super 🙂
Ahojte tak na dnes hrachovy privarok len polievku neviem aku 😒
ahojte,dnes u nas zeleninove rizoto
a baby, čo to tu čítam? aké hádky? 😒 neverím, že práve v tejto téme 😒 som tu včera od obeda už nebola a tak neviem, čo to tu bolo 😕 ale kto sa chce háda´t, nech ide do inej témy, tu na MK je ich požehnane 😒 a to som si myslela, že v tejto téme sa nedá hádať ☹
@mamkabeika no tak to je super...ja keď ich dopečiem...nevydržia len sa po nich zapráši
Ahojte,
tak dnes cicerova polievka so zeleninou a druhe je vonku niekde, kedze mala ide na vylet so segrou a svagrom 😉 .
Inac vcera som robila tie zemiaky "Horec" s obmenou, dala som pre mm klobasku na ne pre chut a posypala nie klasickym syrom, ale polku udenym tofu a polku lahodkovym a nakoniec aj smotana. Boli tiez vyborne 🙂
dobre ranko 🙂 my dnes salatova polievka http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=26574&use..., čína, ryža & hranolky 😉
dnes zemiaková polievočka + mrkvová s prosom, fašírky masovo-zelelninové s varenými zemiakmi....rozkázal syn
@danielaj tie muffiny vyzeraju uzasne 🙂 my dnes asi len na rychlo nejake cestovinky. Syn sa vrati zo skolky prirody a ktovie kedy dorazime domov. Vcera som robila najobycajnejsiu koprovu omacku s dusenym hovadzim a knedlou a ostal len prazdny hrniec 😲 a to som myslela, ze mi to ofrflu 🙂
zemiaky na rozmarine, bravcova panenka pecena
Hraskova polievka a bravcove azu 🙂
@kikatko ahaaa 😀 😀 😀
ahojte 🙂 u nas plnená paprika s knedlou 😉

@bobinkask aj ja som dávala varené údené alebo som kupovala do toho na hrubo nakrájanú šunku .... 🙂 🙂