icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

atiatko
5. jún 2012

@bobinkask aj ja som dávala varené údené alebo som kupovala do toho na hrubo nakrájanú šunku .... 🙂 🙂

zuziq
5. jún 2012

zajtra fazulova polievocka a tvarohove rohliky
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=38362

ked sme boli deti, mamina ich zvykla obalit v cesticku a vyprazat ale toto sa mi lubi viac, kedze neznasam vyprazanie

maranat
5. jún 2012

@vieruna maso by nespojilo, ale vajicko hej, ci?

mamkabeika
5. jún 2012

@miskadusko Podelím, podelím 🙂 zemiaky uvaríš v šupke (ale nemusíš, stačí ich normálne očistiť a dať variť), ošúpeš a nakrájaš (ja mám to pretláčatko či ako sa tomu hovorí 😅 Súčasne so zemiačkami si dáš variť vajíčka a párky (ja klobásky nedávam a párkov dámam tiež málinko, radšej dám viac šunky) 🙂 Zapekaciu misu si vymastím maslom alebo sádlom a vysypem strúhankou. A vrstvím : zemiaky, párky a šunka na kocky, nakrájané vajíčka, omáčka (2 kyslé smotany (ale ja dávam radšej smotanové biele jogurty), 2 vajíčka, 2 PL horčice, soľ, 3 strúčiky cesnaku) a strúhaný eidam, znova zemiaky, párky, šunka, vajíčka, omáčka a nakoniec poriadna dávka strúhaného syru 😀 Pečiem najprv 45 min. zakryté na 180-200° a potom odkryté asi 5-10 min. aby sa vrchná vrstva spravila dochrumkava 🙂 mňam

kikatko
5. jún 2012

@adelaida33 lebo vtačiky nerobim- len všetky ingrediencie hodim spolu do hrnca a varím, prosto rýchlovka

mis_ka
5. jún 2012

@maranat besamel sa ale takto nerobi 🙂 postup je opacny, na masle oprazis muku (hladku) a potom zalievas mliekom a miesas kym neziskas pozadovanu konzistenciu a dochutis muskatovym orieskom.

lenuss84
5. jún 2012

ahojte,takze mi trocha zmena:
dnes sme este dojedli nedelnu polievku /hovadziu s rezancami/ a udene maso s dusenou cerv.kapustou a knedlou.
na zajtra mam navarenu uz špenatovu polievku /kupila som mrazeny špenat v LIdli uz so smotanou/.som ho rozpustila v mlieku,priliala vodu,dala vegetu,pretlaceny cesnak a troska bambino syra.skusala som ju uz-bude mnam myslim. a zajtra uvarim špagety s morca delou a syrom.chcela som piect v rure zemiaky a klobasu,ale nemozem,kedze som sa dnes dozvedela ze zajtra doobeda u nas odstavena elektrina!!!!

zuzkat1
5. jún 2012

baby prosim vas mam recept na taky makovy chlebicek sldaky... je vynikajuci ale hrozne sa mrvi... tak rozmyslam ze by som to robila ako muffiny a pridala tam vajce... co myslite moze sa to? recept je takyto:
150g maku
200 g muky
1 prasok do peciva
150g cukru
200ml mlieka
70ml oleja
citronova kora
vajce tam vobec nejde.. tak mi napadlo ze mozno by to trochu akoby zlepilo a kedze chcem muffiny tak blielok vyslahat? myslite ze staci jedno vajce, a mam teda dat menej mlieka?
dakujem..

@titkovamiriam ty to mozno budes vediet🙂 dakujem

mamkabeika
5. jún 2012

@nailinka1 Práve som dopiekla tvoje cesnačky, sú super 🙂

danielaj
6. jún 2012

dobré ránko 😉 dnes dojeme špargľovú krémovú polievku - malá sa jej nevedela dojesť 😀 a urobím jahodové knedličky posypané tvarohom,orechami, makom, grankom, opraženou strúhankou...čo kto má rád 😉

a včerajšie muffinky - spodok je kakaový, vrch biely a v strede jahoda 😉

tinuskaha
6. jún 2012

Ahojte tak na dnes hrachovy privarok len polievku neviem aku 😒

eva7780
6. jún 2012

ahojte,dnes u nas zeleninove rizoto

danielaj
6. jún 2012

@jasminet jaj tento šalát robievam aj ja veľmi často, teším sa keď už budem mať v záhradke rajčiny, lebo z domácich mi chutí najlepšie 😉 ja tam niekedy pre obmenu pridám aj nakrájanú uhorku, bazalku a zas je iná chuť 😉 si mi chute narobila 😝
@bobinkask mňam cukinovo-kurací koláč 😉 musím vyskúšať 😉

danielaj
6. jún 2012

a baby, čo to tu čítam? aké hádky? 😒 neverím, že práve v tejto téme 😒 som tu včera od obeda už nebola a tak neviem, čo to tu bolo 😕 ale kto sa chce háda´t, nech ide do inej témy, tu na MK je ich požehnane 😒 a to som si myslela, že v tejto téme sa nedá hádať ☹

irsina83
6. jún 2012

@danielaj sa im nepacilo ze som si odfotila krasnu zeleninu a ovocie z trhu...co k tomu dodat... to mas tak ked sa niekto nudi....

nailinka1
6. jún 2012

@mamkabeika no tak to je super...ja keď ich dopečiem...nevydržia len sa po nich zapráši

danielaj
6. jún 2012

@irsina83 no veď to 😠 mne je úplne jedno, čo kto má pofotené, ja sa tým nezaoberám, keď sa mi to nepáči, tak sa prekliknem inam a nekomentujem a zbytočne nevyvolávam hádky 😉

sebi123
6. jún 2012

@danielaj muffinky vyzeraju uuuuzasne 😵 😵 😵

weirdo
6. jún 2012

Ahojte,
tak dnes cicerova polievka so zeleninou a druhe je vonku niekde, kedze mala ide na vylet so segrou a svagrom 😉 .
Inac vcera som robila tie zemiaky "Horec" s obmenou, dala som pre mm klobasku na ne pre chut a posypala nie klasickym syrom, ale polku udenym tofu a polku lahodkovym a nakoniec aj smotana. Boli tiez vyborne 🙂

danielaj
6. jún 2012

@sebi123 ďakujem pekne 😉 no len taká rýchlovka to bola 😉

sebi123
6. jún 2012

dobre ranko 🙂 my dnes salatova polievka http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=26574&use..., čína, ryža & hranolky 😉

cora30
6. jún 2012

dnes zemiaková polievočka + mrkvová s prosom, fašírky masovo-zelelninové s varenými zemiakmi....rozkázal syn

vieruna
6. jún 2012

@danielaj tie muffiny vyzeraju uzasne 🙂 my dnes asi len na rychlo nejake cestovinky. Syn sa vrati zo skolky prirody a ktovie kedy dorazime domov. Vcera som robila najobycajnejsiu koprovu omacku s dusenym hovadzim a knedlou a ostal len prazdny hrniec 😲 a to som myslela, ze mi to ofrflu 🙂

lilla244
6. jún 2012

zemiaky na rozmarine, bravcova panenka pecena

danielaj
6. jún 2012

@vieruna ďakujem pekne 😵 no to tak býva dosť často, keď si myslíš, že nebude chutiť a zostanú prázdne hrnce 😖

slaviq81
6. jún 2012

Hraskova polievka a bravcove azu 🙂

adelaida33
6. jún 2012

@kikatko ahaaa 😀 😀 😀

lululka555
6. jún 2012

ahojte 🙂 u nas plnená paprika s knedlou 😉

maranat
6. jún 2012

@mis_ka neviem, moja mama je kucharka 20 rokov, a besamel mi nadiktovala tak ako som pisala ja 😉 a chuti, to je hlavne 🙂