icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

nikus5
9. jún 2012

baby, poraďte mi: kúpila som bambusové výhonky, kokosové mlieko, čínske rezance - nemáte nejaký dobrý vyskúšaný recept, kde aspoň niečo z toho použijem? 😉 ďakujem

ewana73
9. jún 2012

@danielaj ano,tento som pozerala ale ja by som chcela aj taky,co sa da dlhsie uskladnit..

weronnka18
9. jún 2012

@zuziq nedala by si prosím ťa recept na tortičku? 😎 😝

bobinkask
9. jún 2012

@danielaj no moja už je neskoro, už su všetky spapané 😀
to ja skor dobehnem na ten tvoj koláčik, vyzerá mnamkovo 😝 dnes som nič nepiekla a akosi nám to chýba, akurát sme s detmi spucovali balíčisko keksov 😀 ked nebolo nič iné 😒

titkovamiriam
9. jún 2012

@danielaj kolacik fantastický 😀 😀 😀 😀

titkovamiriam
9. jún 2012

@nikus5 už len kuracie alebo ine masko,alebo zelenina-osmahnut,pridat sojovu omacku,popripade činske huby.podliat kokosovym mlieko ,primiesat vyhonky na koniec tam dat tie rezance,krasne sa tym mliekom napiju 🙂 a čína ako stvorená

uzabytobolo
9. jún 2012

šošovicová na kyslo, mäsovo syrové fašírky so zemiakovou kašou, kysnutý koláč s tvarohom a posýpkou, už je polka v ťahu

zklimekova
9. jún 2012

zeleninová polievka , kuracie rizoto, uhorkový šalát....poobede muffiny..podľa receptu čo som našla tento týždeň tu 🙂...a robila som z jeden a pol dávky, rozdelila na tri časti, jedny boli s kúskami čokolády, druhé s kokosom a tretie a čerstvými čerešničkami 🙂

amadora
9. jún 2012

@bobinkask ako si prosím ťa grilovala ten syr? mm nosí z francúzska mám toho kopec doma tak by som spravila. ďakujem 🙂

alibabaa
9. jún 2012

@bobinkask tiez by ma to zaujimalo .. vyzera to vyyyborne 🙂

papuka
9. jún 2012

milé žienky, každy den čítam toto vaše - naše variacie fórum, nepridávam svoje recepty, ale vela sa tu inšpirujem, kedže ste velmi šikovné a ja mám problém , chcem sa opýtat či viete odpoved na ten moj problém. mám doma asi 2 ročné orechy, určite nie staršie, sú v 5 litrovom vedre, také od kečupy, čo majú v hoteloch, čiže dobre utesnené ani mole ani chrobáčiky v nich nie sú, iba ich cítiš že nie su čerstvé že sú také staršie zatuchnutejšíe, dá sa niečo urobiť aby boli znova ako čerstvé? potrebujem ich na krštiny . včera som piekla domácu jadranskú tortu, mm povedal že je výborná, ale tie orechy !!!!!

kralicica
9. jún 2012

ryžové rezance s kuracím mäskom, hráškom, cibuľkou, cherry paradajkami... brokolicová polievka...

veve39
9. jún 2012

@zuzin78 prosim ta su dobre tie tuniakove cestoviny ?
tiez sa na ne uz dlhsiu dobu chystam....

gabuska36
9. jún 2012

my sme dnes mali maďarsky guláš a domácu knedľu...mňamky

ukana
9. jún 2012

@papuka a chutovo sú aké? ak sú orechy staré, sú nahorklé....ak už sú také, obávam sa, že už nič s nimi nespravíš...ale ak sú chutovo dobre, kludne ich použi do pečenia....ja si myslím, že chut torty to vtedy neovlyvní, ale zasa ja nie som až taká cukrárka...
my sme staré orechy v zime sypali vtáčikom 😅 😅 a syn im ich vyjedal, že jemu chutia 😅

papuka
9. jún 2012

@ukana chutovo su ani ani, ja som si myslela že sa dajú nejak prepláchnut a dat vysušit na plech do rury, alebo dačo také, aj my dávame celu zimu vtáčikom, ale tie nevylúskané, a staré iba ich kladivom mm podrví a dá do vedra a oni to tam vydzobú a nechajú iba škrupinky

ukana
9. jún 2012

@papuka tak to ti neviem poradit, možno sem zavíta nejaká cukrárka a poradí, to by aj mna zaujímalo 😉

nadulka88
9. jún 2012

Zienky? nevedeli by ste mi,prosím, poradit receptik na moravske kolace?? ale ozaj dobry a overeny 😉 😉 lebo sa bojim, ze sa mi to nepodari .. 😅 dakujem

tinuskaha
9. jún 2012

@nadulka88 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=24566 ja som ich podla tohot receptu robila uz 3x 😉 chutili aj malemu 😉 s tymto receptom som spokojna 🙂

bobinkask
9. jún 2012

@amadora @alibabaa najskor som si pripravila marinádu - olivovy olej ,množstvo podla toho kolko máte syra, ja som na 5ks dala asi 1dl olivového oleja, 1čl grilovacieho korenia(dá sa kupit aj špecialne korenie na syr ,len ja som ho nemala) a 2 stručiky nakrájaného cesnaku, do toho som dala syr a nechala som to chladničke asi 2h, ale občas premiešat (pohrkat s nádobou) potom som si pripravila štvorce z alobalu, na každy položila jeden syr a dala som na každý syr aj cesnak z marinády- može sa aj poliat marinádou, na to cuketu nakrájanú na kolieska a plátok rajčinky, dobre zabalit spravit také batožky aby syr pri grilovaní nevytiekol a šupla som to do rúry na gril na druhý stupen ,po 15 min som alobal mierne roztvorila, len tak aby mi obsah navytiekol a ešte som to nechala na 5min zapekat ,po vytiahnutí nechat mierne vychladnút aby syr trošku ztuhol a až potom servírovat...do marinády sa možu dat aj rozne bylinky čo ako komu chutí...

katy1986
9. jún 2012

Ahojte dievčatá, takže včera bola zmena plánu, som nakoniec pizzu urobila, dnes boli plnené tekvičky malé (cukiny boli ešte malinkaté 🙂 ) - máme v záhrade, no a zajtra soté z bravč. stehna so zeleninou, k tomu cestoviny, vývar z kuriatka, a ako dezert tvarohové gule s jahodkami a vanilkovým pudingom (ja budem musieť odolať 😀 )

nadulka88
9. jún 2012

@tinuskaha dakujem.. a boli aj take nadychane??

levandullka
9. jún 2012

Náš prvý domáci cheesecake s malinovou omáčkou-pečený do jedenástej v noci 🙂

katinkaaa7
9. jún 2012

Baby dajte nejaký recept na plnené šampiony.Ďakujem.

katinkaaa7
9. jún 2012
titkovamiriam
9. jún 2012

@levandullka uou dáš receptík?

titkovamiriam
9. jún 2012

@nadulka88 ja robím taketo aké robila babička 🙂 :
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=39398

titkovamiriam
9. jún 2012

@papuka este by som ich skusila ,,vymrazit,,tak 2-3t.v mrazaku a uvidis ak nebudu OK tak jedine vtacikom a nabuduce ak orechy nespotrebujes,kludne ich zamraz a hotovo

tinuskaha
9. jún 2012

@nadulka88 ano aj na druhy den boli makke aj ked samozrejme nie ako cerstve 😉

briketa
9. jún 2012

@levandullka dala by som si taky fajn zo slovenskeho tvarohu 🙂. Tie americke su ine, tvaroh je uplne iny a chutovo su sladko-slane. (vlemi jemne slane, ale ja to tam citim)