Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@bodka13 tak potom tie zemiaky nebudú dobré,ešte ich máš?nie je nič na nich vidieť ? 😒
@lucinenka001
aj to zo vcera:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=48362&use...
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=42168 alebo toto
a klasika:
3 vajcia, 2 dl vlažnej vody, 150 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1/3 kypriaceho prášku do pečiva, 150 g polohrubej múky
Vyšľaháme bielka a pridáme do nich 50 g cukru. Vyšľaháme žĺtky s vodou, vanilkovým cukrom a zvyšným cukrom. Znova riadne vyšľaháme. Zmiešame s múkou a s kypriacim kypriacim práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame vyšľahané bielky. Pečieme pri teplote 180°C cca 10 minút. Upečené piškótové cesto sa dá použiť na prípravu zákuskov. Keď sa pred pečením pridá do cesta ovocie, je z neho skvelá bublanina. Dajú sa z neho robiť rolády - cesto pri rolovaní nepraská, len ho treba ešte za tepla zrolovať a plniť vychladnuté.
kedze sme vcera boli v bojniciach tak dnes pecene masko, knedlik a kapusta a pre drobcov rizoto z telaciny 🙂
@nelinka0401 sú tam ešte 3-4...vyzerajú normálne ,ani pri čistení nebolo na nich nič zvláštne ...skúsime kúpiť zemiaky niekde inde 😉
@bodka13 Ahoj, mala si nové či staré zemiaky?
hraskova polievka, slivkove perky s makom
@adelaida33 staré 😕 ..prečo?
@bodka13 lebo mne sa minule stalo niečo podobné a mala som staré zemiaky (z obchodu) balené v igelitovom vrecúšku 😝 , tak sa tam podľa mňa na 100% sparili a skysli v tom dusne 😝 . tiež pri čistení a varení nebolo najprv nič zvláštne cítiť, ale na druhý deň šli do koša, lebo bola polievka, zemiaková nemliečna, skysnutá 😝 . ale už som muža poučila, nech radšej žiadne nekúpi, ako v igelitovom vrecúšku 😖 . myslím, že ten "proces rozkladu" 😅 v ich vnútri už nastal skôr než môj nos niečo zašípil... a to mám nos hodný colného psa 😀 .
tak a po dlhej dobe som znova spravila ten ,,vyprážaný hrášok,,. Robila som ho včera do polievky.
Ten tmavšej farby je s pridaním smotany-jogurtu a ten svetlejší je iba z múky a vody. Pri vypekaní svetlejších som sa pozabudla 😅 a skákali mi von z oleja, nakoľko bol príliš horúci 😀 😀 😀 . Starší syn sa nasmial. 😉
@titkovamiriam ja robym z toho receptu bublaninu je to vyborne
@cora30 ten hrasok vyzera bozsky normalne zajtra vyskusam 🙂
ruský boršč a ryžový nákyp
zeleninove placky s novymi zemiacikmi a ked stihnem tak cukinovu polievocku 🙂
ahojte my hovädzi vyvar,rezne naruby a nove zemiacky s petrzlenovou vnatou.. 🙂 dezert jahodova bublanina a poobede pride zase striga tak hadam este nieco prinesie 😅
baby nepoznate nejaky fajnucky receptik na panenku?
@titkovamiriam mnam,si sikulka 😉
@adelaida33 aj ja sa chystam,u nasich v bille ho nemali 😒 skusim inde 😉
brokolicová krémová z opekaným chlebíkom 😉 špagety s omáčkou Barilla 😉
@mravvcek ahoj, ja som vzdy robila panenku ako minutku, uz som sem davala recept, ktorym ma nedavno inspirovala sestra, takto pripravna panenka je skvela - vcera som ju pre velky uspech opat robila, chuti mi ovela viac ako na minutku:
panenku vcelku rozrezes na 2kusky, osolis, okorenis - napr. korenie na gril, ja mam velmi rada korenie na steaky chili-šipok od Vitany, das do hrnca, alebo vysokej panvice prudko opiect na oleji zo vsetkych stran
potom sa prida 1 nakrajana cibula, osmazi sa vo vypeku z panenky, prida sa nakrajana zelenina (1mrkva, cca 1/2 kalerabu, kusok zeleru, 1petrzlen, 1paprika), zaleje sa cervenym vinom (nemusi byt, ale ak je, je to uzasne), prida sa 2ks bobk.list, nove korenie, par ks borievky/jalovec, osolit podla chuti, dusi sa to spolu masko+zelenina za obcasneho miesania + prilievania vody cca 30min
potom maso vybrat, stavu prepasirovat, zahustit podla potreby mukou/solamylom rozmiesanou vo vode
masko nakrajat na platky a polievat touto stavou - chutovo je to dokonale 🙂
ked som to robila 1.x, pripravila som ako prilohu "zemiaky horec" http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=40342, uz to robim len s tymto, uzasne, priam slavnostne jedlo 🙂
ahojte 🙂 dnes kelova polievka,pirohy so slivkovym lekvarom a oprazenou struhankou 😉

@luciok do grandíru/granatíru mlieko nedávam 😉 ....spoločné sú zemiaky 😉 varila som to behom 2 týždňov z tých istých zemiakov
@nelinka0401 nad chladničkou som rozmýšľala aj ja ,ale to by sa tam potom pokazili aj iné jedlá 😕 či?
@titkovamiriam vyzerá to jednoducho a mňam 🙂