Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
U nas dnes rizoto zo zbytkov masa a zeleniny v chladnicke 🙂 polievka este zo soboty 🙂
@mia117 tekvicu,nastruhat,osolit dat varit,cele korenie,bobkovy list,zahustit uvarenu smotanou s trochou muky,mozes dat aj kopor.a fasirky ake mate radi-maso,namocene rozky,vajicka,bud upiect alebo vymsažit
@titkovamiriam dakujem a chcem sa opytat, fasirky by som chcela nie moc vysmazat, nebude vadit ak ich podusim? dakujem
@titkovamiriam - bolo by to chutne aj z cervenej tekvicky? Inu tu ani nemame 😝
@mia117 podusit to neviem,ale asi by to šlo-ja vacsinou peciem na plechu ako pisla
@eva7780 je to raz dva 🙂
@anjelicek26 treba skusit-fakt neviem,no myslim si ze ano
@mia117 Ja ked fašírky pečiem v trúbe tak ich dávam na papier na pečenie a nemusíš potom ani plech umývať, všetká šťava ostane na papieri 😀
@titkovamiriam robila som cez vikend tvoje langose. Mnaaaam 😀
A dievcata poradte co varit, aby to mohol papat syn pri diete a chutilo to aj zvysku rodiny. To male chuda uz ma nervy a nechce jest radsej nic, ked to nevyzera ako to co jeme ostatni ☹
nove zemiaky na cibulke s maslom a tvarohom alebo bryndzou, dojeme brokolicovu kremovu polievku s gulickami
marhulova bublanina
aj u nás sa dnes dojedá 😀 : zeleninová polievka s batátmi, kurací tokáň so zeleninou, ryža a ľadový šalát, a dezert pečená piškóta s černicami a vanilkovým krémom.
polievka z perličkovej fazule, grilované kuracie prsia s cukinovými plackami 😉
to je taká drobná biela suchá fazuľa, na obale je napísané-perlička 🙂
ja podla inspiracie odtialto zo vcera varim opat leco a aby to jedol aj mm, tak tam supnem bud klobasku alebo slovensku tocenu...
ja dnes leco a zemiaciky, mnaaamkaaa)))
pečené kura z coop jednota a chlebík 😉
bryndzová polievka so zemiakmi a melencami a palacinky s čučoriedkovým džemom
v sobotu sme boli vonku, u maminy sme sa boli najesť - morč.polievka, zemiačky a pečené mäsko so zeleninou, livková štrúdla, zmrzlina.
nedeľa - hov.-kuracia polievka, pučené zemiaky s pažítkou, černohorský rezeň + zeleninový šalát, robila som želatínový koláč. Dnes dojedáme.
ahojte od včera mame bravčove dusene rezne s ryzou a dnes som varila hrachovu sedliacku polievku 🙂
zeleninova polievka (mrkva, stopk.zeler,bataty,zeler obycajny,cibula/zahustena ciastocnym rozmixovanim zeleniny a 2 lyzicami smotany, majoran,rasca,bobkovy list,umeocot,solcanka)-maly ju zjedol, tak som spokojna a spaldove palacinky 🙂
@anjelicek26 ja som taky privarok uz robila aj z maslovej tekvice(oranzovej) a je to dobre, len je to samozrejme trosku sladsie, ja uz velmi nerorozlisujem tieto tekvice a ani cuketu a patizon, vsetky maju v tomto prevedeni velmi podobnu chut, 🙂
@miri.b - vyskusam urcite, mi trcia dve v chladnicke uz vyse tyzdna a zemiakove placky sa mi robit nechce 😅
Ahojte kuchárky,
dnes nevarím, dojedáme 😀 Robila som kurací vývar včera, bravčové soté s domácim uncle ben´s http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6361 k tomu žemlové knedle http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=29395 a ešte syrové pagáče....
dnes som si urobila ja na obed uhorkový šalát s čerstvým kôprom, cesnakom + koreniny...a k tomu celozrnný chlebík a už som zas hladná 😀 😀 😀
Ahojte,dnes si dojem plnenu papriku sama,moji chlapi ju ofrflali,jednemu nechutila omacka,druhemu zasa maso 😠 takze dnes maju cestoviny s kecupom a syrom,malemu som urobila zeleninove rizoto 😉
@mia117 🙂 ahoj aj sa sa zajtra chystám na tekvicový prívarok,mám peknú tekvičku kúpenú.Ja robím tak,že si urobím záprašku z masla,alebo masti a hl.múky,zalejem vodou a pridám postrúhanú tekvicu,posolím,pridám aj trošku kôpru a povarím,potom už len zatrepem šľahačkovou smotanou.A samozrejme dochutím cukrom,soľou a octom,príp.citrónom.A k tomu robím bravčové na paprike.Mäsko na cibuľku,červenu sladku papriku,soľ,korenie ,trošku vody,alebo vývaru a dusiť do mäkka. 😉

😎 ahojte 😎 ,u nás sa dojedá od včera marinované karé ,akurát ryžu urobím 🙂