icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

bibi1711
8. okt 2010

@titkovamiriam , pekne prosim recept na ten fantasticky kremes🙂 mnam
a dakujem🙂

titkovamiriam
8. okt 2010

Ingrediencie
25 dkg hladkej múky
10 dkg práškového cukru
5 dkg palmarín
1 vajce, 1 žltok
1 lyžica medu, rum
1 malá lyžička sódy
Inštrukcie
Z uvedených surovín zamiesime cesto, ktoré necháme postať v chladničke. Vyvaľkáme dva pláty ktoré pečieme na opaku plechu , ktorý potrieme maslom. Upečené necháme vychladnúť a medzi tým si pripravíme plnku.
PLNKA: 1 liter mlieka , 2 balíky zlatý klas, 2 lyžice hlad. múky, 2 žltky uvaríme hustý krém, necháme vychladnúť. Vymiešame 2O dkg masla, 15 dkg práš. cukru, do tejto hmoty vmiešame vychladnutú kašu a dobre vymiešame. Túto masu natrieme na jeden plát upečeného a vychladnutého cesta. Vyšľaháme 2 šľahačky s 2 vanilkovými cukrami a toto natrieme na krém. Preložíme druhým platom a zaťažíme. Necháme postáť do druhého dňa a polejeme čokoládovou polevou. Prajem dobrú chuť a nech sa Vám podarí.

teraz som to nečokoládovala,len pocukrovala
inak aj na mmb su super recepty na kremese,či uz z listkoveho cesta,z bebe keksov-tie robim dost casto,alebo medove,treba par odskusat a potom si vybrat 🙂 -tento je super receptik a ak by si aj platy nepiekla su dostat aj hotove

kazdovci
8. okt 2010

zeleninova polievka a cestoviny s tuniakom, rychlovka ked ma prepadne veelky hlad 😉 😉

dioliana1
8. okt 2010

kuracia polievka a cestovina s tvarohom a s cukrom (my máme radi na sladko) 😀

salma22
8. okt 2010

zo vcera morcacie z ryzou a dnes urobime aj pernicek mnamky 😵

traktor
8. okt 2010

ste mi tu urobili chut na kremes, tak aj ja som upiekla, taliansky 😉 a na obed sme mali ryzu, zemiakove lupienky, volske oka a pod nimi mäsko na sampionoch, k tomu salat s kapusty, cibule a mrkvicky v sladkokyslom naleve 🙂

berika
8. okt 2010

Na obed vyprážaný karfiol, varené zemiaky. Na večeru si robím zapekaný karfiol so smotanou, manžel mal rybu. Zajtra robím špagety s omáčkou z mletého mäsa.

denne73
8. okt 2010

@traktor ja sa k vám asi nasťahujem mnam 😉 😉 😉

kibuk
8. okt 2010

a na večeru som ešte spravila toto 🙂))))) odporučam http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=32545

mukky
8. okt 2010

ahojte,
mm žehlí a ja akurát idem robiť jogurtovu tortu 😅

briketa
8. okt 2010

@titkovamiriam ten kremes mas prekrasny, naozaj. skoda ze ich nemam rada. ale poslem recept mojej mam.

briketa
8. okt 2010

baby nevariiiim ! 🙂 zacala miestna sezona homarov (morske raky) co je pre celu nasu rodinu najvacsia delikatessa (vratane mojho patrocneho!) tak ideme do pristavu na cerstve grilovane raky a ku tomu podavaju grilovanu zeleninu.
obzeriem sa 😀

briketa
8. okt 2010

@petusko preco nie v piatok maso?

petusko
9. okt 2010

@briketa pre katolikov je piatok bezmasity den 😉
u nas napr. aj v skolke a skole v piatok nemavaju maso.

monkula
9. okt 2010

dnes budem variť kyslú zemiakovú polievku a české buchtičky 🙂

cinamon7
9. okt 2010

@briketa mnam, ako vam je dobre, prajem dobru chut,dajte si aj za nas 🙂

bzuco
9. okt 2010

u nás kalerábová polievka a kurací paprikáš s haluškami

mukky
9. okt 2010

ja dnes dospelákom nevarím,len malému polievočku ..od prababky máme zemiakové placky a ja si asi urobím na obed varené zemiačky v šupke,k tomu maslo,sol,mlieko,mnam 😅

traktor
9. okt 2010

ja som dnes varila co si deti pytali..tak je vajickova polievka s hriankanym chlebikom, domaca pizza, a zas smotanova miska-deti to skratka miluju 😉

lyongirl
9. okt 2010

ahojte, my máme dnes len kapustovú polievku so zemiačkami a zajtra bude toto:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=31791

inna7
9. okt 2010

špenátová krémová s hriankami a geniálne palacinky s tvarohom 😉 🙂 🙂

mmonika
9. okt 2010

my mame dnes fazulovu kyslu omacku,a bravcove sote zo zeleninou a sampionmy + ryza ...a na poobedie mame torticku ,kedze mala dcerenka meninky 😉

lucadra
9. okt 2010

Ahojte, hovädzie mäsko, krémová kôprova omáčka, knedla a strúhaný tvarohový koláč. Mňam, aa zajtra bude pečená kačica zo zemiakovou kašičkou. a dufam, že nejaký dobrý pohár vínka.

iinuska
9. okt 2010

vysmazaby syr, zemiaky, tatarska

elina313
9. okt 2010

Ahojte 🙂
tak dnes kuracia polievka so slížikmi ( domácimi - ale nevyrábam ich ja ), vysmážané kuriatko a opečené zemiačiky na masle - hodil by sa kompótik, ale žiaľ nemám ☹

titkovamiriam
9. okt 2010

ahojte -dneska bohapusta komercia v zoo dino menu a v Poluse mc naget manu a este doma vysnažaný karfil 😲 na veceru 😅

nanulik
9. okt 2010

pridám aj ja 🙂 fazulová zeleninová polievka, ražniči a zemiaky, tatarská, čalamáda, cvikla, uhorka

titkovamiriam
9. okt 2010

a pisem jak tatar 😀 no mam toho dnes po zoo dost 😀 😀 😀

traktor
9. okt 2010

@titkovamiriam 😀 😀 😀 😀 😀

kibuk
9. okt 2010

dnes som pre deti robila ovocne talky a muž dojedal kelovy privarok