icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

mima1311
21. jún 2012

@irriss dakujem , to je dobrotka 😵 , to poznam , chcela som nieco nove 😀 😀 😀 mame oslavu v sobotu a chcem byt obdivovana 😝 😀 😀 😀

irriss
21. jún 2012

@mima1311 a zkousela jsi plnene ryzove koule mletym masem? 😉

mima1311
21. jún 2012

@irriss 😲 😲 😲 to cooooo???? nepocula som este o tom 😀 moze to byt mnaaam , hod recept a ja by som take chcela ze fajne ku pivecku a vinku , ved vieeees , ked proste musis , tak musis 😀

katussska24
21. jún 2012

ja dnes uuuplne najzdravsie 😀 😎

boska79
21. jún 2012

Poradte nieco na cely den do zemle... cigansku sa mi nechce robit a ani rezne 😀

Ideme v sobotu na turu...och..musim si doping nabalit, velky vak len s jedlom 😀

mima1311
21. jún 2012

@irriss pocuj vsak a kde mas fotecku ???? ja stale rozmyslam ze co mi ten nick pripomina a teraz mi doplo 😀 a vidim ziadna fotecka , na ktoru som uuz bola zvyknuta 😉

mima1311
21. jún 2012

@irriss fiiiiiha , no to vyzera ze luxusne , to by som sa blysla 😨 😉 mas vyskusane ? a recept tam je aj po nasom ? 😀 ja som moc v skole nedavala pozor na jazykoch 😀

domeli
21. jún 2012

@ellise ďakujem. Tie guličky v paradajkovej omáčke ma napadli tiež, ale dík za všetky ostatné tipy 🙂

chovancova27
21. jún 2012

cícerová od včera🙂 a špenátové rizoto s kuracím maskom naloženým v kardamone a kari, na večeru rajčinový chlebík s čerstvou bazalkou

fontana
21. jún 2012

@joanas ja pečen robím takto:narežem na rezančeky,dám na rozpálený olej s polu s najamno nakrájanou cibilkou,okorením ml.čiernym korením a premiešam.Necham restovat,kým nie je makka,občas premiešam.Potom dávam trocha kečupu,horčicu a vegetu,premiešam.A na koniec ešte pridám majorán a dochutím solou.Nám to takto velmi chutí.

adelaida33
21. jún 2012

@rastulka Juj 😒 , no a zasa tá moja rúra má dosť ďaleko od kvalitnej 😖 , na novú už čakám ako na spasenie, tak ktovie, kedy sa dočkám... Tie cestoviny robievam takto, ale s troma zmenami: všetko na jednej panvici, všetko krájam na malé kúsky a syr používam tvrdý nastrúhaný a vmiešam ho metličkou do smotany 😉 .

adelaida33
21. jún 2012

@rastulka no hlavne, že som ti link zabudla dať 😀 http://dobrejedlo.pluska.sk/dobre-jedlo/clanky/... to už mi asi tou horúčavou "prepínačkuje" v hlave 😖 😀 .

mysiatkoo
21. jún 2012

@elka74 osmahnes si na troske oleja, cibulke a cesnaku maso kym sa z neho spravia take male gulicky, okorenis,ovegetis, das majoranku a trosku rasce a zalejes paradajkami - krajane valfruty su celkom ok. potom vrstvis cesto, maso,kusok besamelu a nastruhany syr, na to to iste a nakoniec cesto, zalejes hodne besamelom. pecies cca 45min az hod na 175 - podla rury ;)

lussy23
21. jún 2012

@liave ďakujem

lizatko1009
21. jún 2012

dojedla sa treska v zupane, bola perfektna a rascovo zemiakove pyre, ja som uz nejedla, dala som si len zapekanu mini bagetku a uz nejem, zajtraude idem na gastroskopiu, nehorazne sa bojim, to bude moja smrt... ☹ 😢

lenuss84
21. jún 2012

ahojte.akosi som sa sem skor nedostala....prepacte 🙂
takze nase menu po vikende u svokrovcov: svokra varila v sobotu gulas s knedlou
v nedelu: hovadz.polievka a peceny zajac prespikovany slaninkou a zemiak.kasa + uhorkovy salat

pondelok: dojedli sme polievku aj zajaca od svokry
utorok: zeleninova polievka + granadir
streda + štvrtok: špenatova polievka + vyprazany karfiol a nove zemiaky s maslom
piatok: kuracie pecienky s omackou kecupovo-horcicovou + slovenska ryza
sobota: dojeme pecienky a cestovinu
nedela: kuracia polievka + obratene bravcove rezne + ryza + hranolky + zelenin.šalat
🙂

lenuss84
21. jún 2012

@liave ja urcite tie rezne s lunexom vyskusam....mozno uz tuto nedelu,vymenim ich za obratene rezne 🙂

danielaj
22. jún 2012

@glukacova ja robievam tieto chladničkové langoše 😉

Langoše z cesta z chladničky

500g hladkej múky,500g polohrubej múky ,0.5 l mlieka ,2,5 dl kyslej smotany ,1 droždie ,trocha cukru ,1 lyžička sódy bikarbóny ,soľ

Zmiešame múku so sódou bikarbonou, pridáme kvások, smotanu a soľ.Vypracujeme cesto, ale nedáme ho kysnúť, odložíme ho do chladničky aspoń na pár hodín.Potom z cesta vytvarujeme langoše a vypražíme ich v horúcom oleji.
Podávame s cesnakom, ktorý sme zmiešali s trochou oleja a vody, kyslou smotanou, kečupom, tatarkou, strúhaným syrom.... 😉
a ďakujem pekne za kompliment, mne sa nie vžd chce fotiť jedlo, iba zákusky a koláče, tie si poctivo fotím

lensam
22. jún 2012

@lizatko1009 no rozhodne budes na gastroskopiu spominat cely zivot. Zazila som si ju vo svojom grcavom obdobi a napinalo ma pri vysetreni nonstop a sestricka: vy sa tak krasne drzite, nebojte uz to bude...a doktor tu hadice stale netahal von. Potom ma este 3 dni nehorazne bolelo v krku. A vlastne vobec nezistili preco tak strasne vraciam , takze zbytocne.

danielaj
22. jún 2012

@mysiatkoo mňam ti špízy vyzerajú úžasne, hneď by som si dala 😉

tinuskaha
22. jún 2012

rascova polievka a cestoviny s tuniakom pre mna a maleho a pre muza vyprazany syr so sunkou nove zemiaky a tatarska 😉

danielaj
22. jún 2012

@lizatko1009 joj, tak veľa zdaru na gastroskopii, zažila som ju vo svojom živote 2x a dúfam, že to už nikdy nebudem musieť podstúpiť, niečo strašné, a tiež ma ešte pár dní potom bolelo hrdlo, aj tak mi nezistili, z čoho ma bolieval žalúdok 😖

danielaj
22. jún 2012

dievčatá nejaký dobrý recept na šalát s varenou fazuľou, nejak som si včera namočila veľa fazule na omáčku, tak som ju uvarila, chcem ju zužitkovať, aj keď jesť si taký šalát budem asi sama 😖

bobinkask
22. jún 2012

dobré ránko u nás dnes paradajková polievka špagetové lazane s baklažánom a cuketou
@lizatko1009 aj odomna vela zdaru na gastroskopii tiež to poznám 😒 mám to za sebou už 4x @danielaj a tiež mi nič nezistili prečo ma bolieval žaludok 😖

rastulka
22. jún 2012

@adelaida33 Dakujem 😉

rastulka
22. jún 2012

My dnes francuzke zemiaky "inak" 🙂

titkovamiriam
22. jún 2012

hraskova polievka so zemiakmi,granatír,paradajkovy salat s cibuľkou 🙂

@danielaj
Fazuľu uvaríme v osolenej vode. Pozor nerozvariť ! Scedíme a necháme vychladnúť. Potom pridáme cibuľu, dietnu salámu nakrájanú na rezance, trošku majonézy, kyslú smotanu, postrúhanú kyslú uhorku a koreniny podľa chuti. Všetko spolu pomiešať a nechať odležať v chlade.

alebo:

300g varených zemiakov
100g sterilizovaných uhoriek
2 vajcia natvrdo
3-5 rajčín
3 zelené papriky
1 hlávkový šalát
100g bielej varenej fazule
300g majolky
1 PL horčice
2-3 PL octu
korenie
cukor
petržl.vňať
soľ

Postup:
Zemiaky, uhorky, vajcia, papriku a vňať najemno nakrájame, premiešame s fazuľou, majolkou a horčicou. Dochutíme octom, soľou, korením a cukrom. Na miske ozdobíme šalátovými listami a mesiačikmi rajčín

rastulka
22. jún 2012

@danielaj Ahoj 🙂 mm mi kupil pekarničku 🙂 Vyhladala som tvoj prispevok,kde pišeš ako robiš džem,ale chcem sa spytat či tie pekarničky su všetky rovnako velke?V mojej sa da upiect 680g a 900g chlebik 😵 A,že či nemaš recept na nejake sladke z DP ?

titkovamiriam
22. jún 2012

a este fazulove:
http://www.varenie.sk/recept/mexicky-salat-2/
http://www.zdravie.sk/sz/content/750-39090/rece...
http://www.apetitonline.cz/recepty/1622-mexicky...

a urcite niektorí spravím cez vikend mnam dala by som si hned 🙂 ,tento rok mam aj v zahrade mexicku fazulu a tesim sa na salatiky 🙂