Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
čaute kočky 🙂 ja som včera nevarila, bola som sa rozlúčiť v práci s deťmi aj kolektívom a prišla som domov až okolo pol šiestej, tak sme jedli u mamy 🙂 varené zemiaky a vyprážaný karfiol......a dnes ideme s mamou variť spolu, pirohy 🙂 polievku nerobím žiadnu.....absolútne sa mi nechce......neviem čo je to so mnou 😒
Včera sme mali brokolicovú polievku a cuketové fašírky, zemiaková kaša, uhorkový šalát. Dnešné menu ešte len plánujem... 😅
dnes dojedáme zo včera cukinovo-zemiakovú omáčku na kyslo, zostali ešte od včera kuracie stehná aj pár syrových guličiek, tak dorobím dusenú pečienku a ryžu+ uhorkový šalát 😉 , v pekárničke sa mi robí druhá dávka marhuľového džemu 😉
My dnes len studeny cestovnovy salat a na zajtra chystam dezertik smotanovo piskotkovu tortu 😵
my mame dneska šošovicovo- zeleninovu polievku a palacinky s jahodkovym a marhulovym džemikom 🙂
karfiolová polievka od včera, dnes bryndzové halušky - decká syrokrémové, a zakysanka 🙂
gulááášik 🙂 večer grilovaná krkovička a oslavička 😀
Rýchly obed - Žemľovka 😀 😀 😀
dnes vari manzel 😎 vyvar z morcacich krkov a potom uncle bens s morcacimi prsami s ryzou alebo hranolkami 🙂
Dievčatá, chcem urobiť koláčik: piškóta, tvaroh, ríbezle a želatína. Máte na to odskúšaný recept?
Dnes robim vyprazany karfiol a nove zemiaky, a uhorkovy salat. Poobede ideme na grilovacku, v takom horku ale nevadiii. Pekny den.
včera: bryndzové halušky
dnes: polievka z mladého hrášku a v alobale pečené kuracie a morčacie prsia (od večera sú naložené v marináde - korenie "Kura 7 bylin" s olejom) - mám trocha šunky tak rozmýšľam že to spolu zviniem a tak upečiem, ako príloha bude grilovaná (na panvici) cuketka. Snáď ostane aj na zajtra 😀
Zo vcera z kazdeho trochu 😉 rajcinkova polievka, granatir so spekackou a uhorkovym salatom...a dorobim karfiolove placky 🙂
špenátová polievka, šošovicový prívarok, opečená klobáska, varené vajíčko, al. volské oko..kto čo chce..k tomu chlebík...zajtra nevaríme ideme k mojej babke čiže deti k prababke na dedinu....deti sa vybehajú na záhrade... a ja sa opálim 🙂...a berieme aj mojich rodičov..a babka sa sľúbila variť 🙂...tak sa teším..ja mám dnes len upiecť koláčik...a to sa mi v tom teple nechce...asi počkám do večera...
zeleninová polievka (hrášok, mrkvička, zemiačiky) zapražená s paprikou. Druhé ryža a kuracie mäsko na šťave. Na poobedie som upiekla perníkový koláč, potrela som ho marhuľovým džemom a poliala čokoládou. (chladí sa a tuhne v chladničke)
plnena paprika,ceresnova bublanina
ahojte,my dnes kelova polievka a tekvicovy privarok s maskom
Obed už máme za sebou: vepřo, knedlo, zelí 😝 Teraz ma čaká príprava tvarohového koláčika a ak stihnem, bude aj čerešňová bublanina. Podvečer nás čaká grilovačka.
ahojte 🙂
dnes mame na obed sosovicovy privarok,vajicko a na veceru sekanu a chlebicky,slane,sladke a torticku k drobcovym narodeninkam 🙂
rajčinová polievka s písmenkami , zemiaková kaša + rybie prsty + šalát na sladko - kyslo zo záhradky . Koláč som upiekla makový s kysnutého cesta . Narobila som kopec malých koláčikou , pozatáčaných ako rožteky .
Ja len take lahke v tom teple.cervene zemiaky al.falosny gulas so spekackou.
mliečna brokolicová polievka s opečeným chlebíkom, filé a nové zemiačiky, uhorkový šalát, smotanová torta s malinami 😉
U nas hraskova polievka s liatym cestom a rezance s tvarohom a opecenou slaninkou. Super letny obed. Kolace mam zakazane piect v tomto teple a ani nijakym inym sposobom pouzivat ruru okrem odkladania chleba a peciva. 😕
baby, od včera večera nejdú pridávať fotky na MK, takže dnes sa nebude slintať nad fotkami 😀 😀 😀 admini asi nebudú nič s tým robiť teraz cez víkend, takže si asi počkáme do pondelka 😒

u nas na ranajky bryndzova natierka s pecivom a zeleninou,a na obed bude leco a ideme na kupalisko.
Pekny vikend vsetkym 😉