Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Potrebujem poradiť. Do maďarského gulášu má ísť bravčové či hovädzie mäsko?
@briketa ďakujem, presne takto som to potrebovala rozpísať 🙂
Už viem, čo budem zajtra variť...pečienku a ryžu k tomu, Vikinke cestoviny s boloňskou omáčkou a drahému sekanú a hranolky.
A robila som si zmrzlinu - kyslú smotanu s vanilkovým cukrom a kokosom - mňaaaam dobrotka na večer 😅
dobre ranko 😉 dnes zeleninova polievka,ryzovy nakyp s marhulami a ribezlami,mnam,synacikovi ostalo este maso,urobim mu k tomu hranolky,nech sa mi naje,lebo nakyp mi nezje 😠 uvidime ci to bude jest mensi drobec 😉
Dobre ranko 🙂 U nas dnes mrkvovo-smotanova polievka a krupicove rezance 😉 😝
pekné ránko, dnes dojeme zleninovú polievku s haluškami zo včera a idem robiť pirohy so slivkovým lekvárom, posypané ako komu bude chutiť makom, orechami , opraženou strúhankou alebo tvarohom, ktorý som včera urobila z domáceho krvského mlieka 😉 včera som zavarila ešte 21 ks 3 dl pohárov egrešov a ešte tam dosť zostalo, tie dám asi do mrazáka a ostatné nechám ešte na stromčeku, aby sma mali do čoho zobkať 😉 tiež som si včera namrazila pyré z mangoldu, ktoré používam ako špenát, dokonca je to chutnejšie 🙂
ahojte, dnes spravím strapačky (halušky s kyslou kapustou) a polievku dojeme včerajšiu - franktfurtskú.
Polievku dojedame zo vcera rajčinovú s ryžou a druhé zrejme zasa ovsené placky, ku ktorým uvarím fazuľu.
Dobre ranko,
ja som vytiahla kuracie prsia, urobim cinu, k tomu ryza. Dnes bude aj zeleninova polievka 🙂
ja som vcera robila kuraci paprikas s haluskami. bude aj na dnes. A dnes sa chystam spravit marhulovu dren a krpcom marhulove nanuky. Nemate nejake finty aby to bolo mnam?
fazulová polivka-zelená a langoše 😀
segedinsky gulas s domacou knedlou a pre drobcov ryba so zemiakmi a bude aj na zajtra 🙂
kyslá zemiaková polievka a kysnuté langoše s kečupom, so syrom, čo má kto rád
ahojte my dnes pismenkova polievka a leco... 🙂
ahoj zienky potrebujem poradit, dostala som domacu pekaren a aj na druhy pokus mam chlieb taky akoby nedopeceny zvnutra. co s tym? skusala som program celozrnny a program rychly, vysledok ten isty. daval som celozrnnu a raznu muku.
ak by ste mali overeny recept na dobry chlebik v pekarnicke, tak sem s nim 🙂 budem vdacna
ja idem dnes prvykrat robit domace tortilly a mam od vecera namocene kuracie mäsko,tak opeciem ako gyros a so zeleninou a jogurtovym dresingom 😉 😝
dnes svieckova
dnes som navarila sosovicovu polievku / v nej kusky opecenej slaninkyú zapecene palacinky a idem urobit obaleny farfiol so zemiakmi 😉
@luciok myslim, ze je to jedno.. ja davam najcastejsie divinu / konkretne jelenie masko, alebo lan / no hovadzi sa mi zda lepsi ako bravcovy..
mm ma v sobotu oslavu 30 tky, tak to bude taka grilovacko gulasovka.. a urcite nebude chybat mnamus gulas, mierne pikantny a s velkymi zemiakymi 😀 gulase robim od cca 10 rokov, kedy som zacala tatovi asistovat, tak teraz ho zmaknem vzdy lavou zadnou 😀
No skoro mi vykypelo z hrnca kym som vas nasla. 😀 Tak my dnes slepacia polievka s rezancami. Na druhe je kura so svieckovou omackou a cestoviny. Dezert ananasova torta made in cukraren. Manzel ma presvedcil aby som radsej kupila tortu. Sice nebude taka dobra, ale ja nebudem aspon unavena. 🙂
dnes mame polievocku zo zeleneho hrasku a francuzke zemiacky 🙂

@16kristina02 zoberies si z tych 4.5 dcl vody 1 dcl a do toho rozpustis drozdie a das kocku cukru.
Nechas to tak 20min rast. Potom si v miske navazis muku, pridas sol. Zamiesas. Urobis jamku, nalejes tam kvasok. Zacni miesat cesto. Pridaj olej, vodu. Vymies dobre cesto.
Rozdelila som ho na dva mensie bochniky.
Ruru si predhrej asi tak na 200 stupnov (zalezi od kazdej rury) a bochniky pecies asi 3/4 hodiny.