Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@miskadusko
@kucminka
@bobinkask vidím, že tu preberáte chlapov, tak aj ten môj zje úplne všetko a tiež nemusí byť mäso, má veĺmi rád zeleninové aj sladké jedlá, jediné, čo nemá veĺmi rád ale zje, je sójové mäso 😝 no a koláče a zákusky, tak to ani nehovorím, pol plechu na posedenie padne 😀
@1977 ja som robila tiež nedávno lentilkovú pre našu malú, Nech sa páči postup, nič zložité a vyzerá to super a hlavne malej sa veľmi páčila. Upiekla som klasika tri piškótové cestá, jedno som nechala biele, do druhého som dala kakao a do tretieho orechy, plnila som plnkou: uvarila som si karamelový puding (1,5 pudingového prášku a pol litra mlieka, do vychladnutého Heliu alebo maslo, najviac sa mi osvedčila na krémy Helia, je lepšia ako Hera prípadne pol Helie a pol masla, cukor podľa chuti, ešte som si urobila aj čokoládový krém, uvarila som Zlatý klas a do neho Heliu a rozpustenú čokoládu na varenie, naplnila som korpusy, ten biely som mala v strede a ten som ešte popolievala takým punčovým nálevom, aby to bolo šťavnaté, ale stačí aj napr. šťavou z kompótu, tiež som dávala aj džem medzi tie pláty, máme to tak radi, keď je to také šťavnaté, celý vrch torty som ponatierala tým karamelovým krémom a ukladala som lentilky podľa tohto obrázka, úplne jednoduché, začínala som od stredu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=45864, len ešte upozornenie lentilky treba dávať až v deń, keď sa bude tortička krájať, lebo oni od toho krému navlhnú a pustia farbu a nevyzerá to potom dobre
@daniela15 ja tento koláčik robievam, ale recept nemám odtiaĺto, ale pomer surovín je rovnaký, len tam tiež ide polohrubá múka, ako Mirka píše, určite to bude tou múkou 😒
@titkovamiriam
@pegggy jééj super 😉 praclíky som teda veĺmi veĺmi dávno nerobila 😉 a ačo hovoríš na tie veterníky, ako sa ti to robilo, chutili vám? 😉
@mamkabeika fíha, aký šikovný mužíček, super, 😉
@titkovamiriam Mirka, vidím, že kvašáky robíš so zemiakom, ja robievam tak, že na spodok pohára dávam viničový list a do toho zabalím chleba a previažem niťou,robíme to tak odjakživa, ale tiež som pred pár dňami vyčítala na MMB, že dať zemiak 😉
môj včerajší rýchly piškótový koláčik s egrešami a želatínou, malá ke´d ho uvidela povedala, že "žabkový 😝 na foto nič moc, lebo nemohli vydržať a krájala som ho, ke´d nebol ešte dobre stuhnutý, no poviem vám bol super, skoro celý plech sa zjedol, takže dnes budem asi zase niečo piecť 😀 upeikla som klasika piškótu, dala som do nej aj citrónovú šťavu, potom som ju natrela marhuľovým džemom, egreše som si trošku povarila vo vode s cukrom, scedila, tú vodu som zliala, doplnila do 9 dl, dala som do toho 1 pistáciový puding a 1 zlatý klas, cukor podľa chuti a troška zeleného farbiva, uvarila som želé, egreše som dala na upečené cesto a zaliala želé, dala stuhnúť 🙂
pekne ranko
dnes varim polievku z kridelok a polovicke osadenctva pizzu a druhej polovicke bravcove kare na platky so sampionmi a zemiaky. 🙂
Dobre ranko 🙂
U nas dnes sviečkova z bravčoveho kare a viedenska knedla 🙂
Zdravíme 🙂 my dnes kapustovú polievku a "soju ako karé " ešte som to nerobila tak som zvedavá. mm sa na to teší- on soju môže na všetky spôsoby tak snád bude pochvala 😀
@miskadusko možem poprosit receptík na tu soju 😉 dakujem
ahojte tak ja dnes nič nevarím podojedame zo včera lebo som toho moc navarila 😉 mali sme polievku http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=25969 tuto polievku odporúčam je naozaj výborná a druhé bolo aj bude 🙂 http://www.toprecepty.cz/recept/22634-cuketova-... chcela som to vyskúšat ake to bude lebo to skúsim zavarit aby sme mali čo vyjedat aj cez zimu a kedže som mala cez týžden narodeniny tak si idem upiect nejakú rýchlu tortičku 😀
@daniela15 mne sa takéto niečo raz stalo ked som koláč šupla do rúry kde sa práve dopieklo maso a rura bola nastavená na 200° ja som ju stiahla na menšiu teplotu ale bola vo vnutri moc rozhorúčená a koláč sa mi potom moc nenadvihol a zostal mi tomu hovoríme že ,,zagánený" 🙂 ale skús nabuduce vymenit tu muku a uvidíš či sa podarí 😉
@danielaj si ma hned rano rozosmiala,ty mysliš to čo je hore na flaši-to je kameň,aby uhorky nezacali plavat smerom hore 😉 ,ja mam dole chleba kopor,teraz som list nedavala,dam nabuduce a sol.osobne kvasaky nemam rada ale co by som pre mojho chlapa nespravila 😀 😀 😀 😀
Inak baby krasnu nedelu -u nas chvalabohu uprsanu,dozavarane,dnes len spravim jednu davku oncle bens.za Marekom nejdem bude u babicky prazdninovat 2t.sa proti mne spykli 😀 tak od pondelka gruntujem cely dom 😀
dnes plnena paprika
@titkovamiriam veľmi pekne ďakujem za receptík na plnenú cuketu ...chalani si vybrali radšej parené buchty,keďže som robila aj tie ...no my s manželom sme si pochutili -bola super 😝 🙂
@miskadusko dakujem 😉 určite vyskúšam
@titkovamiriam ale naozaj to vyzerá ako veliký zemiačisko 😀 😀 😀
@bodka13 nieje zaco ,ja dnes budem robit na veceru placky a uz asi zacnem struhat do mrazaka,lebo rastie ako diva a rozdat nema komu u nas to pestuje kazdy 🙂 ,ona sa na zimu zide a zavarim ju aj ako ananas
@titkovamiriam to máš super,keď si porobíš také zásoby ...my tu v paneláku len kupovať musíme,alebo mi sem tam kolegynka prinesie ...a na surovej si aj morčatá pomaškrtili 😀
@bodka13 u nas zeleninu aj hafani lubia,hlavne uhorky a Milanov potkan ten zje vsetko🙂ešte aj varenu cukinu 😀 😀 😀
chvalabohu sa niečo aj doma urodi,veľa u babky aj susedia daju pre deti,ja kupujem len kapustu na calamadu na jesen,aj to tu mame kapustaren na skok ,tak ozaj za par centov a jesenny karfiol -ten milujem zavarany zasa len ja tak to mi stací 8 fliaš.
@danielaj mnam ,,žabkový,,koláč! 😉
@mamkabeika mne sa ta ,,zebra,,nedá otvoriť:( už mi šiel-super recept!
🙂 pecene bravcove,kysla kapusta,domaca knedla 🙂 a vyvar so zeleninou a slizikmi
Ahojte my dnes slepačia polievka, kuracie prsia na hubovej omáčke s ryžou a varenými zemiakmi a dezert dnes len zmrzlina so šľahačkou 🙂
ahojte.polievku dnes nevarím,zostal od včera slepačia so slížikmi a dnes spravím zapekané rezne so syrom ako príloha ryža a rajčinový šalát.koláč priniesla včera mama,celý plech tak bude aj na dnes.marhulovo-malinový s posýpkou 🙂
@titkovamiriam 😀 😀 😀 jéžiš, to fakt? a ja že to zemiak 😅 😅 no asi oči ešte zalepené som mala 😝 u nás sú kvašáky zase mm parketa ani mi nedovolí ich robiť, ale zato ich ľúbim 🙂 aj naša cukina rastie ako bláznivá, už všetko možné z nej robím, včera som robila aj tú úžasnú cukinovú pomazánku, čo sa tu spomínala, a je naozaj výborná 🙂 ja ako ananás zaváram tú oranžovú tekvicu 😉
nemáte náhodou dobrý a hlavne rýchly marhulový koláč ???????????? dakujem 🙂 🙂 🙂

Toto piekol môj šikovný mužíček:
1. tvarohová zebra (s tým som ja nemala trpezlivosť) tu je recept http://www.urybicky.cz/2008/07/tvarohova-zebra/ 2. syrová pizza