icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

kvojtanikova
15. okt 2010

@titkovamiriam jeej diky za recept, tiez nevyzera zle. Toto co ja chcem varit je tu: http://www.poslirecept.cz/recept/muj-nedelni-ob...

titkovamiriam
15. okt 2010

super receptik uz je vytlaceny,myslim ze kludne okrem jabl a hrusiek moze byt aj broskina/tu milujem k hydinovym jedlam/a aj ananas 😀 😝 😀 -boze ja som hladna 😀 😀 😀 😀

kvojtanikova
15. okt 2010

@bianca mas pravdu. tym plesnovym syrom sa fakt vyhybam lebo tie nie su ani nijako tepelne spracovane, ale huby som uz jedla. Nie vela, ale jedla som. Aj z tej pecienky skor pojem tie hrusky so stavou a par kuskov maska. Ci vazne babatku taka jednorazova davka moze uskodit?

bianca
15. okt 2010

@kvojtanikova urcite nie.Ja som mala v tehu nenormalnu chut na restovanu pecen a tonic.A tiez som neodolala

bianca
15. okt 2010

@kvojtanikova a mimochodom som nadavala cele tehu ze nesmiem to ci ono a po porode mi klapla sanka totalne bo to som koli dojceniu uz nemohla vobec nic 😝

titkovamiriam
15. okt 2010

🙂 🙂 🙂 ja som sanovala pri kojeni do 3m a potom som zacala pomali jedavat vsetko,samozrejme posledne zeleninu na k-kapusta,kel,kalerab.....paradajky a citrusy nejem tak ci tak

bianca
15. okt 2010

@titkovamiriam ked som videla ako mi doniesli v porodke polievku s karfiolom a kalerabom tak som sa skoro vybulila.No blbci

kvojtanikova
15. okt 2010

@bianca preeesne ako hovoris. nechapem odkial ma potom mamicka ziskat vitaminy ked som pri kojeni nemohla okrem mrkvy ziadnu zeleninu a ovocie vobec ziadne ani len jablko lebo maly reval ako tur. v podstate som zila na vianocke s maslom a melte a obcas prazsku sunku 1-2 platky🙂

bianca
15. okt 2010

@kvojtanikova ja na 3-dnovom chlebe s maslom a sunkou a rascovej polievke.To jedine som do seba dostala a nic viac

titkovamiriam
15. okt 2010

klasika 😠 😠 😠 ,inak ja som pred kazdym porodom mala vysoky tlak tak som si pred porodom polezala na rizikovom to bol zazitok ta strava pre tehotne jeden grc a chudatka tie co boli v bratislave od domova niekolko desiatok km,ze nemohli za nimi kazdy den chodit z rodiny alebo ani oni nemohli vstavat a ist aspon do obchodu-ja som tam ficala ako nakupovacka-listocky mena a peniaze-smutne ze je to tak dodnes.preto som mareka rodila v sukromnom centre-tam som dosla na kontrolu tlak 180/140 jasne ze si ma tam hned nehali bolo 6.6.2006-takze rodit porodnik nechcel no rano vyvolavacka a bolo ,domov som potom niesla tasku ovocia,detskej vyzivy ,napolitanok a ostatnych hovadiniek co som tam nepojedla.

bianca
15. okt 2010

@titkovamiriam hm skoro ako v statnej.Ja som rodila po cca 10 dnoch na rizikovom po 3 dnoch vyvolavaciek nakoniec cisarom a v dohlade tak akurat ludia z roboty a manzel.Nastastie tak docestovala mama a navarila bo inak........

bianca
15. okt 2010

hahahahahah sa tu rehocem.Sused chodi po chodbe a cucha a cucha.Asi niesu zvyknuty ze dakto po 20 hod.pecie maso.Vonia az von 😀

titkovamiriam
15. okt 2010

😀 😀 😀 na suseda
😲 😲 😲 na porod
fakt nieje nad nase maminy 😀 😀 😀

nadhera
15. okt 2010

xixi, ja ked peciem v noci chlebik v pekarnicke , tak sa tesim ,ako cely barak vonia. 😀
Byvame v panelaku.

nadhera
15. okt 2010

na zajtra chystam hrachovu kasu s udenym maskom . Snad deticky zjedia, ak nie, palacinky to istia. 😀 tie su razdva.

titkovamiriam
15. okt 2010

nadhera musia ta susedia milovat 🙂 🙂 🙂 🙂 ked nebudu deti posli mne u nas to takto jedavam len ja ,ostatok rodiny k hrachovej chce parky 🙂

bianca
15. okt 2010

@nadhera ja tak provokujem ked peciem mazanec 😀 suseda z Ostravy chodila klopat ,,ze mlada pani proc me tak drazdite 😀

nadhera
15. okt 2010

@bianca co neurobime pre dobro suseda? len nech sa im slinky zbiehaju.
najhorsie je, ze ked sa v noci okolo 2-3rano zobudia deti a vonaju,nuchaju, pridu do kuchyne a oni chcu chlebik. 😀

@titkovamiriam obavam sa, ze ti neposlem nic, lebo nebude co. 😀 😀 😀

bianca
15. okt 2010

@nadhera ja som chleba prestala piect ked som bola tehu.To som len videla pekaren a utekala na WC.Potom som zacala znova ale len ten nas milovany mazanec

titkovamiriam
15. okt 2010

😀 ja milujem vonu Vianoc -ked sa melu korenia do medovnikov a kolacikov 😀 😀 😀

nadhera
15. okt 2010

u nas sa pecie len chlebik, mam par vychytenych receptov , ale uz musim navstivit stranku, kde najdem par dalsich dobrych receptov .
Deticky rano netrpezlivo cakaju na posny chlebik - cize bez masla, pomazanky, len zelenina. a cajik. No nezavidte mi.

bianca
15. okt 2010

@nadhera ta daj dajaky zaruceny.Inak odkial si ze take slovo jak ,,posny,, ? 😀

nadhera
15. okt 2010

jasne, ze z vychodu. 😀

nadhera
15. okt 2010

@bianca

300ml teplej vody /davam prevarenu/
500g hladkej muky - nie 00
jedno susene drozdie - cca 7g
olej 2PL
ocot 1PL
2cajove lyzicky sol
1cajova lyzicka cukor
mleta rasca zo dve lyzicky - to sypem od oka

a ked zapipa, tak pridam slnecnicove semiacka

davam na tmavo piect - cize 3.30 hod

deti mi asistuju, vsetko pomenuju co davam, este si to pre istotu zopakneme. pockame kym sa cesto zacne spracovavat, pridaju semiacka - medzitym pol balika zjeme. 😀

a rano sa nevedia dockat.

vyskusaj, prave vcera vecer som robila , este bude aj na zajtra rano a vecer dam opat upiect, ale uz iny.

titkovamiriam
15. okt 2010

krasny receptik ja chlieb doma nepeciem to sa priznam ja v nedelu rozteky 😀

standa82
16. okt 2010

Dnes ideme k babke, takže neviem...............

evitkamalicka
16. okt 2010

hubova polievka
koložvárska kapusta
ovocny tvarohovy koláčik

zuzu13
16. okt 2010

ahojte,

ja dnes varím aj na zajtra...nech mám veget...hov. vývar, rezne a vypr. cuketa, zem. kaša, cestovinový šalát 🙂

pekný víkend 🙂

berika
16. okt 2010

Dnes robím vzprážaný encián s brusnicami a hranolkami. Potrebovala by som poradiť či aj encián treba obalovať 2 krát, alebo stačí raz.