icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lencyca
19. júl 2012

kedze ma moj mladsi drobec "brumikove dni,rozhodla som sa ich spravit,recept som nasla tu,cesta bolo dost a brumikova forma len na 6 medvedov,ostatne som urobila ako mufiny 😀

danielaj
19. júl 2012

@ibajeho tie vrchnáčiky z výživiek ti nebudú držať, to sú jednorázové vrchnáky, ja ich rovno vyhadzujem, sú nanič 😖

nelinka0401
19. júl 2012

dnes nevarím ani by som nestíhala,zostalo zo včera mliečna fazulová polievka a langoše.a na večeru si opečieme bruschettu a čerstvým zeleninovým šalátom a dresingom

danielaj
19. júl 2012

@katy1986 joj ja telku skoro vôbec nepozerám, sem-tam večer na chvíľu 😒 ale moja 80 ročná babka pozeráva tú reláciu a keď k nim prídem, tak mi vždy o tých receptoch rozpráva, aj si ich zapisuje, tak som celkom v obraze 🙂 😀 dnes sa k nim chystám, tak zas budem ma´t nejaký nový recept 😀

lussy23
19. júl 2012

baby nemáte nejaký recept s takou podlhovastou bielou tekvicou?

ibajeho
19. júl 2012

@titkovamiriam dakujem no ja som spravila malemu hruskovy prrikrm a ten chcem zavarit. Ci to zavarim rovnako ako hentam tie marhule? 😅
@danielaj ale oni tam maju take zavitky ze to vcelku aj ide zasrobovat. Ci naozaj na zavaranie to nie je?ja myslim tie uplne najmensie hipp vyzivky 🙂

roo
19. júl 2012

@lussy23 Moja mamina z nej robieva privarok. Nakraja ju na drobno, povari a potom prida zatrepku z mlieka a hl. muky alebo namiesto mlieka da smotanu, maslo, na dochutenie sol, citronovu stavu a kopor. Ku tomu su dobre varene popucene zemiaky a volske oko alebo varene vajicko. Da sa aj zamrazit uz nakrajana, neskor sa prida, ked uz cerstva nebude. A davno sme z n ej robili aj kompot na sposob ananasu. Nakrajalo sa to na take kusky ako konzervovany ananas, siel do toho cukrovy sirup a ananasovy sirup. Ale presny recept zial nemam.

katy1986
19. júl 2012

@junkfood a ja že je to nejaká nová tv relácia 😀 😀 😀 😀 ale dakujem za stránku, idem kuknúť hned tie recepty, kým sa mi drobec nezobudí 🙂

lencyca
19. júl 2012

@nelinka0401 ahoj,co je to bruschetta?

titkovamiriam
19. júl 2012

@ibajeho tak ak to mas zopar flias zavar to klasika v hrnci a hotovo 🙂 na 5 min.-to ti viecko chyti ale ci tie tvoje neviem ja som mavala od klasika vyzivy

roo
19. júl 2012
katy1986
19. júl 2012

@ibajeho ja som tiež robila malému jabkovo-hruškovú výživu, ale som na to kúpila 3 dl flaše, lebo raz som dala do pohárov od výživy (mali taký vrchnák ako myslíš ty od tej hippky)tú slivkovú nutelu, a veru sa mi pokazili 😠 sestre detto 😠 ja som ovocko len uvarila, rozmixovala, trošilinku cukru pridala, som zabalila horúce do deky, a nechala tam do druhého dna(som ich nesterilizovala vo vode) a na druhý den ešte stále boli teplé, dala som ich do špajze, a nepokazili sa mi..

danielaj
19. júl 2012

@ibajeho ak ti mám poradiť, nedávaj to do tých pohárikov, viečka by ti nechytili, aj keď teraz sa zdýá, že idú zašrobovať, tak ako
@katy1986 píše, pokazili by sa ti 😒

nelinka0401
19. júl 2012

@lencyca 🙂 🙂 to som dnes prvý krát kúpila.to sú také veľké talianske krajce chleba na opekanie.som zvedavá ako nám to bude chutiť.

sisanka
19. júl 2012

kocky potrebujem poradit....mozno blba otazka...ale chcem urobit salat,nejaky podobny parizskemu a mam doma len spekacky...myslite ze ich mozem pouzit namiesto dietnej salamy? nikdy som nic podobne nerobila a mm to ma rad tak ze na veceru...

danielaj
19. júl 2012

@sisanka ja si myslím, že kľudne môžeš 😉

mravvcek
19. júl 2012

plnena paprika a zemiakove pyreee 🙂

sisanka
19. júl 2012

@danielaj super, dakujem 🙂

amdeis
19. júl 2012

@sisanka uplne v pohode, nakrajaj na pruzky a nikto nerozozna 🙂

bobinkask
19. júl 2012

ahojte ja som dnes varila tuto polievku http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=48746 ako cestovinu som použila ryžové rezance a kuracie stehná pečené s feniklom podla tohoto receptu ale bez vína 🙂 http://delikatesy.etrend.sk/recepty-suroviny/ku... ryža, celozrnny kuskus, miešaný šalát, grilovaná cukina a teraz idem skusit spravit cukinovú pomazánku čo tu dievčence spomínali, že je výborná 😵 dnes budeme mat cukinové hody- tiež jej máme požehnane, tak pomaličky likvidujeme 😉

veve39
19. júl 2012

@bobinkask na tu cukinovu pomazanku sa aj ja chystam 🙂 , len teraz som v AT a tu tusim nepoznaju syr typu bambino 😒

ibajeho
19. júl 2012

@titkovamiriam
@danielaj
@katy1986 uch, diky baby tak to dam asi do nadobky velkej od medu nakoniec. Cize staci dat do hrnca na 5min to povarit? Ako ma to vriet? A mam to otocit dole vieckom? Este som to fakt nerobila a som z toho dili 😀

titkovamiriam
19. júl 2012

@ibajeho ked zacne vriet stis a potom po 5 min vyber otoc dole vieckom do vychladnutia a hotovo 🙂

briketa
19. júl 2012

@titkovamiriam styr fry to je moje. ja som obrovsky fanusik azijskej kuchyne ako takej.
jedla som v restike rybu marinovanu v miso paste, bolo to pred pol rokom a dodnes o tom snivam 🙂
Palickami uz viem jest ako Cinanko 🙂

Vcera som jedla musle v paradajkovo vinovej stave, s cesnakom. Bolo to priamo v pristave, uplne cerstve musle z lovu, rajciny z trhu, no jedna basen!!

ibajeho
19. júl 2012

@titkovamiriam a kolko asi vody mam dat do toho hrnca? Pokial ma byt pohar ponoreny?

afrika
19. júl 2012

dnes som robila rizoto z pečeného kuracieho mäsa, sušené huby a petržlenik. uhorkový šalátik k tomu 😉

titkovamiriam
19. júl 2012

@ibajeho cca pol centy pod vieckom,nesmie byt ponorene 😉

ibajeho
19. júl 2012

@titkovamiriam pockat takze kym sa vari tak nesmie byt ponorene a potom ked ho otocim uz nemam otacat v hrnci? Uz som domotana

maba
19. júl 2012

@briketa mňam,morské príšerky môžem 😎 ,len s mušľami mám trošku problém,lebo "vždy" natrafím na nejaký kamienok,alebo piesok 🙄 .

titkovamiriam
19. júl 2012

@ibajeho otocih ho az ked vyberies
postup:
das ovocie,dzem,vyzivu do pohara ,zavries
das do hrnca,zalejes pol centy pod viecko
nechas varit 5 min
vyberies a polozis hore dnom a nechas vychladnut 🙂

briketa
19. júl 2012

@titkovamiriam teraz tak na teba pozeram... nech varis co varis, ohromne si schudla! vyzeras vyborne! aj slniecko ta posteklilo, no naozaj vyborne!!