Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
zapekaný pangas s dvoma druhmi syra a cherry paradajkami, k tomu cestovinový šalát s uhorkou a kukuricou 😝
dnes slaný cuketový koláč,
sobota kalerábová polievka - so záhradky a pirohy , koláč z kyslého mlieka s ovocím
nedeľa - vývar s rezancami a pečené kura na masle + tarhoňa + uhorkovo-paradajkový šalát.
U nas dnes paradajkova polievka. Podarila sa vnikajuca, manzela som vcera odhanala od hrnca aby mi ju nevyjedol. 🙂 Na druhe som chcela rezance s tvarohom a slaninkou, ale rezance neboli tak som dala fliacky. Veeelka chyba! 😖 Nikdy som nic hnusnejsie nejedla ako fliacky s tvarohom. Bleee 😝 Ale deti pojedli bo tam bola slaninka. Obavam sa, ze by zjedli aj piliny keby tam bola slaninka. 😀
ahojte,my dnes fazuľová zo včera a fašírka v srnčom chrbáte a pyré zemiaky
ahojte, tak ja som včera zase začala variť ..po dovolenkovej prestávke ...🙂....včera kelová polievka a kuracie sote s ryžou.....dnes krupičková polevka s kalerábom a rozšľahaným vajíčkom....na druhé nám babka upiekla kakaový závin 🙂
@titkovamiriam drzim ti palceky,a ja sa snazim chudnut 😀 ,podla Edity sipeky,zatial mam dole 10-11kg,ako sa na mna vaha rano pozrie 😀 tiez dufam,ze to este pojde,ale tez som vdacbna za kazde kg
@lululka555 mnam,dala by som si 😀
deckam idem urobit jogurtove lievance 😉 na zelanie 😀 sebe tofu a daky zemiacik,zeleninka
...my dnes fazuľková polievočka s párkom a druhé zemiakové pyré, kurča na soli a uhorkovo-paradajkový šalátik 🙂
dnes sojova polievka,pecene kura,ryza a marhulovy kompot,no brumici pomaly miznu 😀 Timkovi chutia,nabuduce mu urobim kakaovych,musim si kupit este jednu formu 😉
rezance s tvarohom na slano a na veceru cuketak
kurací vývar so zeleninou a "vytriasané zemiaky" (zemiaky s kyslou kapustou a slaninou). a ja mám ešte zo včera rezance s tvarohom. koláč máme jablkový so škoricou.
dnes nevarím, su prababkine šišky s nutelou
@titkovamiriam videla som že si varila aj čínu- dala by si mi recept. moje su už obvarené, chce to zmenu
dnes som varila bravčové na horčici a tarhoňu "z mikrovlnky" (prvýkrát ) . Už ináč tarhoňu ani robiť nebudem.Spôsob prípravy je veľmi jednoduchý a nemusíte sa báť,že sa nevydarí. 😉 Varila som to podľa tohto linku http://www.mimibazar.sk/recept.php?strana=1&id=... . (mäsko som použila bravčové )
@adelaida33 si mi narobila chute s tymi ,,vytriasancami,, 😀
ja dnes spenat o zemiakmi a verenym vajickom ale ked vidim tie perky mnaam dala by som si
@lululka555
Úžasná tarhoňa z mikrovlnky (fotka nieje moja) http://www.mimibazar.sk/recept.php?strana=1&id=...
dnes idu dievcata po skolke k babicke, takze budu papat tam, my s mm a kamaratmi budeme grilovat na terase (asi s dazdnikom v ruke) a ako dezert bude tiramisu, ktore chladim od vcera vecera a vinko Palava, ktore milujem 😉
ahojte, my sme pred chvíľou dojedli, zeleninová polievka ostala od včera, včera malá vymýšľala na obed, ale na večeru aj dnes už jedla a chválila, trubka malá 🙂 a na druhé bol na želanie vyprážaný syr (ale upiekla som ho v rúre) a zemiaková kaša a hranolky, kto čo chcel 🙂 a Anna práve zahlásila, že obed jej veľmi chutil.....no pocta 🙂 tortu sme už zjedli, tak možno si neskôr ešte uvaríme puding 🙂
Kočky ja som sa naučila robiť paradajkovú z džúsu / jednoťácky akciový/ + jeden pretlak/ vodu dolievam podľa potreby tak cca pol litra až liter/ , koreniny / čierne, nové korenie, bobkáč/ , soľ , trošku cukru a nechám zovrieť potom pridám ryžu a ovsenné vločky a varím do ich zmäknutia nakoniec dochutím / soľ, cukor ak ešte treba / troškou mletej škorice a do taniera ešte na kocky syra, vôbec ju už nezahusťujem , zhustne z ryže a vločiek akosi sama, toto nám chutí zo všetkých verzií najviac . A včera som robila koložvársku kapustu, lebo mi tu niekto s ňou narobil chute 😅
@lululka555 😀 hlavne je to rýchle a jednoduché, muž to má veľmi rád. zvyčajne si to ale "objednáva" v zime: uvarím zemiaky v šupke, ošúpem a pokrájam na väčšie kocky. slaninu pokrájam na hrubšie rezance a jemne pražím v hrnci, kým sa tuk pustí a slanina pekne orestuje. potom pridám raz premytú a pokrájanú kyslú kapustu, 10 min. porestujem a okorením (čierne a rascu). na záver pridám zemiaky, dám pokrievku a vytriasam, až kým sa to dobre premieša 😉 .
zelerová polievka a ryžový nakyp s marhulami

@irsina83 vazne?to by bolo super, dakujem 🙂