Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@mravvcek ahoj 🙂 tu je receptik:spravis si kvasok z 3dl mlieka+1CL krys.cukru+1/2drozdia(42g),do misy si das 300g hlad.muky+200g celozrnnej,2CLsoli,2PL oliv.oleja,pridas urobeny kvasok,vsetko zmiesas,vypracujes cesto,nechas vykysnut.ja to davam do misky-kysky,je to skor 😉 potom si cesto rozdelis na mensie kusky,nechala som ich asi 15minut este podkysnut na doske,potom kazdy kusok rozvalkas do placky,zrolujes do rozka,das na plech s papierom na pecenie,aby si nemala spinavy plech 😀 nechas este 1/2hodku pokysnut,potom ich potries slnou vodou,posypes co mate radi,dat piect do vyhriatej rury na 180,tal 10-15minut,odoka,prikukala so na ne,ked zacali hnednut,tak som ich vybrala 🙂
ahojte 😉 dnes spravim kelovu polievku,hadam ju maly bude jest,lebo vcerajsiu zeleninovu nechcel 😠 uz som z neho na nervy,neviem co mu varit,aby mi to papal 😒,vsetko len poprple... a druhe bude leco s chlebom,rychly obedik 😉
takze dneska bude vcera vecer varena plnena parika...mnam sa uz normalne tesim dnes na nu 😀 😀 som sa vcera pri nej dorobila,taka unavena som bola a svokra ked pocula ze aj domacu knedla som robila tak prevracala ocami ze sa mi chcelo...no co ja knedlu nekupujem 🙂 a to nevie ze som aj rozky piekla,som vecer padla unavou 😀 a asi uz konecne urobim tu nepecenu jablkovu tortu kedze nemusim dnes varit a bude na vikend 😉
Baby mam otazku, ked nemam vahu ako zistim hmotnost ovociia??? Porazi ma uz 😀
@ibajeho od oka 😀
musim sa podelit. Mozno poznate, ale minuly tyzden som u sesternice jedla fantasticky a najjednoduchsi kolac na svete 🙂 kakaove be be kekse - tie obdlzniky vrstvnene s vyslahanou slahackou zmiesanou s pochutkovymi smotanami a vanilkovym cukrom. Hned som ho aj doma urobila a mal aj u nekolacovych velky uspech. Normalne rozmyslam, ze v sobotu vyskusam negativ. Mliecne bebe a smotany s kakaom 😀
@ibajeho skus tyčovy mixer,ja som tak marhule robila a bolo to super,slivky som neskusala ale ine poradit neviem 😀
@anabelka83 ako s tycovym mixerom prosim ta? 😀
@ibajeho ja som si ich potroche davala do takej vyssej nadoby a mixovala az sa mi z toho kasa spravila,vyliala do hrnca a zase dalsie po troche mi to lepsie islo,sem tam bol aj vycsi kusok co nebola moc zrela tie som vybrala lyzickou 😀
dnes varim kuracie mäsko s tarhonou a urobim zopar parenych buchiet plnenych marhulami,este mam trosku marhul 🙂
@lululka555 mnaaam, mozem prist???
@irsina83 kludne 😉
@anabelka83 jaaaj ale ja som myslela ze reagujes na to ze si to mam odvazit ponornym mixerom preto som sa pytala ze to ako 😀 😀 😀 sme sa nepochopiliii 😀
Co dnes netusim, nieco rychle, asi cinske rezance a nejaku zeleninovu polievku 😅
dnes bude paradajková polievka a asi pizza...
nič🙂 ideme na dovču 🙂
Ja som vcera uvarila brokolicovu polievku a vecer hovadzi gulas a spravim k nemu tarhonu a ryzu a kapustickovy salatik, mnam 😵
dnes zapeciem zemiacky s mletym masom /recept z plus 7dni/, sosovicova polievka .
kocky,doteraz som nerobila recepty s mletym masom,nemam mlyncek avsak u nas v COOPe na zelanie umyju masko a namelu 🙂 je super aj na spagety 😀
@ibajeho ja by som to vyriesila bud porovnanim v ruke kilo muky a kolko je to z tasky,alebo vzala tasku do najblizsieho obchodu a dala si to odvažit. 😀
ja by som ich aj su tvrde zavarila,ak su makke bud dzem alebo nutela 😀
-spravila aj kolač a knedle 😉
@titkovamiriam ano chcem robit aj nutelu aj dzem, dokonca som chcela aj tie rozkove pirohy ale furt mi maly nedal pokoj tak som sa k tomu ani nedostala...rozky mi uz stvrdli uplne cize to robit nebudem a slivky uz su makke takze dnes to musim poriesit aj keby co bolo 🙂
Včera som uvarila fazuľkovú polievku a dojedáme zeleninku dusenú na výpeku s cestovinkou, dnes asi urobím cuketovo-zeleninovo-ovsenné placky a hádam sa zľutujem nad detvákmi a dačo im upečiem, dajte typa na nejaký ľahký a chutný koláčik. Inak som sa tu pozerala, sem tam sa tu mihne aj nejaký ten dobrý typ na výlet, či dovču. Myslím , že by to vcelku stálo aj za novú diskusiu . Ja by som si veru pozrela zaujímavé typy , kam na Slovenku
No vcera sme mali este od utorka co som kura piekla a salat..tak vcera sme len polievku hovadziu zo slizikmi...a strudlu tvarohovu a dnes je nejake maso vytiahnute tak asi tak na stave a cestovinu k tomu...a rozmyslam nad palacinkami 🙂

@danielaj ja tak tiez davam malej papat vsetko co varim a nema na vyber, papat musi 😉 lebo ine nedostane 🙂