Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@petulka_29 recept mozes napisat, mozno prideme na to, co zdokonalit aj ked ja skoro kazde kysnute cesto robim rovnako, len do kolacoveho davam obcas aj vajce.
Ked pises, dole v pravo je zelene + a napisane pridaj fotky. Klikni na to, nacitaj a je to. Zda sa mi, ze je asi obmedzena velkost, ale niesom si ista.
Nasi kupuju tesco muku takze tiez knedle z tejto muky a parim na gaze 20 minut. Buchty 5 minut.
@nadhera ten krupicovy nakyp musi byt super. Napis ako chutil.
@titkovamiriam moj syn bude mat 13 a tiez zacina"zrat" 😀 a nie jest,ale som rada,lebo je take chude tintitko,hadam priberie,stale je hladny,a na chladnicke by sa zisli vymenit dvierka za sklenne,stale v nej stoji... 😉
dnes dojeme kelovu polievku,druhe je bravcove masko na prirodno s ryzou a kapustovym salatom,poobede spravim drobcovi brumikov 😉
akurat idem robit kuracie steaky, zemiakove pyre, rucola a mojmu spravim este uhorkovo paradajkovy salat.
karfiolová polievka, zemiačky, cuketové placky a uhorkový šalátik 🙂
@abriela zdarilo sa ? 😀
@petulka_29 je pekna, vydarena. Ja vajce nedavam, ale viem, ze moja mama obcas davala. Do kysnuteho cesta davam vzdy olej alebo roztopene maslo. U nas sa robia take megga knedle vo velkom hrnci. Ja taky ani doma nemam 🙂 .
@abriela ja do kysnutého cesta na buchty dávam alebo závin dávam
1 vajce
celé droždie
60 g cukor kryštál
1 Kl soľ
800 g hladkej múky
2 pol. lyžice olej
1 celý palmarín
nechám 2x vykysnúť a potom robím .
Čím viac vajec v kysnutom ceste tým je tvrdšie.
@abriela Ja mám taký veľký hrniec keď muž na chate robieval guláš kotlíkový potom to prelievali do neho 😀
@petulka_29 ja recept nenapisem, lebo to robim len tak. Aj muku davam asi pol na pol polohruba, hladka, alebo len ako ty polohrubu. Jedine do langosov len hladku.
ahojte,my dnes vajíčková-rascová polievka a mäso na zelenine a pridala som aj gyros korenie-je to dobrééé a ryža
@abriela ja do knedle dávam polohrubú
do kysnutého na koláče hladkú
tiež som to robila pol na pol a na druhý deň bol koláč ako kameň
Babuľky, hoďte mi prosím nejaký super dobrý slávnostnejší obedík 😅 Manžel bude mať 30-ku a chcem ho prekvapiť. Hlavne aby to bolo mäso 😀 😀 😀
Ďakujem
Nas obed bol dnes zeleninkova polievka s krupickou a spagetty s paradajkovou omackou s kuracim masom a kukuricou. Na olovrant bude varena kukurica pripadne slivky, nektarinky dla chute vsetecnikov. 🙂 Ale veceru netusim, vcera boli hrianky s maslom a cesnakom, ale co dnes?
...plnené papriky a guľky v paradajkovej omáčke..včera,dnes a hádam ich budeme dojedať aj zajtraaa :o))
varila som sosovicnu polievku a lievance 😉
momentalne kysne cesto na pagace a potom robim harulu ( alebo zemiakove placky, babu - ved to ma tolko nazvov :D )
Baby nemáte nejaký fajný recept na hokkaido polievku. Ešte som ju nevarila a dostala som tekvicu tak chcem vyskúšať 😉 ďakujem
mlade zemiacky uparene s maslom a petrzlenovou vnatkou, losos len tak na prirodno tiez robeny na pare a k tomu klasicky paradjkovo cibulovy salat
a chuti to naramne! 🙂
@kucanka
na oleji si popraz nadrobno nakrajanu cibulku, pridaj zemiak a tekvicu, zalej vodou a ja pridavam aj zeleninovy vyvar,var asi 15 az 20minut, ked je vsetko makkucke, odstav polievku z ohna, rozmixuj na krem,
na koniec este zjemnujem sojovou smotankou na varenie
dochut korenim a mozno trosku soli
nam chuti velmi tato polievka
dnes som varila polievku zo strúhanej zeleniny (mrkva, kaleráb)+hrášok, karfiol a halušky, kurací perkelt, kolienka a k tomu som uvarila marhuľový kompót 🙂
Dnes gulas s diviny je mnamkovvy 😝 😝 😀
@danielaj aj u nás bolo dost marhul, mám kompoty, detsku vyživu, lekvár, aj marhulovú nutelu 😝 pol dovolenky som strávila zavaraním, do toho boli aj uhorky..
dnešný obed...hlivová polievka s krupicovými haluškami, vyprážaný patizon a cuketa, zemiaky, uhorkový šalát...a odvčera obrátený jablkový koláč, ten dávam do pozornosti, lahunký a spotrebovali sme opadané jablká
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6482
🙂 🙂

dnes dojedáme a urobila som trasenú tortu, lebo večer príde návšteva a zajtra máme krstiny,teda len zápis,pred večerom spravím ešte asi slané lístkové a o ostatné koláče na zajtra už máme postarané- teda objednané 😉