icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

gianni
27. júl 2012

dnes dojedáme a urobila som trasenú tortu, lebo večer príde návšteva a zajtra máme krstiny,teda len zápis,pred večerom spravím ešte asi slané lístkové a o ostatné koláče na zajtra už máme postarané- teda objednané 😉

abriela
27. júl 2012

@petulka_29 recept mozes napisat, mozno prideme na to, co zdokonalit aj ked ja skoro kazde kysnute cesto robim rovnako, len do kolacoveho davam obcas aj vajce.
Ked pises, dole v pravo je zelene + a napisane pridaj fotky. Klikni na to, nacitaj a je to. Zda sa mi, ze je asi obmedzena velkost, ale niesom si ista.
Nasi kupuju tesco muku takze tiez knedle z tejto muky a parim na gaze 20 minut. Buchty 5 minut.
@nadhera ten krupicovy nakyp musi byt super. Napis ako chutil.

lencyca
27. júl 2012

@titkovamiriam moj syn bude mat 13 a tiez zacina"zrat" 😀 a nie jest,ale som rada,lebo je take chude tintitko,hadam priberie,stale je hladny,a na chladnicke by sa zisli vymenit dvierka za sklenne,stale v nej stoji... 😉

mrkvakatka
27. júl 2012

rožkové cesto z ceozrnnej múky...dala som 5 rožkov rozmočiť v mlieku / nie moc/ vajce, vanilkový cukor, štipka soli, a múka . dnes som dala slivky a zavarené jablká.....a "zožrala" som pol hrnca

lencyca
27. júl 2012

dnes dojeme kelovu polievku,druhe je bravcove masko na prirodno s ryzou a kapustovym salatom,poobede spravim drobcovi brumikov 😉

lizatko1009
27. júl 2012

akurat idem robit kuracie steaky, zemiakove pyre, rucola a mojmu spravim este uhorkovo paradajkovy salat.

nikus5
27. júl 2012

karfiolová polievka, zemiačky, cuketové placky a uhorkový šalátik 🙂

petulka_29
27. júl 2012

Recept na moju Varenú knedlu :

500 g polohrubej múky
1 vajce
1/4 droždie ( kupujem len modré old herold raz som kúpila lídlové a knedľa mi smrdela po droždí a vôbec mi dobre nenakysla )
200 - 250 dcl mlieka
1 kávová lyžička cukor kryštál
1,5 k.lyž. soľ

petulka_29
27. júl 2012

@abriela zdarilo sa ? 😀

abriela
27. júl 2012

@petulka_29 je pekna, vydarena. Ja vajce nedavam, ale viem, ze moja mama obcas davala. Do kysnuteho cesta davam vzdy olej alebo roztopene maslo. U nas sa robia take megga knedle vo velkom hrnci. Ja taky ani doma nemam 🙂 .

petulka_29
27. júl 2012

@abriela ja do kysnutého cesta na buchty dávam alebo závin dávam

1 vajce
celé droždie
60 g cukor kryštál
1 Kl soľ
800 g hladkej múky
2 pol. lyžice olej
1 celý palmarín

nechám 2x vykysnúť a potom robím .

Čím viac vajec v kysnutom ceste tým je tvrdšie.

petulka_29
27. júl 2012

@abriela Ja mám taký veľký hrniec keď muž na chate robieval guláš kotlíkový potom to prelievali do neho 😀

abriela
27. júl 2012

@petulka_29 ja recept nenapisem, lebo to robim len tak. Aj muku davam asi pol na pol polohruba, hladka, alebo len ako ty polohrubu. Jedine do langosov len hladku.

katushka16
27. júl 2012

ahojte,my dnes vajíčková-rascová polievka a mäso na zelenine a pridala som aj gyros korenie-je to dobrééé a ryža

petulka_29
27. júl 2012

@abriela ja do knedle dávam polohrubú

do kysnutého na koláče hladkú

tiež som to robila pol na pol a na druhý deň bol koláč ako kameň

linddi
27. júl 2012

Babuľky, hoďte mi prosím nejaký super dobrý slávnostnejší obedík 😅 Manžel bude mať 30-ku a chcem ho prekvapiť. Hlavne aby to bolo mäso 😀 😀 😀
Ďakujem

amdeis
27. júl 2012

Nas obed bol dnes zeleninkova polievka s krupickou a spagetty s paradajkovou omackou s kuracim masom a kukuricou. Na olovrant bude varena kukurica pripadne slivky, nektarinky dla chute vsetecnikov. 🙂 Ale veceru netusim, vcera boli hrianky s maslom a cesnakom, ale co dnes?

tanitta
27. júl 2012

@linddi anglicky rozbif ... 😉 urcite si pochuti ...len treba pekne strioehnut aby bol akurat 😉 ....
my dnes vajickova a plnene zemiakove placky

miskakyska
27. júl 2012

...plnené papriky a guľky v paradajkovej omáčke..včera,dnes a hádam ich budeme dojedať aj zajtraaa :o))

gumidekmomo
27. júl 2012

varila som sosovicnu polievku a lievance 😉

anulienkaf
27. júl 2012

momentalne kysne cesto na pagace a potom robim harulu ( alebo zemiakove placky, babu - ved to ma tolko nazvov :D )

kucanka
27. júl 2012

Baby nemáte nejaký fajný recept na hokkaido polievku. Ešte som ju nevarila a dostala som tekvicu tak chcem vyskúšať 😉 ďakujem

lilla244
27. júl 2012

mlade zemiacky uparene s maslom a petrzlenovou vnatkou, losos len tak na prirodno tiez robeny na pare a k tomu klasicky paradjkovo cibulovy salat
a chuti to naramne! 🙂

lilla244
27. júl 2012

@kucanka
na oleji si popraz nadrobno nakrajanu cibulku, pridaj zemiak a tekvicu, zalej vodou a ja pridavam aj zeleninovy vyvar,var asi 15 az 20minut, ked je vsetko makkucke, odstav polievku z ohna, rozmixuj na krem,
na koniec este zjemnujem sojovou smotankou na varenie
dochut korenim a mozno trosku soli
nam chuti velmi tato polievka

danielaj
27. júl 2012

dnes som varila polievku zo strúhanej zeleniny (mrkva, kaleráb)+hrášok, karfiol a halušky, kurací perkelt, kolienka a k tomu som uvarila marhuľový kompót 🙂

abriela
27. júl 2012

sosovicova polievka zo vcera (hit tohoto tyzdna 😉 ) a cestoviny s vajickom. Vecera len ovocie, lebo za tyzden som pribrala 1 kg. 😒
@danielaj Mam rada marhule a u nas toho roku bolo tak biedne

dadulka271
27. júl 2012

Dnes gulas s diviny je mnamkovvy 😝 😝 😀

danielaj
27. júl 2012

@abriela u nás bolo dosť marhúľ, aj keď je pravda, že veľa ich na jar pomrzlo, 😒 a ty len pekne priberaj 😉 držím palce 😵

ukana
27. júl 2012

@danielaj aj u nás bolo dost marhul, mám kompoty, detsku vyživu, lekvár, aj marhulovú nutelu 😝 pol dovolenky som strávila zavaraním, do toho boli aj uhorky..

dnešný obed...hlivová polievka s krupicovými haluškami, vyprážaný patizon a cuketa, zemiaky, uhorkový šalát...a odvčera obrátený jablkový koláč, ten dávam do pozornosti, lahunký a spotrebovali sme opadané jablká
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6482

🙂 🙂

danielaj
27. júl 2012

@ukana ja mám narobené z marhúľ presne to čo ty+ešte som napchala aj do mrazáka a máme ešte aj na strome v záhrade, také neskoršie, tie jeme len tak 😉 a obrátený jablkový no ten je výborný,robievam ho často v sezóne jabĺk a robievam aj verziu s karamelovou plnkou 😉