Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ahojte, tak dnes som nechystala variť - máme zo včera (pečené kur.stehná+tarhona, paradajková polievka) no ale som vymyslela že urobím pár palaciniek na večer s nutelou banánom a šľahačkou.....napadlo ma ale, že pár urobím aj švagrovi (sestra je s malým v nemocke, vyberajú mu mandle) tak som robila z 1 l mlieka+cca 2dcl minerálky...ked som dorobila, a odložila švagrovi (lúbi papkať 😉 ) tak nám zostali 3 ks. tak som zarobila zas, 1l mlieka+cca 2 dcl minerálky..a teraz som unavená ako kôn, palacinky tak skoro robiť nebudem 😝
dnes len tak narýchlo 🙂..paradajková polievka a kúpené buchty na pare :D...takže som si aj ja dnes oddýchla 🙂
dnes som uvarila slepačiu polievku - domáce rezance , druhé som urobila kuracie srdcia na šľahačke + domáca knedľa na pare . Keď som parila knedľu , tak som naparila aj čučoriedkové buchtičky . Malý mi jedol a koštoval zo všetkého a už sa nevedel dočkať kedy mu ich pocukrujem a okakavkujem . Napráskali sme sa , ledva dýchame
Dnes doniesol syn krásne veľké bedle,tak som ich vypražila v trojobale,k tomu zemiaky a uhorkový šalát. 😝 .
ahojte dnes fazulova polievka na Donovaloch a sup,sup na Habakuky 🙂
mali sme morskeho seabass-a marinovaneho v miso paste so zeleninou
cuketova polievka na kyslo, dusene mlete maso so zemiakovou kasou, uhorky
@eva7780 ja robievam najčastejšie cuketovu ako "svetlú" . Keď dám pol cuketky do vody so semiačkami a so šupkou, dá polievke silnejšiu chuť a farbu, ako keby bola mäsová. Plus rôznu koreňovú zeleninku.
Dnes sme mali cuketovú tiež na kyslo. Postrúhanu cuketku povariť vo vode a rozmixovať. Niekto mixuje aj zemiačiky, ale ja mám rada, keď sú v polievke kusky. A dochutím smotanou, vínnym octom, soľou a peprom, niekedy aj kôprom 😉
Dnes bola na obed brokolicová polievka a kurča dusené na smotane s cestovinou. Keby boli žemle, urobila by som k tomu žemlové knedle. Zostalo aj na zajtra. Včera sme dojedli tekvicovú polievku a k tomu kurča na paprike. Začiatkom týždňa sme mali boršč /bez mäsa/ a k tomu špagety po taliansky alebo francúzske lečo.
taaakze rano som nevedela co varit, o 9h nam vypli prud a zapli az o 15h cize som sa rychlo pobalila aj s maly a utekala k nasim 🙂 a mali sme bryndzove halusky,mnam mnam 😉
dnes francuzke zemiaky, mnam dufam, lebo pecu sa a rozvoniava cesnak na vrchu 😀
@eva7780 Cuketova polievka:
cuketu osupem, vyberiem zrniecka (pri vacsej) nakrajam na kocky a uvarim spolu so zemiakmi a bobkovym listom. Nakoniec zahustim zatriepkou (mlieko + 2 lyzice muky), pridam este trochu mlieka, nakrajany strucik cesnaku, pokrajany kopor a podla chuti dosolim.
ja dnes vyskúšam tú cuketovú polieevku a kura na paprike- bud halušky alebo s ryžou 😉
ahojte, ja taka tema tu je ? 😅
taka otazocka co s baklazanom? - ja ho stále davm len do prazenice a prisla som na to ze mam len jedno vajko doma ☹
@ukana upálim si 300g kryštálového cukru na karamel, zalejem pomaly mlliekom 4 dl a nechám rozpustiť. , v 2,5 dl rozmiešam 2 Zlaté klasy alebo karamelové pudingy a vlejem do karamelu, uvarím hustý puding, nechám vychladnúť a potom zmiešam s 1 maslom alebo heliou, plnku potom natiem na upečený koláč, na jablká a ozdobím čokoládou 😉
a ešte aj táto verzia obráteného jablčníka je výborná http://varecha.pravda.sk/recepty/obrateny-pisko..., len ja dávam čerstvé nastrúhané jablká 😉
@maba Mňam vyprážané bedle 😉
My obed zo včera zapekané cestoviny a urobím tento koláčik http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=447
@petulka_29 to kysnuté cesto musí byť v prvom rade asi dobre vymiesené, tak aby v ňom boli bublinky a ja som ho vždy zrejme krátko miesila, tak preto mi nikdy dobre nevyšlo
spenat a zemiakova kasa pre drobca
francuzke zemiaky ako pegggy a nad polievkou este uvazujem. Varit len pre seba je tazke 🙂
a na ranajky toustíky 🙂
dnes nevarim /banda u svokry/, len k veceru urobim pre decka zo zbytkov uvarenych zemiakov "cukrove kolieska" , zajtra ideme na odpust, takze opat nevarim 😀 😀 😀
dnes len pre mna a manzela kuracie pecienky v zemiakovej placke s kyslou uhorkou 😉
dnes máme oslavu v rešte tak o jedlo je postarané 😉
dnes hovadzi vyvar,zeleninka,cibula,cesnak,nitovky a samozrejme v polievke masko hovadzie

@danielaj ako robíš s tou plnkou? daj recept 😝 😝 ...my máme radi karamel 😵