Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@petulka_29 To sa vie, že najlepšia knedľa je len domáca 😝
@abriela nie ten pudingovy s lístkovym cestom. A ako dlho ho treba piect.dakujem
vajickova polievka ,druhé ostalo od včera a na veceru budu hydinove párky. 😀 zajtra pirohy a v nedeľu zem.šalát a vyprážaný rezeň (samé zdravé jedlá )
😝
@luciok to nie len kvôli tomu ale konečne mám naj recept, u nás sa zbaští úplne všetka ešte teplá čerstvá malý keď ju vidí až je nervózny že mu nedávam do pusy 😀
@verka18567 takze 175-180C a 25-30 minut. Uvidis podla vrchneho cesta a podla rury. Ja zvycajne vypnem ruru a potom aspon 5 minut kolac este necham postat. Na tom kolaciku sa neda nic pokazit. Drzim palce, nech chuti a podari sa.
@petulka_29 Obdivujem všetkých, ktorý dokážu urobiť dobrú domácu knedľu. Ja som ju ešte neskúšala, ale asi by mi nevyšla 🙂
@katussska24 ahoj ja ich uz robim len tak od oka,predtym som vsetko vazila,ale uz som sa to naucila tak 😉 ...takze to napisem vcetko tak cca 😉 PARENE BUCHTY : dala som si kysnut kvasok,pol kocky drozdia, asi 1-2 PL cukru,a 2,5 dl tepleho mlieka,trochu hladkej muky.Ked nakysol vysypala som k nemu asi pol kila hladkej muky,2 vajicka,stipka soli ,asi1 dcl roztopeneho masla ( moze byt aj olej ) a vymiesila som si cesticko.Zakryla som utierkou a nechala kysnut. Plnila som polkami marhul a do kazdej som dala este trosicku kryst.cukru,aby to nebolo kysle.Parim normalne ako knedlu,len asi 8 minut a je to,vyslo mi 30 kusov, vysledok si videla na mojej vcerajsej fotke. 😵 🙂 🙂
@luciok podarila by sa ti,nesmies sa toho bat. Neni to nic zlozite 😉
@abriela mas krasnu tu marlenu,hned by som si dala ku kavicke 🙂
my dnes zeleninovu polievku s ovsenymi vlockami a cestoviny s cuketou a susenymi paradajkami. 🙂
ja asi dnes doma vsetkych prekvapim a urobim palacinky 🙂
@lululka555 Asi treba skúšať, len mne sa ešte asi nikdy nič z kysnutého cesta nepodarilo na 100%, možno tak na 45% 😒
@luciok my ked sme byvali u mami,tak tiez som nikdy knedlu nerobila,tiez som si myslela,ze sa mi to nepodari,ale odkedy sme sami,tak vsetko skusam a bavi ma to,ja by som povedala ,ze zivot ma to naucil 🙂
@lululka555 mňa to teraz až tak nebaví, lebo mi stále ktosi chodí za riťou 😀 ale keď budeme sami, určite budem robievať jedlá, ktoré teraz nerobím, napr. bryndzové halušky, knedľa, granadír s domácou cestovinou atď atď
ja som vcera robila prvy pokus mojho receptu. Mala som velku cukinu, ktoru som vydlabala /tie jadierka nie su na to vhodne/ naplnila som ju na cibulke poprazenym mletym masom, ktore som zmiesala s ryzou aby bolo jemnejsie. podla chuti som to pokorenila /vsetko mozne co doma mam/ po naplneni som to preliala zmesou mlieka+smotany+vajicka a na vrch postruhala kopec syru. vsetko som dala na 20min. zapiect do rury a vysla z toho fajnova pochutka. ku tomu tatarska a mnamka je na svete. ani sama som necakala taky vysledok, ktory pochvalil aj moj chlap /a to uz je co povedat kedze je mooooc vyberavy a nema rad zeleninu/
@lululka555 dakujem. Ja som teraz robila prvykrat domace cesto na lazane, prvykrat segedin, fasirky a povedala by som, ze su lepsie ako tie od mamy 🙂
@luciok knedlu spravi aj moj drahy, aj ked ju nikdy nerobil, sice suroviny mu davam ja, ale vsetko len tak od oka. Naozaj, len sa toho netreba bat. Ja maloco robim podla receptu a vahu skoro vobec nepouzivam, pritom kym som bola u nasich robila som jedine kolace.
Uz ta chapem - to je uplne ina situacia, ked nebyvate samy
@luciok Na kvalite múky ani tak nezáleží ako na dobrom vypracovaní a podstatné je vykysnutie cesta. A hlavne dobrom recepte. Ja som tiež knedlu prvú odfrckala a potom bola jedna lepšia ako druhá. Kysnuté cestá boli mojou najslabšou stránkou a bála som sa ich teraz po roku pečenia a varenia mám skúsenosti a hlavne si recept prispôsobím a hneď je všetko ajn 😀
🙂 @abriela vidis a ja som fasirky ,myslim z mleteho mäsa este sama nerobila...len take zeleninove robim 🙂
my budeme buduci tyzden u mami a uz sa celkom tesim na spolocne varenie 🙂
@petulka_29 myslis si, ze nezalezi na muke? Ja sama robim knedlu mozno uz 15 rokov, aj ked len od oka. Parim ju vzdy rovnako dlho a obcas sa predsa nepodari. Nieje pekna hladka, ale su na nej take akokeby kvapky, akokeby nebola dobre naparena. U nas sa vzdy robi knedla aj buchty. S buchtami problem nemame.
@lululka555 ja ked idem k nasim, tak aj tam varim alebo beriem z domu suroviny a uz len dokoncim zvycajne kolac.
Pre mna je tiez kysnute cesto strasiak. Robim, alebo teda skor skusam, aby bolo take ako si ho predstavujem, ale teda fakt mam co zlepsovat. Neviem, ci vobec budem niekedy spokojna 😅
Ja knedlu varím 20 min. vo veľkom hrnci do polky voda . Práve teraz robím a použila som tesco múku a sú krásne bochníky dám recept ?
@petulka_29 Ako sem dávate fotky ?

segedín a domáca varená knedľa - ešte lepšia ako s obchodu 🙂