icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

moncicip
3. aug 2012

@januschka10 Na kuracie maso mam super recpet od kamosky. Na oleji posmahnes cibulu a cesnak, pridas 2PL kecupu, pridas maso, das bujon, trosku podlejes vodou a nechas dusit kym maso nezmakne. Ale nepodlievaj vela. Potom ked sa maso udusi pridas somtanu alebo mlieko, podla toho co mas doma a nakoniec jeden sulcek taveneho syra. Nechas prevriet a vecera je hotova. Mozes podavat s cimkolvek, ci uz zemiaky, ryza alebo cestoviny.

januschka10
3. aug 2012

@moncicip diky, zda sa to fajn, skusim

moncicip
3. aug 2012

@januschka10 Nam to chutilo, ale urobila som chybu ze som to vela podliala a tym padom bola ta stava resia, takze ozaj malo vody daj ak chces mat hustejsiu stavu.

kikaneu
3. aug 2012

@moncicip pohoda 🙂 ja už som aj zabudla, že si ich chcela skúšať 😉
@januschka10 tak môj prišiel domov normálne, ale nie dnu, ostal na dvore.....pes je u nás na prvom mieste, potom auto a neviem čo všetko a tak niekde ku koncu rebríčka som ja......posuniem sa na začiatok, len ak potrebuje sex.......strašne ma to včera vytočilo, jedla som večeru a tiekli mi slzy a prosila som Boha nech mi dá dieťa, aby som nebola taká sama.....

moncicip
3. aug 2012

@kikaneu Som slubila ze ti napisem ako chutili, ale zabudla som tvoj nick tak som tu musela hrabat moj stary prisepvok.

kikaneu
3. aug 2012

@moncicip ale dopátrala si sa 😉

januschka10
3. aug 2012

@kikaneu ale mat dieta a potom vecerat sama s dietatom nie je riesenie! tak ten moj ma na prvom mieste svoju firmu,ale s tym som sa uz zmierila davno. ked naozaj treba tak si to nejako zariadi. ale veceriam casto sama,pretoze on v tej svojej firme uz zacne asi aj spavat. chlebik mu sem tam neuskodi 🙂 my chodime spolu casto na obedy, pretoze ja som doma a ked mam chut tak odbehnem do mesta, kde pracuje a skocime na obed.

titkovamiriam
3. aug 2012

pri vode bolo fantasticky ,lebo dnes nepeče slnko-foto cukinoveho rizotka

titkovamiriam
3. aug 2012

@kibuk no ako prve by som z tych jablk spravila pyte a potom ich nastruhala do flias a zasterilizovala a pouzila ked bude treba na hocičo ostatne 🙂

tinuskaha
3. aug 2012

dievcata kamoska mi doniesla cuketu a chcela by som ju zavarit?Neviete nejaky fajn recept??Viem ze je taky co tam ide ananasovy kompot ale nevim presny pomer..dakujem

bubo1104
3. aug 2012

dnes som od rána piekla na oslavu samé sladké pečivko . 1 - boli vanilkové rožky , 2 - kakaové rožky , 3 - tvarohovo - makový koláč ( ten som si stiahla s internetu ako výherný koláč s 5 hviezdičkami ) . Zapotila som sa , kým som ho upiekla , ale je fantastický

lenosko
3. aug 2012

@ladyjh to mas silikonovu formu alebo plechovu? Ja mam nieco podobne silikonove a nejak s tym neviem robit. Strasne zle sa v tom pecie. Stred mi zostava surovy aj po 40min. Neviem ci mam pridat teplotu alebo skor ubrat a pomalicky piect ☹

zdraviezprirody
3. aug 2012

@tinuskaha @titkovamiriam dievčatá, tak to som ešte nepočula...cuketa na sladko 😝
Receptík som prečítala, určite vyskúšam!

titkovamiriam
3. aug 2012

@zdraviezprirody my tak tekvicu robime roky rokuce ,za totača samozrejme s kompotom 😀 ,cukina-tekvica je super aj ked sa zavari s jablkami,hruskami,broskynami....trochu skorice a vanilky a hned ma chut ako ovocie na kolace,sladke nakypy a podobne 🙂

tinuskaha
3. aug 2012

@titkovamiriam dakujem zajtra mam zase o robotu viac 😝 😉

zdraviezprirody
3. aug 2012

@titkovamiriam máme toľko cukiet, že rozdávam 🙂 a skúšam rôzne receptíky...aj som koláčik napiekla, aj mufinky...o kompóte počujem prvý krát. Ďakujem 😉

titkovamiriam
3. aug 2012

@zdraviezprirody a robim aj kečup:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=41867 či sladky alebo štiplavý 🙂

zdraviezprirody
3. aug 2012

@titkovamiriam ja ako PRO neviem dať, že páči sa mi ...ale dávam Ti palec hore 😵

titkovamiriam
3. aug 2012

@zdraviezprirody dakujem ,cukina je super zelenina a da s nou robiť ako s ovocím aj ako s mäsom 🙂 ,da sa zavarat,mrazit,a ked je v zahrade tak rodí od jula do mrazov 🙂

caly8
3. aug 2012

robila som s jabĺk nutelu 🙂 je fajnovááá ... ale zaujímalo by ma či ju robievate niekto a podla akého receptíku 🙂 pre zmenu keby som ešte chcela skúsiť inú ..

ja som podla tohto receptu šla http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=46390#dis... 😵

bonaquaba
3. aug 2012

Ahojte babule
chcem sa vas opytat, ci ste nahodou nerobili feniklovu polievku a ak ano a mate dobry recept tak budem vdacna dakujem

kikatko
3. aug 2012

@caly8 ja poznám slivkovú nugetu ale recept nie

gucz
3. aug 2012

ja som robila nugetu z marhúľ minulý rok a bola výborná. Dala som dva a pol kila marhúľ, rozvarila som ich, rozmixovala, pridala cukor (neviem presne koľko, ale kým to nebolo tak akurát sladké), práškové kakao (podľa chuti) a nakoniec som tam vliala v dvoch deci vody rozmiešané dva zlaté klasy. Povarila a potom som to sterilizovala v hrnci v pare na 80st. asi 20 minút. Do palaciniek je to výborné

ibajeho
3. aug 2012

@gucz
@kikatko pockat takze nielen nutela ale aj nugeta? ale aky je medzi nimi rozdiel? myslim v tych vyrabanych...lebo v tych kupovanych jasne ze viem 🙂

gucz
3. aug 2012

@ibajeho ja neviem aký je medzi nimi rozdiel, my to nekupujeme 😀.

titkovamiriam
3. aug 2012

@bonaquaba
2 čerstvé fenikle,
1 cibuľa,
2 lyžičky masla,
750 ml hydinového vývaru,
120 ml kyslej smotany,
4 lyžice posekanej pažítky,
1 lyžica citrónovej šťavy,
mleté biele korenie,
soľ

Fenikel očistíme a pokrájame na kocky. V hrnci speníme na masle nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme fenikel a 2-3 minúty ho podusíme. Z vývaru si 4-5 lyžíc odložíme bokom, zvyšok prilejeme k feniklu, polievku zakryjeme a na miernom ohni varíme približne 20 minút. Uvarený fenikel v polievke roztlačíme alebo rozmixujeme. Smotanu rozmiešame s troškou vývaru, čo sme si odložili, a vlejeme ju do polievky. Polievku dochutíme korením, soľou a nakoniec pridáme posekanú pažítku zmiešanú s citrónovou šťavou. Ozdobíme feniklovou vňaťou.

a z netu som vybrala:
http://varecha.pravda.sk/recepty/polievka-so-ze...

danielaj
3. aug 2012

@ibajeho ja asi 15 minút na 80 stupňov 😉

kikaneu
3. aug 2012

@januschka10 nie sama, ale s dieťaťom....čiže by sme boli dvaja......dnes prišiel normálne najprv dnu, tak som mu povedala, že ak chce, nech si teda zohreje, že ja idem do sprchy 😀

danielaj
3. aug 2012

@titkovamiriam aj nám bolo pri vode super, u nás striedavo pieklo slnko, potom bolo pod mrakom, no paráda 😉 ja presne zdieľam tvoj názor, cukina super zelenina, variabilná, či na sladko, či na slano, na kyslo, ja ju zaváram ako uhorky, alebo natlačím do pohára spolu s mrkvičkou, cibuľkou, baraními rohmi, cesnakom a alma paprikou, tiež nastrúhanú s vegetou a cesnakom ako šalát zaváram, na sladko s ananásom, alebo škoricou, nastrúhanú na jemno s rajčinami a cesnakom ako základ na pizzu alebo pod mäso, robím z nej výbornú tatársku omáčku aj horčicu a kečupatď, len teraz to akosi flákam, mm je celý týždeň na rybačke, tak som s deťmi sama doma a pri malej sa mi nedá, a chodievame sa za ním kúpavať, sem-tam prespíme v stane, ale na budúci týždeń už je doma, tak budem cukinu postupne likvidovať 😀 sa normálne teším, keď mňa to varenie, pečenie a zaváranie strašne baví 😉