Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@moncicip diky, zda sa to fajn, skusim
@januschka10 Nam to chutilo, ale urobila som chybu ze som to vela podliala a tym padom bola ta stava resia, takze ozaj malo vody daj ak chces mat hustejsiu stavu.
@moncicip pohoda 🙂 ja už som aj zabudla, že si ich chcela skúšať 😉
@januschka10 tak môj prišiel domov normálne, ale nie dnu, ostal na dvore.....pes je u nás na prvom mieste, potom auto a neviem čo všetko a tak niekde ku koncu rebríčka som ja......posuniem sa na začiatok, len ak potrebuje sex.......strašne ma to včera vytočilo, jedla som večeru a tiekli mi slzy a prosila som Boha nech mi dá dieťa, aby som nebola taká sama.....
@kikaneu ale mat dieta a potom vecerat sama s dietatom nie je riesenie! tak ten moj ma na prvom mieste svoju firmu,ale s tym som sa uz zmierila davno. ked naozaj treba tak si to nejako zariadi. ale veceriam casto sama,pretoze on v tej svojej firme uz zacne asi aj spavat. chlebik mu sem tam neuskodi 🙂 my chodime spolu casto na obedy, pretoze ja som doma a ked mam chut tak odbehnem do mesta, kde pracuje a skocime na obed.
@kibuk no ako prve by som z tych jablk spravila pyte a potom ich nastruhala do flias a zasterilizovala a pouzila ked bude treba na hocičo ostatne 🙂
dievcata kamoska mi doniesla cuketu a chcela by som ju zavarit?Neviete nejaky fajn recept??Viem ze je taky co tam ide ananasovy kompot ale nevim presny pomer..dakujem
dnes som od rána piekla na oslavu samé sladké pečivko . 1 - boli vanilkové rožky , 2 - kakaové rožky , 3 - tvarohovo - makový koláč ( ten som si stiahla s internetu ako výherný koláč s 5 hviezdičkami ) . Zapotila som sa , kým som ho upiekla , ale je fantastický
@tinuskaha @titkovamiriam dievčatá, tak to som ešte nepočula...cuketa na sladko 😝
Receptík som prečítala, určite vyskúšam!
@zdraviezprirody my tak tekvicu robime roky rokuce ,za totača samozrejme s kompotom 😀 ,cukina-tekvica je super aj ked sa zavari s jablkami,hruskami,broskynami....trochu skorice a vanilky a hned ma chut ako ovocie na kolace,sladke nakypy a podobne 🙂
@titkovamiriam dakujem zajtra mam zase o robotu viac 😝 😉
@titkovamiriam máme toľko cukiet, že rozdávam 🙂 a skúšam rôzne receptíky...aj som koláčik napiekla, aj mufinky...o kompóte počujem prvý krát. Ďakujem 😉
@zdraviezprirody a robim aj kečup:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=41867 či sladky alebo štiplavý 🙂
@titkovamiriam ja ako PRO neviem dať, že páči sa mi ...ale dávam Ti palec hore 😵
@zdraviezprirody dakujem ,cukina je super zelenina a da s nou robiť ako s ovocím aj ako s mäsom 🙂 ,da sa zavarat,mrazit,a ked je v zahrade tak rodí od jula do mrazov 🙂
robila som s jabĺk nutelu 🙂 je fajnovááá ... ale zaujímalo by ma či ju robievate niekto a podla akého receptíku 🙂 pre zmenu keby som ešte chcela skúsiť inú ..
ja som podla tohto receptu šla http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=46390#dis... 😵
Ahojte babule
chcem sa vas opytat, ci ste nahodou nerobili feniklovu polievku a ak ano a mate dobry recept tak budem vdacna dakujem
ja som robila nugetu z marhúľ minulý rok a bola výborná. Dala som dva a pol kila marhúľ, rozvarila som ich, rozmixovala, pridala cukor (neviem presne koľko, ale kým to nebolo tak akurát sladké), práškové kakao (podľa chuti) a nakoniec som tam vliala v dvoch deci vody rozmiešané dva zlaté klasy. Povarila a potom som to sterilizovala v hrnci v pare na 80st. asi 20 minút. Do palaciniek je to výborné
@bonaquaba
2 čerstvé fenikle,
1 cibuľa,
2 lyžičky masla,
750 ml hydinového vývaru,
120 ml kyslej smotany,
4 lyžice posekanej pažítky,
1 lyžica citrónovej šťavy,
mleté biele korenie,
soľ
Fenikel očistíme a pokrájame na kocky. V hrnci speníme na masle nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme fenikel a 2-3 minúty ho podusíme. Z vývaru si 4-5 lyžíc odložíme bokom, zvyšok prilejeme k feniklu, polievku zakryjeme a na miernom ohni varíme približne 20 minút. Uvarený fenikel v polievke roztlačíme alebo rozmixujeme. Smotanu rozmiešame s troškou vývaru, čo sme si odložili, a vlejeme ju do polievky. Polievku dochutíme korením, soľou a nakoniec pridáme posekanú pažítku zmiešanú s citrónovou šťavou. Ozdobíme feniklovou vňaťou.
a z netu som vybrala:
http://varecha.pravda.sk/recepty/polievka-so-ze...
@januschka10 nie sama, ale s dieťaťom....čiže by sme boli dvaja......dnes prišiel normálne najprv dnu, tak som mu povedala, že ak chce, nech si teda zohreje, že ja idem do sprchy 😀
@titkovamiriam aj nám bolo pri vode super, u nás striedavo pieklo slnko, potom bolo pod mrakom, no paráda 😉 ja presne zdieľam tvoj názor, cukina super zelenina, variabilná, či na sladko, či na slano, na kyslo, ja ju zaváram ako uhorky, alebo natlačím do pohára spolu s mrkvičkou, cibuľkou, baraními rohmi, cesnakom a alma paprikou, tiež nastrúhanú s vegetou a cesnakom ako šalát zaváram, na sladko s ananásom, alebo škoricou, nastrúhanú na jemno s rajčinami a cesnakom ako základ na pizzu alebo pod mäso, robím z nej výbornú tatársku omáčku aj horčicu a kečupatď, len teraz to akosi flákam, mm je celý týždeň na rybačke, tak som s deťmi sama doma a pri malej sa mi nedá, a chodievame sa za ním kúpavať, sem-tam prespíme v stane, ale na budúci týždeń už je doma, tak budem cukinu postupne likvidovať 😀 sa normálne teším, keď mňa to varenie, pečenie a zaváranie strašne baví 😉

@januschka10 Na kuracie maso mam super recpet od kamosky. Na oleji posmahnes cibulu a cesnak, pridas 2PL kecupu, pridas maso, das bujon, trosku podlejes vodou a nechas dusit kym maso nezmakne. Ale nepodlievaj vela. Potom ked sa maso udusi pridas somtanu alebo mlieko, podla toho co mas doma a nakoniec jeden sulcek taveneho syra. Nechas prevriet a vecera je hotova. Mozes podavat s cimkolvek, ci uz zemiaky, ryza alebo cestoviny.