icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

zuzkaamato
4. aug 2012

@luciaq hmm, vyzera to zaujimavo. potom sem hod info, ako to dopadlo a ako to chutilo. ja by som to mozno tiez niekedy skusila...

firstbaby
4. aug 2012

Dnes nevarim ,polievka od vcera cesnakova so syrom, to dojeme a tiez este zostal sosovicovy privarok a mamina poslala este po manzelovi slivkove gule a sulance s makom, takze dnes pohoda 🙂

katushka16
4. aug 2012

my dnes vajíčková polievka,kurací perkelt s cestovinou a palacinky s nutellou,navečer grilujeme🙂

luciaq
4. aug 2012

@zuzkaamato co som citala tie komenty na mimibazari tak to vyzera super. a v zime to musi byt fajn, len osmazis masko a sup na to uncle bens a obed za par minut hotovy. zajtra alebo este dnes vecer to spravim. potom napisem

tinka66
4. aug 2012

@zuzkaamato - deticky som nosila v satke a varila alebo donaska🙂 rychle su cestoviny, polievky alebo ked pride muz domov tak navar na dva dni🙂 drzim palce nech drobcek spinka

zuzkaamato
4. aug 2012

@luciaq my mame doma vzdy flasky uncle bensa, ked potrebujeme rychly obed. preto sa mi to paci, lebo my by sme to urcite vyuzili...

zuzkaamato
4. aug 2012

@tinka66 satku uz mam doma 2. den. musim to s nou skusit, to mi nenapadlo. este sa v nej moc nenosime, je dost teplo, ale doma to budem skusat. dobry napad 🙂 a musim veru aj muza zapojit...

lululka555
4. aug 2012

ahojte 🙂 my sme dnes robili pirôžky / na fotke / plnene plnkou s popučených zemiakov,bryndze a kôpru a s opraženou slaninou,k tomu acidko 🙂 🙂 🙂

bubo1104
4. aug 2012

polievka hrstková , zemiaková kaša + bravčové zapekané v skle , na vrch som dala po kopčeku praženice so šunkou a nastrúhaný syr . Pochúťka veľká , aj môj krpec si dal poriadne .

irsina83
4. aug 2012

Ahojte zienky,

ja dnes nevarim, dojedame tie mlete rezne a spravila som k nim sosovicovy privarok...a po obede idem k znamym kde mame kamosku mexicanku a pozvali nas na prave mexicke tacos - mnaamm tak sa uz tesim 😵 no a zajtra vobec netusim.... ale mam na plate tekvicovu polievku a cervene kura na zemiakoch 😉 a po obede zas pride navsteva k nam - kamosi a ich 2rocne dvojicky tak ugrilujeme hamburgery...samozrejme ziadny polotovar ale krasne pomelieme nase hovadzie bio masko a s olivovym olejom 😵 😵

katy1986
4. aug 2012

Ahojte kuchárky, normálne vás nestíham čítať, to moje dieťa mi nedá vydýchnuť ani na chvíľu 🙂
No dnes som varila aj na zajtra, lebo som kúpila 10 kg uhoriek, zajtra od rána budem zavárať, sú krásne, drobné, len kým ich poumývam zajtra 😖 😖 😖 jaj milujem nakladačky, ale to zaváranie 🙄 🙄 🙄 Min. víkend som zavárala broskyne, ale len 10 pohárov, min. rok som mala veľa, polovica sa pokazila 🙄 tak uvidím tento rok ako sa podaria.....

No a dnes sme mali kurací vývar, rezne so zemiakovým šalátom 🙂 a urobila som ešte višnovo-makovú štrúdlu - ale z čerstvého lístkového cesta, muž bol na nákupe (ináč vždy dobre nakúpi) a ešte som mu zdvôraznila, že nie lístkové ale štrúdlové 😉 on pre istotu ani nečítal, že tam je napísané lístkové cesto 😅 😀 no nevadí, aj tak je chutná 😉

mimi21mimi
4. aug 2012

Mliecna sosovicna polievka a karfiol obaleny v hraske s hranolkami a pre malu karfiolove rizoto. Skusala som spaldovy kolacik bez vajec s lesnymi malinami. je vyyyyborny.

katy1986
4. aug 2012

Jaj dievčatá ešte som sa chcela spýtať, že chcela by som urobiť šalát kapusta+mrkva+cibula - http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=42096 niečo na tento spôsob - len ide na to nálev z deka. neviem ten recept teraz nájsť... 😠 no ale to sa chcem spýtať, že tam bolo písané že sterilizujeme 20 minút. moja mama zvykla robiť čalamádu, ale z borkenom, to nesterilizovala...Ked to budem sterilizovať, ono tá kapusta sa mi neuvarí? a 20 minút sa mi zdá strašne dlho....

katy1986
4. aug 2012

@luciaq,
@zuzkaamato ja už 2 rok robím ten uncle beans, už aj moja sestra zavárala tento rok, dala som jej okoštovať 🙂 takže odporúčam, je to veľmi dobré 😉

gumidekmomo
4. aug 2012

Ja som dnes varila majonezovy zemiakovy salatik a vysmazene kuriatko, ten moj manzel je maskrtnik a kedze mal narodeniny tak si rozkazal sviatocnu dobrotu a este som mu piekla vcera metrovy kolac 😀 😝

danielaj
4. aug 2012

dnes sme dojedali zemiakovú polievku zo včera, a robila som vyprážanú cukinu a vyprážaný hermelín+zemiaková kaša, zeleninový šalát a idem ešte niečo sladké - asi cukinový koláčik a ak stíham, tak ešte cukinový šalát do pohárov 😉 bože tá cukina sa tuším kotí 😅

danielaj
4. aug 2012

@pegggy áno, ja dávam horúce do pohárov 🙂
@titkovamiriam jáj moja, ty taká kuchárka kuchárok, ty si ešte nerobila cukinovú pizzu 😕 chyba, lebo je výborná, 😉 určite vyskúšaj, ja plánujem cukinovať vo veľkom budúci týždeń, lebo jej je neskutočne veľa 😉

lizatko1009
4. aug 2012

taaakze akurat robim rezne kuravie a bravcove a zemiakovy salat 😉

lenuss84
4. aug 2012

ahojte,akosi som vas nestihala tento tyuzden.boli sme od piatka do pondelka u svokrovcov.
takze moje tohto tyzdnove menu bolo:
pondelok u svokry,vari mimochodom vyborne: hovadz.-kuracia polievka s rezancami,koprova omacka,domaca parena knedla a hovadzie masko

od utorka sme uz boli doma,takze som si varila ja:
špenat.polievka,slivkove knedle domace od mojej mamy s pomletymi orechami,maslom

streda: špenat.polievku sme dojedli,červena kapusta na karameli dusena,peceny bravc.bocik,zemiakove knedlicky-prvy krat som ich robila,boli fajn,len troska som ich asi rozvarila,ale nevadi.robila som ich velkosti cca tenisovej lopticky

štvrtok: vajickova polievka s mrvenickou a nastruhanou mrkvou,kapusta s masom este ostala,jedla som len ja s malou

piatok: polievku sme dojedli,uz jedol aj mm.takze sme dojedli kapustu,upiekla som kuracie stehna a vybrala som z mraziaka domacu parenu knedlu /od svokry/ 🙂

sobota: kuraci vyvar s rezancami,ja s malou pirohy z rozkov plnene dzemom
mm ma halusky s bryndzou a slaninkou

na nedelu chystam: vyvar dojeme,klasicke rezne z krkovicky,zemiak.kasa,uhorkovy salat

a upiekla som dnes doobeda PARIZSKY KREMES.

babush
4. aug 2012

dnes cesnakova polievka s opecenymi chlebikmi, rybie file na cibulke a salvii s uhorkovym salatom a prave sa dovaril gulaaas 😎 a jablckovy kolac, tych skorych jablk mame do nezjedenia 😉

zklimekova
4. aug 2012

dnes sme dojedali kelovú polievku od včera a po nej vyprážaný syr , tatárka a hranolky 🙂

acim
4. aug 2012

ahojte 🙂 , viete mi poradit nejaky chutny kolacik, kde je krem z mascarpone a na vrch pojde zmes ovocia. Cesto si predstavujem nejake krehke, linecke, len ten krem neviem ako??Vdaka 🙂

akika722
4. aug 2012

😀 ešte počasie nech je pekne a zajtra možme oslavovať..samozrejme postavičku som nerobila ja..taka šikovna niesom 😀

gelinka75
4. aug 2012

@acim ahoj tu mas aspon inspiraciu na krem http://varecha.pravda.sk/recepty/bananovy-zakus...

eva7780
4. aug 2012

sumec na masle s varenymi zemiakmi

lululka555
4. aug 2012

baby pečiem akurát veterníky mraky ( http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=32664 )
a to cesto sa mi prilepilo na plech,urobila som, ako bolo napísane v recepte,že vymastený ,ja som potrela olejom...a vodou pokropený plech a nemôžem to dať dole z plechu....prilepene!!!!...Myslíte ,že sa to malo piecť skôr na papieri na pečenie???jaj take mam nervy na to,nedarí sa mi nejako dnes,najskôr mi vykypel karamel,som musela umývat cely sporák aj dlážku a teraz toto 😠 😠 😠

prdelinka12
4. aug 2012

dnes som nevarila nič.ani zajtra sa nechystám 🙂

soniatko
4. aug 2012

polievka zo vcera a na veceru 2 druhy pizze a robila som na zajtra tie Rafaelo rezy, tak som zvedava, ake budu...

happy8051
4. aug 2012

menu na buduci tyzden:
pondelok: kysla zemiakova polievka, gyundel palacinky
utorok: cukinovy krem s bagetou, kralik na zelenine, vajecne halusky
streda: kapustova polievka, prezlovy karfiol, zemiaky v supke, listovy salat miesany
stvrtok: zeleninova polievka, slivkove gule s maslom, mlieko
piatok: vajickova polievka, peceny kapor, pecene zemiaky, salat
sobota: mrkvova plievka s pismenkami, sunkafleky
nedela: zlata polievka, kuraco steak so syrovou omackou, penne