icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

danielaj
8. aug 2012

@sisanka vieš, čo ja som už robila všelijaké vianočky, ale na túto nemá ani jedna, neskutočná, ako pierko ľahučká 😉 inú už od dnes ani nerobím, 😉 mám pár sladkých chlebíkov do pekárničky, som ich tu aj kedysi písala myslím, mám ich niekde v mojich múdrych zošitoch, zajtra pohľadám, dnes už mám dos´t, idem si dať sprchu a spať 😒

danielaj
8. aug 2012

@titkovamiriam aj ja padám do vane 😀 😀 😀

lizatko1009
8. aug 2012

inac baby mohli by ste mi poradit ako robite kysnute cesto, ja to nechapem kolko x to robi je to stale tvrde a nedavam ani vela muky, idem podla navodu aj podla navodu cez telefon mojej babci a stale, kde je chyba? ako to robite vy?

danielaj
8. aug 2012

@lizatko1009 drobcovi všetko najlepšie k narodeninám 😉

danielaj
8. aug 2012

@lizatko1009 ručne, alebo v pekárničke, mne sa ešte nikdy nestalo, že by bolo tvrdé 😒

lizatko1009
8. aug 2012

@danielaj dakujeme krasne 🙂 prave to robim rucne dam si do misky mlieko, kvasok, cukor, stipku soli a necham ked je take tplejsie aspon 15 minut postat aby napucalo, preosejem muku, pridam kvasok, trosku olej, mlieko, podla toho co idem robit a aj sisky, ci bucty, ke su cerstvo urobene su este ok a ked postoja tak by som s nou niekomu rozbila hlavu 😝

sisanka
8. aug 2012

@danielaj mne staci ked kuknes tu vianocku, asi ju v najblizsej dobe urobim a uvidim ci bude mat uspech...som teraz piekla na rano rozky a vravim mm ze ako sa ma pri mne dobre ked mu tak vyvaram a vypekam 😀 fakt ti chlapi mozu byt radi ze nas maju 😉

kathy1
8. aug 2012

@rastulka ten cuketovy kolacik ma zaujal, mohla by som poprosit receptik 😉

titkovamiriam
8. aug 2012

@lizatko1009 tak nieco z mojich kysnutych:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=39398
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36736
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=38873
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34209
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34220

rozne cesta,tak neviem poradit kde je chyba-cesto musi byt poriadne vymiesene,nakysnute či už s maslom,olejom alebo bez alebo bez bielkov-kazdy robi inak 🙂 neboj raz na to prides-mne sa zasa dlho cesto lepilo no zrazu hura uz to islo 😉

kathy1
8. aug 2012

@danielaj aj ja by som poprosila recept na tu vynikajucu vianocku dakujem 🙂

kathy1
8. aug 2012

@mrkvakatka dakujem za receptik @danielaj uz ho mam 😉

lizatko1009
8. aug 2012

@titkovamiriam dakujem idem to popozerat a ieco skusim, dufam, ze uz to vyjde, moze to byt mozno a tym, ze to nemiesim nejako extra dlho.prave snazim sa davat aj menej muky.

adulikka
8. aug 2012

dnes cesnaková polievka a kurací perkelt z krídel a kolienka...najmä chlapci si pochutili ,bola rada...ale už kilo krídel bude málo za chvíľku 😉 ...niečo zostalo na zajtra ale málo ,tak pre mňa a manžela spravím obaľovanú cuketu zo zemiakmi a uhorkový šalát

sisanka
9. aug 2012

@mrkvakatka dakujem velmi pekne 🙂

mirage
9. aug 2012

@abriela Ahoj, este prosim ta pre uplneho amatera co nikdy nezavaral.. Na akom struhadle mam postruhat tu zeleninu - myslym tym ze mam len ten klasicky zelezny trojuholnikovy struhak, tak na ktorej strane 🙂

danielaj
9. aug 2012

@mrkvakatka, teraz som si spomenula, že ty si tu dávala recept na super vianočku, že? ďakujem, ďakujem 😉

natalii6
9. aug 2012

ahojte ked chcem robit broskynovy dzem musim mat tie boskyne take maksie?

abriela
9. aug 2012

@mirage ahoj. No uhorky na kruzky, cize na tej jednej ostrej hrane, tak isto aj mrkvu. Papriku, cibulu ja rezem rucne. Taktiez aj kapustu (kym som nemala robot).

titkovamiriam
9. aug 2012

bre rano!sa mi teda moc vstavat nechcelo...
dnes pliecko na uncle bens s ryzou a zeleninova polievka a NIC nezavaram,od 15,30 relax doma mozno v bazene ale keby poprsalo by som sa nehnevala.

kibuk
9. aug 2012

pekne ranko
my dnes klasika fazulova polievka a palacinky 🙂

zoe_a
9. aug 2012

@weirdo ahoj, recept na cuketove fasirky je nasledovny: Jednu vacsiu cuketu + 3 surove zemiaky nastruhat na hrubsom struhadle, pridat na kocky nakrajanu sunku a na hrubom struhadle nastruhany syr + 3 prelisovane strucky cestnaku a 1 najemno nastruhana cibula. Vsetko spolu zmiesat, pridat sol, korenie, 2 vajicka, podla potreby struhanku. Tvarovat fasirky, obalit v struhanke a vyprazit na oleji dochrumkava. Ja som k tomu robila cesnakovy dip z kyslej smotany, cesnaku a kopru. Dobru chut 🙂

rastulka
9. aug 2012

@sisanka Recepty do DP od @danielaj su na str.1258 🙂 😉 Dani,ta vianočka vyzera famozne,niektory den vyskušam 🙂

vieruna
9. aug 2012

Nasi dnes bacuju doma s mojou mamou. Nachystala som im pecene stehna s rozmarinom, ryzu a nejaky kompot nech si najdu 🙂

rastulka
9. aug 2012

U nas dnes kysla šošovicova polievka a granadir 🙂

vieruna
9. aug 2012

@titkovamiriam akoze fakt neviem, co robim zle na tom kysnutom ceste, ale mam recept, taky isty ako ty pises a na druhy den su tie buchty a osuchy hnusne. Ako tu pisala @lizatko1009. Ked je to cerstve, tak ok, ale na druhy den sa to mrvi, suche to je...bleee. Skusim este raz tvoje recepty a ked nebude dobre, viac sa s kysnutym cestom nekamosim 😀 Cize hovoris, ze dlho dlho miesit hej 😖

kucminka
9. aug 2012

dnes mali byť parené buchty,ale svokra ma predbehla a doniesla palacinky,takže buchty sa odlkadajú až na zajtra 😉

danielaj
9. aug 2012

už je navarené, hŕstková polievka a sľubované dukátové buchtičky 😉

susanerose
9. aug 2012

zapekaný karfiol. mňam 🙂