Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
no a na veceru sme mali macanku:
oprazit cibulku, nejaku suchu salamu na mensie rezanceky, moze sa pridat aj napr. parok, slovenska tocena alebo nieco na sposob liptovskej ci dietnej salamy na drobno narezane ( zaklad by ale mala byt sucha salama). Vsetko to poprazit, kym cibulka nezmakne trosku a nasledne zaliat mliekom. Dochutit vegetou a ciernym korenim a solou. Ked to prejde varom, zahustit to rozmiesanym vajickom ( na liter mlieka asi 2 vajicka) a mukou v mlieku. Po priliati tohto "zahustovadla" uz len nechat prejst varom, nesmie to dlho vriet, lebo sa vajicko zrazi. Malo by to byt huste asi ako puding ci riedsia krupica. Papa sa to s chlebikom - ten by sa do toho mal namacat,mnam. A este tip - treba to nechat trochu vychladnut, lebo sucha salama ked je cerstvo uprazena a horuca zvykne byt horka. Po vychladnuti uz nie je.
tak u nas domace sliže s makom a cukrom sprasene 😀 😀 😀 ,kapustova polievocka ostane aj na zajtra 😀 😀
ja ked ostane ryza tak tiez robim rizoto 😀
dnes som nevarila,zajtra bude paradajkova polievka a dukatove buchticky 🙂
Zajtra aj u nás paradajková polievka, a pizza.
tiez sa zajtra chystam na paradajkovu polievku 😀 a asi francuzske zemiaky
ja sa tiež zajtra chystám na rajčinovú polievku 😀 to je náhoda...a francúzske zemiaky...
my zajtra dojedame http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=24657&use... a druhe asi len rybie prsty a zemiačky nooo ked to nezmenim 😉
dobre napady ked neviem co varit som tu po prvy krat ale urcite nie posledny 🙂 zajtra pracujem takze varit bude synator.
@titkovamiriam tie slize vyzeraju mnamkovo 😵 prosimta, ako robis take domace?
my dnes na obed špagety zo včera, na večeru som spravila zemiakový paprikáš, k tomu kyslú uhorku.
Cez víkend plánujem rezancovú polievku a rizoto a rada by som spravila ten tekvicový/cuketový koláč...len mi tá tekvica do neho stále chýba 😀
zeleninová polievka s mrveničkou a vepřo, knedlo, zelo 🙂
parkova polievka a oskvarkove pagace - uz vonaju 😉
maculik ja robievam z polohrubej muky,nasypem si na vál taký kopček muky a do neho jedno vajce a vypracujem cesto uplne do hladka aby sa pri valkani nepotrhalo.Vyvalkam ,nakrajam a uvarim v osolenej vode.robim tak slize aj štvorčeky.niekedy si aj usušim na neskor, no vacsinou robim čerstve.na tenke mam strojcek a ostatne si nakrajam v ruke.
Mak si pomeliem a ocukrujem.ja mam najradsej orechove no nemam vybuchane orechy 😀 -musim sa do nich uz niekedy pustit.Tvarohové mame radi so smotanou a slaninkou 🙂
Inak dnes fakt rychly obed-rybky boli hned 🙂
zeleninová polievka, hovädzia sviečková na smotane, knedľa...nenormálne sa teším 😎
ja som dnes varila parene buchty.
rajcinkova polievka a tuniakove cestoviny 🙂
AHOJTÉÉ my jsme měli rajskou a dodělávám kuře na paprice s vrtulkama 😉
jéé ani jsem nečetla zpátky a vidím že s rajskou polívkou se roztrhnul pytééél 😀 😀
baby poradte co zajtra🙂 budem robit zeleninovu polievku s krupicovymi knedlikmi al eneviem co mam robit ako druhe... mam doma stehna alebo prsia kuracie... 😕
😀 😀 ja som tiez necitala, takze dnes sa to cervenaaaa vo vela kuchyniach 😀 😀
aj my sme dnes dojedali rajčinovú kapustu 😀 😀 😀 😀 😀 a druhe budu dukatove buchtičky co ostali od vcera 😉
fazulova na kyslo a patizonove placky
kurací vývar s rezancami, španielske vtáčky, ryža ...
ahojte
my dnes hovadzi vyvar so zeleninkou a krupkami a mm spravil vyyyborne cestovinky 😵
zajtra kuracie masko so zeleninkou a omackou a ryzu, polievka ostala.
kuracia polievocka, bryndzove halusky 😝
uz si nepamatam, kedy mi muz behom obeda nad tanierom povedala aspon 5x, ze to je dobrota 😵 Kto by povedal, ze obycajne francuzske zemiaky narobia tolko radosti. Takze tu je recept 😉 http://www.schutou.sk/index.php/recepty/hlavne-... a tu dnesnu anamnezu paradajkovych polievok ocenili zas deti. Vypytali si ju aj po poobednom spanku ;)

@zuziq veru uz ani nezostala 😀 proste len ta ryza ostala ale s tou polievkou to nie je zly napad, super... zajtra spravim paradajkovu a supnem ju tam 😀 😀 😀 ona je taka fajnova s cibulou tak sa tam bude aj hodit... mnam uz sa tesim 😀 vdaka si mi pomohla 😉