Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Och zienky trosku som vas tu par dni zanedbala, ale tak bola som dnes hrusky oberat u dedka a budem zas malemu robit vyzivu z toho. To zas bude robota na cely den. No a babina robila vcera svieckovicu a dnes plnenu papriku na moje zelanie, takze zase z chudnutia nic nebude 😀 samozrejme s domacou knedlou a zabalila mi toho este aj domov, cize som dnes od nej zas sla jak typicka pastikarka 😀
Chcem sa spytat robite niekto nejaky hruskovy kolac? Lebo neviem ci sa mi to vsetko bude chciet zavarat 😉
Inak maba vsetko naj 🙂
chcela aby som recept na dusenu kapustu ku knedle a kachne.
@gumkacik ahoj ja robim cervenu kapustu tak ze si na troche oleja podusim cibulu a pridam krystalovy cukor potom dam kapustu(nie vsetku) posolim a podlejem trochou vody zakryjem a necham podusit a ked klesne pomiesam a pridam zvysok kapusty zase posilim davam aj vegetu a samozrejme aj ocot a potom dusus a obcas premeisas a skontrolujes ci je dostatok vody a kuk kocnu ochutnas ci netreba nahodou este osolit alebo vegetovat 😉
pekne ranko
dnes gulašova polievka a halušky s bryndzou 🙂 a malicka oslava pre dcerku Zuzanku 🙂 🙂 🙂
dnes urobim kuracie a domaci uncle bens prevazne z cukiny (rastie ako diva)...k tomu ryza. Polievka je od vcera z mladej fazulky.
zienky tie co ste robili tu hrncekovu vianocku kvasnice ste si dali do mlieka a potom ked sa tam napucali ste ich dali k ostatnym suravinam alebo ste to dali iba vsetko do mise a zmiesali? lebo ja som spravila tak ze som si dala kvasnice do mlieka a potom to dala k ostatnym surovinam a dako mi to nekysne ☹
zeleninova polievka s pecenovymi knedlickami,vypr.pangasius,zemiakova kasa a uhorkovy salat a robila som natierku s kuracej pecienky http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=473
@gumkacik ja robim podobne ako natalii len ja robim cukor na karamel,pridam kapustu,sol,rascu a udusim do makka.zahustim oprazenou cibulkou s troskou hl.muky a dochutim octom
@titkovamiriam som to asi zle napisala lebo aj ja robim z toho cukru karamel 😀 a o tom ze sa tam dava aj oprazena cibulka a muka to som nevedela..ako kapustu treba zahustit?ja to robim ako to robila moja babka a ja fantastikus 😉
kočky, ktore robite obratene rezne, ma to maso po upeceni aj nejakau stavu ?
zajtra sa chystam 1.x na tento recept, spravim z hovadziny, rozmyslam aku prilohu k nemu:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7332...zeby tarhonu ? (ani tu som este nerobila...)
dakujeeem 🙂
bramboračka a šulánky s mákem
cesnakova polievka, klasicke vysmazane rybie file zemiakova kasa rajcinovy salat... dezert silvkove gule s makom....
bez polievky, langose s kecupom, kyslou smotanou, syrom. A malemu peciem tortu, lebo zajtra oslavujeme jeho 1. meniny 🙂 takze sa chysta mensia oslava (nie taka velka ako na narodeniny, ktore oslavime o mesiac 😀)
@abriela prave som dorobila tie rozky. To cesto je v podstate take iste ako som robievala vyzdy, len nedavam olej, ale heru. Teraz som dala olej. A nedavam prasok do peciva. Ale dala som ho poriadne vymiesit do pekarne a myslim, ze to bol ten hlavny dovod mojho neuspechu 😀 Aj viacere tu pisali, ze cesto treba poriadne vymiesit a mne sa to nikdy nechcelo 🤐 A toto zatial vyzera uzasne.Dakujem za rady dievcata. Ked nahodou ostanu rozteky do zajtra, tak dam vediet, ci su makke 🙂
Inac na obed budeme mat plnenu papriku s opekanymi zemiakmi
cesnaková s kyslou smotanou zo včera a granatír s uhorkou
ak chcete dobre domace rohliky tak vyskusajte aj tieto http://domacnost.sme.sk/c/4256811/upecte-si-cer... ja si to cesto radsej rozdelim na styri casti a necham kazdu vykysnut zvlast a potom ich nakrajam kazdu na styri rozky a su fakt super aj na druhy den.

@lululka555 my tiez zavarame, no mame dost sliviek tak som chcela aj zamrazit, no asi pomrazim uz hotove slivkove gule, aspon bude menej roboty, len ich supnem uvarit 😝 😀