Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
muz je na rybach tak si spravim zeleninove rizoto a polievku... kuraci vyvar-asi ho bude zajtra potrebovat 😀
@ibajeho všetky suroviny si zmiesiš dokopy,vygúľaš cesto na 5mm,a vykrajuješ praclíky,ktoré ukladáš na plech,nemusí sa mastiť,ja dávam na papier na pečenie.potrieš vajíčkom,posypeš čím koľvek-sezamom,kmínom,makom,vegetou,proste čo máte radi, a pečieš.Zvyknem piecť tak na 180stupňov,keď ti začnú tmavnúť,tak sú hotové,nevie teraz presne koľko sa asi pečú.
zienky prosim poradte mi s tarhonou - chystam sa na nu zajtra 1.x
mam v plane robit ten recept z mikrovlnky, ktory dala tusim @maba
avsak nemam s tarhonou ziadne skusenosti - ani kupit som ju nevedela 😎 , mali aj vajecnu, aj bezvajecnu, tak som zobrala tu bezvajecnu...
na 4 porcie pre dospelych kolko potrebujem tej tarhone ?
staci jedno 400g.nbalenie???,
dakujeeem
@natalii6 ahoj,dostala som recept od kamarátky,jej sestra pečie na svadby,tiež som mala vela receptov,ale tento je naj...ak chceš,tu je recept: Syrové praclíky: 25 dkg hladkej múky,1/2 prášku do pečiva,2 žltky,25 dkg masla,2 bambina(100g),1 1/2 čaj.lyžičky soli...všetko spolu zmiešat,ak by sa ti lepilo,pridavaj muku podla potreby,rozvakat na pomúčenej doske,trocha aj zvrchu,vykrojit praclíky-aj čokolvek iné,dat na plech s pap.na pečenie,potriet bielkom,posypat-kmín,sezam,mak,čo máte radi,piect pri 180 c,čas ti presne nepoviem,nakúkam na ne,ked začnú hnednút,vyberiem ich,aby neboli černoškovia 😀
@titkovamiriam ja tiež robím s karamelom,naučila ma to moja nebohá starenka,inak ani nerobím 😉
dnes sa doje gulášová polievka-poniektorí ešte neobedovali 😎 včera som cukinu nakoniec nerobila,bola dnes na obed 🙂
my sme mali dnes slepaciu polievku co som robila vcera a druhe perkelt co nam ostal z predvcerajska a este som robila rozky recept tu z MK hned na prvej strane http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=10112 a su suprove 😉 a chcela som robit aj tu vianocku hrncekovu ale ta mi od rana nevykysla 😠 a nikto mi ani neporadil z tych co ju robili ze preco 😢 ale skusim spravit este raz hadam sa uz podari 😉
My dnes bez polievky,robila som len rozlietané španielske vtáčky s ryžou 😉
@veve39 tak tarhonu v mikrovlnke som este nerobila(ja robim tak ze oprazim tarhonu na troche oleja niekedy aj na cibulke niekedy bez dolezite aby niektore gulicky boli take viac dohneda a zalejem vriacou vodou )ale urcite ti pre 4 postaci jedno balenie a ja kupujem tu nevajecnu vlaste vsetky cestoviny kupujem nevajecne..
dnes som nevarila ...na obed nás zavolala mama..tak som s bandou išla k nim 🙂 veľmi rada 🙂 ..bola vajíčkovo -kalerábová polievka a plnená paprika s paradajkovou omáčkou a knedlík...ešte včera som večer piekla muffiny-kokosové a s kúskami čokolády...a dnes som ešte spravila parížsky šalát ak by sa niekto pomýlil a prišiel k nám ..ale to sa asi nestane a spapkáme si ho sami 🙂
takze u nas dnes bude oslava maleho 3ky, tak predjedlo musle, krevety, bylinkov maslo, zapekane bagetky, kuraci vyvar, kuracie a bravcove rezne, emiaky s petrzlenovo vnatou, horovy salat, oblozena misa atd at. po tortu sa akurat islo, potom foto 🙂
pecene kuriatko s ryzou a parenou zeleninou. Teraz zavaram presnidavky, jablckovo hruskove s pudinkom http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=18278 a od vcera cucoriedkovy kolac 🙂
@veve39 ano ma to stavu.ja podlievam vela lebo mame radi stavu.a robievam to s ryzou al.kasou.ale aj tarhona bude super,uvidis.
tarhonu robim tak,ze ju osmazim na troske oleja /par gulocok mam uplne hnedych/ a zalejem vriacou vodou tak cca 2cm nad nu.posolim,pomiesam.
pod hrniec si davam taku platnu,aby mi neprihorela.
ale ak nemas,nevadi.musis castejsie premiesavat a kontrolovat.
neviem presne kolko dlho varim....skusam po gulocke stale,kam je makka.
drzim palce!
My sme mali tieto špagetky a sú fakt vynikajúce..http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34952 🙂
@lenuss84 dakujem 🙂
ja skusim asi po oprazeni dokoncit tarhonu v mikrovlnke, koloval tu tento recept, kocky ho chvalili
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5070
žemľovka so zaváranými broskyňami 🙂 . a zajtra???

@natalii6 a kde ho zozeniem? Som to este nikde nevidela 🙂