icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

eva7780
16. aug 2012

@rastulka napíš prosím recept na tie šomlojky 😉 vyzerá to velmi dobre

zoe_a
16. aug 2012

dnes to bude u nás tekvicová polievka a bryndzové halušky so slaninkou 🙂

rastulka
16. aug 2012

@eva7780 Dakujem 🙂 recept je o prispevok vyššie nad foto 😉

lenand
16. aug 2012

dnes pirohy z kapustou a zemiakmi a poliate cibulkou a smotanou

danielaj
16. aug 2012

@ibajeho ja robím pribináčik úplne jednoducho, vymiešam si tvaroh s kyslou smotanou, pridám vanilkový cukor a cukor podĺa chuti, ak je husté, prilejem mlieko a vymixujem, keď chcem čokoládový pridám granko alebo rozpustenú čokoládu

druhá verzia, uvarím si vanilkový puding, do vychladnutého vmiešam tvaroh, pridám cukor, vymixujem a hotovo 😉
@rastulka super, ja som robila len jedenkrát v živote tie šomloj halušky,ke´d chodili v telke Susedia a tam to spomínala Ildikó 😀 😀 ale bolo to dobré 🙂 a pletenky máš krásne, mne tiež vyšlo 7 kusov 😉

a recept na ryžový nákyp je o stránku dozadu a aj v mojom albume o varení 😉
@bobinkask tak nás čaká ďalšia tortička, aby sme sa pokochali 😉 a v sobotu má by´t horúco, takže grilovačka určite bude 😉

maba
16. aug 2012

@lenand ako robiš tie pirohy s kapustou (kyslou ? ) a zemiakmi ?

lululka555
16. aug 2012

dnes nevarim...mame zo vcera plnenu papriku s knedlou 😉

rosannar
16. aug 2012

dneska asi čína, ryža a hranolky... 😉

moonlightka
16. aug 2012

ahojte baby nemate niektora nahodou recept na trasenu tortu co sa robi z Creme Ole?

veroninna1
16. aug 2012

dnes maso na stave+cestoviny, zajtra karfiolova polievka+langose

lenand
16. aug 2012

maba ano z kyslou kapustou pre mna a mm a pre deti plnené zemiakmi

titkovamiriam
16. aug 2012

polievka zo vcera,kuracie stehna na zelenine a zemiaky 🙂

ktalcikova
16. aug 2012

@moonlightka ahoj ja si bud upečiem alebo kupim piškotu a krem sa robí tak že v nejakej uzavretej nádobe "vyhrkaš" mandarinkový kompot aj so stavou , slahačkovú smotanu a prášok Creme Ole, ak chces kremu viac množstvo zdvojnasobíš 🙂

denisa87
16. aug 2012

cuketová polievka a granadiersky pochod 🙂 uz mam navarene 😉

denisa87
16. aug 2012

@veroninna1 jej langose sme ako davno mali,díki ze si pripomenula 😉

rastulka
16. aug 2012

@danielaj Dakujem,pletenky su výýýborne 😲 Stara dobra Ildiko 🙂 nemala chybu 😀 😀 😀 U nas su šomlojky pre mm "svate" to je ta maškrta čo som mu prvy x upiekla a on bol nadšeny,vraj taku dobrotu ešte nejedol 😉 🙂

rastulka
16. aug 2012

U nas dnes zeleninova polievka s krupicovymi haluškami a ryžovy nakyp s piškotkami a pudingom 🙂 samozrejme podla postupu podla @danielaj 😉 😎

mravvcek
16. aug 2012

baby nemate osvedceny recept na plnenu kapustu?

erni
16. aug 2012

ja som dnes spravila zapekane zemiaky, varianta pre tych co nemaju radi francuzske, tieto su take lahsie a letnejsie, naspodok dam pre chut platky oravskej slaninky,nech to nie je zas moc zdrave 😀 a potom uz len zemiaky, paprika, rajciny, cibula, cesnak a posledna vrstva su zase zemiaky, trochu dochutit a pred dopecenim posypem syrom

danielaj
16. aug 2012

u nás je už navarené, zostalo mi v chladničke trocha uvarenej slovenskej ryže, tak som urobila rajčinovú polievku , dala do nej tú slovenskú ryžu+ strúhaný syr, a urobila som čínu z kuracieho mäska + kukurička, lúskový hrášok, paprika, cukina, ryža a čerstvo uvarený broskyňový kompót 😉

vivusika
16. aug 2012

hustá fazuľová polievka s údenými rebrami, zeleninou a zemiakmi 🙂

daniz
16. aug 2012

@titkovamiriam
@danielaj kočky nepoznáte nejaký recept na džem z bazy čiernej? Mrkla som na nete, no od vás si dám skôr povedať a poradiť. ďakujem.
Ináč včera sme boli v Habakukoch tak obed na ranči - mm mal bryndzové halušky, Lea bryndzové pirohy, Jarko cesnačku so syrom chlebíkom a ja opekané zemiaky + miešaný šalát - celá ja - veľa čerstvej zeleniny.

titkovamiriam
16. aug 2012

@daniz ja bazu zavaram ako čučoriedky,robím liker a džem tento rok nebudem robit ale tento recept som uz robila:

Guličky bazy rozvaríme. Keď sa časť vody odparí, vychladnutú hmotu prepasírujeme. Na liter tejto šťavy potrebujeme 400 g kryštálového cukru a varíme, až sa množstvo šťavy zmenší o polovicu. Nakoniec pridáme trochu kyseliny citrónovej. Ešte horúci džem nalejeme do pohárov, uzavrieme a uložíme

a este som kukla net a aj tento sa mi paci:
.http://varecha.pravda.sk/recepty/jablkovo-bazov...

daniz
16. aug 2012

@titkovamiriam ďakujem, lebo na nete je len s jablkami. 🙂

titkovamiriam
16. aug 2012

@daniz ten druhy je z jablkami ale vidim ze mam zly link tak este raz
http://varecha.pravda.sk/recepty/jablkovo-bazov...

inak pri ciernej baze pozor na sklovinu.kto ma citlive zuby alebo porusenu sklovinu tak baza je ako kyselina

kikaneu
16. aug 2012

ja mám ešte stále špenátovú polievku, no dnes ju už dojeme 🙂 a manžel si na dnes vypýtal špagety, tak som sa tu inšpirovala fazuľovou omáčkou 🙂 už sa teším 🙂 ale to až na večeru 🙂 na obed mi ešte ostalo mäsko s ryžou zo včera 😉
@danielaj a skoro som zabudla....ten pizza chlebík je úžasný, manžel stále vychvaľuje a že ho mám robiť častejšie 🙂 ďakujem 😉

veve39
16. aug 2012

@maba tak co, ako sa vydaril nedelny obedik 🙂 ?
u nas to bola dobrota, akurat tarhona nebola po 10min. v mikrovlne spravena ani nahodou a dala som potom v 2.faze viac vody, tak bola trochu "lepkava", ale inak to bolo vyborne a nato ze som tarhonu robila 1.x fakt super - ked si ju mnazel este zaziadal aj nabuduce, to hovori za vsetko (on je cudzinec, v zivote o takom niecom nepocul 🙂 )
obratene rezne sa vydarili ?
ja som robila z tej hovadziny, mala som obavy aby boli makke, kedze sa mi ani vyklepat poriadne nedali a boli fakt uuuuplne makkucke....
nabuduce skusim asi variantu aj z bravcoviny - z kare

gumidekmomo
16. aug 2012

ahojte ja som dnes varila spenatovu polievocku rychle sisky 😀

veve39
16. aug 2012

@mariana0915 bola prosim ta ta zapekana kapusta dobra ? vyzera to zaujimavo...