Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes to bude u nás tekvicová polievka a bryndzové halušky so slaninkou 🙂
dnes pirohy z kapustou a zemiakmi a poliate cibulkou a smotanou
@ibajeho ja robím pribináčik úplne jednoducho, vymiešam si tvaroh s kyslou smotanou, pridám vanilkový cukor a cukor podĺa chuti, ak je husté, prilejem mlieko a vymixujem, keď chcem čokoládový pridám granko alebo rozpustenú čokoládu
druhá verzia, uvarím si vanilkový puding, do vychladnutého vmiešam tvaroh, pridám cukor, vymixujem a hotovo 😉
@rastulka super, ja som robila len jedenkrát v živote tie šomloj halušky,ke´d chodili v telke Susedia a tam to spomínala Ildikó 😀 😀 ale bolo to dobré 🙂 a pletenky máš krásne, mne tiež vyšlo 7 kusov 😉
a recept na ryžový nákyp je o stránku dozadu a aj v mojom albume o varení 😉
@bobinkask tak nás čaká ďalšia tortička, aby sme sa pokochali 😉 a v sobotu má by´t horúco, takže grilovačka určite bude 😉
dnes nevarim...mame zo vcera plnenu papriku s knedlou 😉
dneska asi čína, ryža a hranolky... 😉
ahojte baby nemate niektora nahodou recept na trasenu tortu co sa robi z Creme Ole?
dnes maso na stave+cestoviny, zajtra karfiolova polievka+langose
maba ano z kyslou kapustou pre mna a mm a pre deti plnené zemiakmi
polievka zo vcera,kuracie stehna na zelenine a zemiaky 🙂
@moonlightka ahoj ja si bud upečiem alebo kupim piškotu a krem sa robí tak že v nejakej uzavretej nádobe "vyhrkaš" mandarinkový kompot aj so stavou , slahačkovú smotanu a prášok Creme Ole, ak chces kremu viac množstvo zdvojnasobíš 🙂
cuketová polievka a granadiersky pochod 🙂 uz mam navarene 😉
@veroninna1 jej langose sme ako davno mali,díki ze si pripomenula 😉
baby nemate osvedceny recept na plnenu kapustu?
ja som dnes spravila zapekane zemiaky, varianta pre tych co nemaju radi francuzske, tieto su take lahsie a letnejsie, naspodok dam pre chut platky oravskej slaninky,nech to nie je zas moc zdrave 😀 a potom uz len zemiaky, paprika, rajciny, cibula, cesnak a posledna vrstva su zase zemiaky, trochu dochutit a pred dopecenim posypem syrom
u nás je už navarené, zostalo mi v chladničke trocha uvarenej slovenskej ryže, tak som urobila rajčinovú polievku , dala do nej tú slovenskú ryžu+ strúhaný syr, a urobila som čínu z kuracieho mäska + kukurička, lúskový hrášok, paprika, cukina, ryža a čerstvo uvarený broskyňový kompót 😉
hustá fazuľová polievka s údenými rebrami, zeleninou a zemiakmi 🙂
@titkovamiriam
@danielaj kočky nepoznáte nejaký recept na džem z bazy čiernej? Mrkla som na nete, no od vás si dám skôr povedať a poradiť. ďakujem.
Ináč včera sme boli v Habakukoch tak obed na ranči - mm mal bryndzové halušky, Lea bryndzové pirohy, Jarko cesnačku so syrom chlebíkom a ja opekané zemiaky + miešaný šalát - celá ja - veľa čerstvej zeleniny.
@daniz ja bazu zavaram ako čučoriedky,robím liker a džem tento rok nebudem robit ale tento recept som uz robila:
Guličky bazy rozvaríme. Keď sa časť vody odparí, vychladnutú hmotu prepasírujeme. Na liter tejto šťavy potrebujeme 400 g kryštálového cukru a varíme, až sa množstvo šťavy zmenší o polovicu. Nakoniec pridáme trochu kyseliny citrónovej. Ešte horúci džem nalejeme do pohárov, uzavrieme a uložíme
a este som kukla net a aj tento sa mi paci:
.http://varecha.pravda.sk/recepty/jablkovo-bazov...
@titkovamiriam ďakujem, lebo na nete je len s jablkami. 🙂
@daniz ten druhy je z jablkami ale vidim ze mam zly link tak este raz
http://varecha.pravda.sk/recepty/jablkovo-bazov...
inak pri ciernej baze pozor na sklovinu.kto ma citlive zuby alebo porusenu sklovinu tak baza je ako kyselina
ja mám ešte stále špenátovú polievku, no dnes ju už dojeme 🙂 a manžel si na dnes vypýtal špagety, tak som sa tu inšpirovala fazuľovou omáčkou 🙂 už sa teším 🙂 ale to až na večeru 🙂 na obed mi ešte ostalo mäsko s ryžou zo včera 😉
@danielaj a skoro som zabudla....ten pizza chlebík je úžasný, manžel stále vychvaľuje a že ho mám robiť častejšie 🙂 ďakujem 😉
@maba tak co, ako sa vydaril nedelny obedik 🙂 ?
u nas to bola dobrota, akurat tarhona nebola po 10min. v mikrovlne spravena ani nahodou a dala som potom v 2.faze viac vody, tak bola trochu "lepkava", ale inak to bolo vyborne a nato ze som tarhonu robila 1.x fakt super - ked si ju mnazel este zaziadal aj nabuduce, to hovori za vsetko (on je cudzinec, v zivote o takom niecom nepocul 🙂 )
obratene rezne sa vydarili ?
ja som robila z tej hovadziny, mala som obavy aby boli makke, kedze sa mi ani vyklepat poriadne nedali a boli fakt uuuuplne makkucke....
nabuduce skusim asi variantu aj z bravcoviny - z kare
ahojte ja som dnes varila spenatovu polievocku rychle sisky 😀
@mariana0915 bola prosim ta ta zapekana kapusta dobra ? vyzera to zaujimavo...

@rastulka napíš prosím recept na tie šomlojky 😉 vyzerá to velmi dobre