icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lencyca
17. aug 2012

@pillinka ahoj,recept som pisala na str.1414,nech sa paci,vyskusaj 😉

lencyca
17. aug 2012

@natalii6 zapekam ich 50minut hovadzinka potreuje viacej casu 😉

kikatko
17. aug 2012

tak prababka sa dnes prekonala a boli božské parené buchty

gelinka75
17. aug 2012

@lencyca cauko ten kysnuty kolac len zalejes smotanou? ci pridavas aj vajce

mysiatkoo
17. aug 2012

@amdeis str. 1421 ;)

maba
17. aug 2012

@lencyca ten slivkový koláčik zalievaš smotanou ?Vyzerá veeeľmi chutne 😝 😝 🙂

danielaj
17. aug 2012

@natalii6 ja robím lečo takto: na troche oleja si posmažím cibuľku do sklovita, pridám papriku, posolím, neskôr pridám rajčiny, udusím do mäkka, dám do pohárov a sterilizujem na 80 st. 15-20 minút, robím aj s cukinou, vtedy pridám na kocky nakrájanú cukinu, toto ľúbime viac, ako to klasické bez cukiny 😉

a čo sa týka koláčika, cukinu tam nie je cítiť, a ani nemá prečo, cukina je v podstate bez chuti 😉 😝
@kathy1 no ja robím džemy už len v pekárničke, ale Ke´d som robievala na sporáku, tak v podstate tak isto, ja broskyne ošúpem, rozmixujem ich, podľa toho, či chcem väčšie kúsky ovocia v džeme,a lebo úplne hladký, dám variť a ďalej postupujem podľa postupu na obale želírovacieho prípravku Gelfix, teda pridám toľko cukru, koľko píšu na tom obale, ke´d je hotový džem, horúci nalejem do pohárikov, zabalím do novín a do deky a nechám vychladnúť a je hotovo 😉

titkovamiriam
17. aug 2012

dnešna fazulova,vyprazany patizon so zemiakmi a osuchy-slany,slivkovy a jablkovy

gucz
17. aug 2012

U nás boli dnes placky. Do cesta som okrem zemiakov nastrúhala aj cukinu a patizón, boli výborné 🙂

atiatko
17. aug 2012

@kajlik18 ahojki .... tak ja som si kúpila bravčové stehno, a tam kde kupujeme mäsko - súkromná mäsiareň nie supermarket, majú aj klobásovú zmes, tak som si kúpila aj z nej ... nožom som si vykrojila otvor do stehna a natlačila tam tú zmesku .... no a v rámci mojej nechute umývať riady som to celé krásne šupla do do Maggi sáčku a posypala korením na kura ... s censakom .... a krásne upiekla bez zašpineného plechu na pečenie 😉 ku koncu pečenia som to otvorila a tým výpekom som to podlievala .... možno som Ťa sklamala, ale nie je to žiadna veda ... ja varím veľmi rada ale snažím sa skrátiť si vystávanie pri sporáku a pritom sa mi záleží na tom, aby to bolo mňam .... 😉

luciferova
17. aug 2012

dnes som sa tu pytala, co s hruskami, tak som uz vyhutala - hruskovo-zazvorovo-citronovy dzem je na svete 😉
@gumidekmomo

sisanka
17. aug 2012

takze dnes som znova piekla tu super vianocku - mm stale otravuje 😀 a kedze ja nemam stale chut na sladke tak peciem este aj pletenky 😀 a nazbierala som si 5l cernic tak som urobila dzem, mm koktejl a nieco som hodila do mrazaka 🙂

natalii6
17. aug 2012

@lencyca na buduce to neham dlhsie ako jest sa to da len to nie je take makke ako bravcove 😉

lenuss84
17. aug 2012

@mysiatkoo dakujem.v sobotu idem na to.rano si zamiesim a na obed kym bude mala spat,upeciem.uz sa tesim!

gucz
17. aug 2012

@natalii6 ja robím toto lečo (bez fazule je to ako klasika lečo) http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=11991&use...

danielaj
17. aug 2012

práve sa napchávam 😀 dnešné plnené skrúcané rožky - škoricovo-orechové, grankové a s broskyňovým džemom a orechami 😉 všetky som posypala trstinovým cukrom po povrchu a dnešná prvá várka broskyňového džemu 😉

danielaj
17. aug 2012

@sisanka šikovnica 😉

titkovamiriam
18. aug 2012

Dobre ranko!
Dnes polievka z krkovičkinej kosti,jordanske kura,uhorkový salat 🙂

inulka23
18. aug 2012

dnes rajcinova polievka a pizza- sunkova a druha s tuniakom.

katrenka18
18. aug 2012

@inulka23 ahoj porad recept na pizzu 🙂

titkovamiriam
18. aug 2012

brazdim mmb že co s paradajkami okrem klasiky a toto som našla:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=49485#dis...

kikaneu
18. aug 2012

ahojte 🙂 my sme mali včera taký mix všetkého možného, u mamy maľujeme kuchyňu, tak sa varilo u nás.....robili sme krémovú hrachovú s krutónmi, varené zemiaky a vyprážané rybie filé, zeleninovú zmes na masle a dojedali ešte špagety s fazuľovou omáčkou.....keby ste videli ten neporiadok po večeri 😀 katastrofa 🙂 a dnes budeme grilovať 🙂 stehienka, krídelká, klobásky 🙂 a cuketu, papriku....joj, mňam 🙂 iank robím aj šalát z čínskej kapusty s kukuricou....len prvý deň je fajnový a na druhý deň zhorkne......čo s tým?
a na zajtra by som chcela niečo jednoduché z kuracích pŕs....napadlo mi, že zapiecť aj zemiaky aj mäso v jednej mise, ale ako? poraďte ak máte nejaký fajn recept 🙂 ďakujem :

danielaj
18. aug 2012

@titkovamiriam túto omáčku, čo si dala link, robievam aj ja, ale voláme ju Gečo, ani neviem, odkiaľ mám recept, ale je veľmi dobrá 😉

danielaj
18. aug 2012

dnes len tak na rýhlo, upratujem, tak 😝 u nás dnes zeleninová polievka - mix zo záhradky, zostalo ešte pár kúskov vyprážaného filé zo včera, dorobím zemiaky a dám upiecť pár jaterníc, k tomu kyslá kapusta, potrebujem ju už minúť a umyť súdok 😉 , poobede nejaký zákusok, ešte neviem, aký a u nás sú hody, teda my ich nejak neslávime, ale kvôli deťom pôjdeme kuk kolotoče a zajtra pôjdeme na jazero 😉

mysiatkoo
18. aug 2012

dnes okupuje kuxynu mm... decka (teda to starsie ako nacelnik) si zaziadali fasirky so zemiakmi a uhorkovym salatom, polievka este zo vcera zeleninova....a ja som sa pustila do velkeho upratovania, kedze sa mi v spajzi objavili mole...vrrrr

titkovamiriam
18. aug 2012

@danielaj tak super že ju poznas-vsetko mam v zahradke tak ju urobim ale az o tyzden lebo buduci tyzden som v mederi-to uz bude paradajok a paradajok,najskor nedozrievali a teraz ich je kopec🙂

slimstar
18. aug 2012

Bravcovy perkelt s haluskami 😉
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=855

luciaq
18. aug 2012

vyprazane rybie file a zemiakova kasa s uhorkovym salatom. vecer ma cakaju este cuketove variacie. vyhram sa so zavaranim zasa 🙂

ellise
18. aug 2012

čočková polévka, nudlový nákyp s tvarohem. Holky vaříte v římském hrnci? Chtěla bych to vyzkoušet, maso se zeleninou, nemáte nějaký osvědčený recept?
@danielaj, ty rohlíčky vypadají báječně, hoď prosím recept

katussska24
18. aug 2012

my mame karfiolovu polievocku a 3druhy palaciniek (tvaroh/skorica, marhul.dzem a nutelove 🙂