icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

elina313
25. okt 2010

@boddez sa niekto má, keď nekojí a nemusí si dávať pozor na bolesti bruška malého drobčeka 😉 a stihol si, kým sa zobudila princezná ?

mimikuku
25. okt 2010

@traktor super dakujem traktorik za fotecky k tej palacinke 😉

moncicatko19
25. okt 2010

@kibuk takarky? 😀 no tak to je plneny kapustovy list z ryzu a mletm mesom 😀 das si uvarit celu hlavku kapusty (v celku)a postupne otrhavat listy od hlubiku a prerezes pozdlz hlubiku na polku a plnis ryzou a mletym mesom(ryzu a mlete maso das dokopy pridas sol mlete korenie trocha cerv.slad.papriky)a plnis listy ukladas postupne do hrnca ak mas hrniec naplneny zalejes vodou ocutenou:vegeta,cele korenie cierne aj nove,kmin podla potreby ako kdo lubu sladk.paprika mleta.sladko kis.nalev ale menej octou nech je taky sladsi das do hrnca a mozes navrch nakrajat co ti ostal hlub a zbitky s kapusty 🙂 🙂 🙂 ale zalej tak aby to bolo setko ponorene nie nad to ale zarovno 🙂 🙂 🙂 a varis to asi 4-6hod podla ryze...sak okostuj potom trocha zo spodu tu takarku....vyzera to zlozito ale neni to take hrozne 🙂 🙂 🙂 ale stoji to zatu chut 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

kibuk
25. okt 2010

@moncicatko19 dakujem 🙂))

moncicatko19
25. okt 2010

@titkovamiriam no na tej stranke je to vynovene ale origos od mojej prababky je to tak ako som psala ja 🙂 🙂 ved kazdy to roby inak ako napr vianocnu kapustnicu 🙂 🙂 🙂 😀 😀 😀 😅 😅 😅

moncicatko19
25. okt 2010

@kibuk no na tej stranke je to vynovene ale origos od mojej prababky je to tak ako som psala ja ved kazdy to roby inak ako napr vianocnu kapustnicu

kibuk
25. okt 2010

@titkovamiriam no ja tiež sa dam rada inšpirovat s jedlami rychlymi,lacnejšimi 😀 dobrymi,ktore tu davate pre moje hladne krky aj ked moje deti maju tolko rokov kolko maju 😅 plus manžel a ešte aj sestra zvykne dobehnut mamine ehmm ako povie otrepane dookola jedla jej už nechutia 😀 😀 😀 takže rada varim a aj mi ku gratulacii povedali ze nech mi to vari i nadalej... chi ved mm rok co prestal fajčit plus co sa fajne napapka 😀 tak pribral desat kilo 😀 😀 😀

boddez
25. okt 2010

@elina313 heheh nehundriii...🙂))ano vsetko tatik stihol...pohodka...ked nas boli bruško tak len nahodou ked je kolika ked je zly cumlik na flaske...🙂) 🙂 🙂 🙂

monkula
25. okt 2010

@titkovamiriam aj ja to varievam, ale u nás sú to holubky 😀

titkovamiriam
25. okt 2010

monci super ja mam rada tiez tradicne recepty 🙂

kibuk
25. okt 2010

a zienky este by som sa chcela opytat na nejaku plnku do zemiakov z tvarohu alebo aj niečo ine a potom dat zapiect do rury dakujem 🙂

elina313
25. okt 2010

u nás manžel špikuje pliecko, spravím k tomu zemiačiky na masle s vňaťkou a uhorka.
Polievku si vybrala moja hviezdička fazuľovú 😉

elina313
25. okt 2010

@boddez však ja len ticho závidím, nehundrem 😀

boddez
25. okt 2010

@elina313 🙂 🙂 🙂

boddez
25. okt 2010

😝 😝 😝 a čo zajtra napady mi došli necham sa inšpirovať..varim rad tak šupajda...🙂))som zvedaví čo mi odporučite...a zajtra budem velmi rad priebezne infoškovať....tak ..a idete...kočky..:D:D 🙂 🙂 🙂 😉 😉 😉

danka.k
25. okt 2010

no my dnes kuracie prsia na zeleninke so zemiakmi, a zajtra hovadzia polievocka ale druhe netusim...

boddez
25. okt 2010

🙂 🙂 hovädkova polievka je super napad..taky balzam na žaludok..🙂))a druhe hmm neviem ani ja netušim ...nieje to len tak vymyšlat kazdy den jedlo..🙂)) 🙂 🙂 🙂

titkovamiriam
25. okt 2010

tak zajtra polievka ostala a spravim granatír 🙂 a uhorkovy caciky šalat 🙂

zuziq
25. okt 2010

@danka.k a co tak masko z tej hovadzej a napr. paradajkova omacka? alebo my strasne lubime uhorkovu:
kysle uhorky nastruhat na struhadle, oprazit na oleji a pridat trosku viac cukru. Potom sa to zaleje mliekom, prevari a zahusti sa to mliekom a mukou. Dolezity je ten cukor aby sa mlieko nezrazilo. Ked to zhustne tak to dochucujeme este octom a cukrom. K zemiakovej kasi a hovadziemu masku je to neskutocne dobre 😵

danka.k
25. okt 2010

@zuziq no hovadzie masko ostane v polievke.. to je len taky maly kusok fakt len na polievku.. a paradajkovu omacku mi muz nezje 😀 😀 😀 tu varim len ked nie je doma.. a hovadzie maso zje tiez len v polievke a v nicom inom 😀 😀 😀 mam to ja tazke s nim 😀 😀 😀

titkovamiriam
25. okt 2010

karamelove salonky:
20 PL sušeného mlieka
5 PL práškového cukru
3 L kryštálového cukru
2 PL oleja
1-2 kvapky esencie - vanilkovej, rumovej, mandľovej

Kryštálový cukor nasypte do hrnca, dajte na sporák a pripravte bledý karamel. Zalejte 6 PL vody a zvarte. Vo vychladnutom rozmiešajte sušené mlieko s práškovým cukrom a vypracujte hladkú nelepiacu sa masu. Rozdeľte na 3 diely, každý ochuťte esenciou

titkovamiriam
25. okt 2010

karamelove cukriky ako krowki
Potrebujeme:
1 kg kryštálového cukru, 2 dcl mlieka, 1 Salko, 1 PL kakaa, 250 g Cery

Ako na to:
Cukor s mliekom dáme variť na 10 minút. Miešame, aby sa nepripálilo. Potom vlejeme Salko, varíme 30 minút, a potom pridáme 1 PL kakaa. Cerou potrieme hlboký plech, z Cery odkrojíme asi 3 dkg a ostatné vmiešame do teplej hmoty. Tú varíme a miešame až do zhustnutia. Hotovú hmotu nalejeme na plech a rozotrieme ju. Na povrch rozotrieme odkrojenú Ceru a povrch vyrovnáme. Ešte za vlažna pokrájame na malé kocky. S nožom pozdvíhame, aby sa neprilepilo. Ak sa náhodou prilepí, plech nahrejeme na sporáku na platni.

titkovamiriam
25. okt 2010

So sušeným mliekom

Potrebujeme: 3 dl mlieka, 1 kg kryštálového cukru, 1 sladené kondenzované mlieko, 175 g stuženého tuku, 6 PL sušeného mlieka
Postup: Mlieko, cukor a kondenzované mlieko varíme asi 1 hodinu. Odstavíme z ohňa a pridáme stužený tuk a sušené mlieko. Dobre rozmixujeme na celistvú masu a rozotrieme na vymastený plech na hrúbku asi 1 cm. Pokrájame na štvorčeky a necháme stuhnúť.

Kakaové karamelky
Potrebujeme: 1/2 l mlieka, 1 sladené kondenzované mlieko, 1 kg kryštálového cukru, 1 vanilínový cukor, 1 PL kakaa, 1/2 stuženého tuku
Postup: Všetko dokopy varíme asi 1 hodinu. Pridáme 1 malú varešku oleja a povaríme znova asi 1/2 hodiny. Nalejeme na plech vymastený olejom a necháme vychladnúť. Po vychladnutí môžeme nakrájať nožom.

Domáce krovky
Potrebujeme: 1/2 l mlieka, 1 sladené kondenzované mlieko, 1 kg práškového cukru, 2 vanilky, 1/2 stuženého tuku
Postup: Všetky prísady okrem tuku dáme do vyššieho hrnca a varíme 1 až 1 a 1/2 hodiny. Keď hmota nadobudne farbu karamelu (nenecháme ju veľmi stuhnúť), primiešame tuk a varíme ešte 5 minút, aby dobre vsiakol. Vylejeme na olejom vymastený plech. Môže sa použiť aj mastný papier. Po 5 až 10 minútach krájame. Krovky si môžeme ozvláštniť orieškami alebo hrozienkami. Stačí ich len pridať do uvarenej hmoty.

Jednoduché karamelky
Potrebujeme: 1 kg kryštálového cukru, 1 sladené kondenzované mlieko, 1 vanilku, 1/4 až 1/2 l mlieka, 1/2 stuženého tuku
Postup: Všetky suroviny varíme na miernom ohni asi 1 až 1 a 1/2 hodiny. Pridáme vanilku a tuk. Vymastíme si väčší plech a naň vylejeme horúcu hmotu. Ešte teplé pokrájame a dáme vychladnúť.

titkovamiriam
25. okt 2010

a super recept na toffiffe

Suroviny:
1 konzerva sladeného kondenzovaného mlieka
125 g masla
200 g čokolády
100g stuženého tuku (napríklad Hera)
100 g stuženého tuku bez vody (napríklad Cera)
2 lyžice kakaa
vrecúško mandlí alebo lieskových orieškov

Postup:
Zatvorenú konzervu dáme do hrnca s vodou, privedieme do varu a varíme 2 hodiny. Po vychladnutí konzervu otvoríme a skaramelizované mlieko vymiešame s maslom. Stužený tuk, jeden i druhý, rozpustíme s čokoládou a primiešame kakao. Takto pripravenú čokoládu nalievame do mištičiek a keď je ešte čokoláda mäkká, dáme do stredu lyžičku plnky z kondenzovaného mlieka a masla. Do stredu vtlačíme mandľu alebo lieskový oriešok

elise
25. okt 2010

@titkovamiriam mirka mnnnnnnááááááááám 😉 dakujem 😉

boddez
25. okt 2010

😖 😖 😖 sladke nelubim: 😀 😀 😀

titkovamiriam
25. okt 2010

boddez ja by som aj zivot dala za sladke 😀

moncicatko19
25. okt 2010

🙂 🙂 🙂 uz viem zajtra budem robit hubove fasirky 😉 z dinstovanima zemiakmi 😉 😉 ktomu nejaku hubovu polievocku...mnam zajtra bude hubovy den 😎 😎 😎 😅 😅 😀 😀

moncicatko19
25. okt 2010

@boddez sikovny si 😉 ...malo ktor tatino vie varit 🙂 🙂

moncicatko19
25. okt 2010

@titkovamiriam sladke nechcem ani cicit a nie este jest ☹ ☹ ☹ tak ma bola zuby az som dostala zapal 😒 😒 😒