Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@inffinity no ja by som si dala zapekane cetoviny z brokolicou zaliate smotankou 🙂 🙂 🙂 🙂 😅 😅
@moncicatko19 že by ? 😀 🙂
@moncicatko19 ja zapekanu brokolicu, z nivou, sunkou a preliate besamelovou omackou.
@zajo79 noo tak to moze byt zaujimave 🙂 🙂 musime to vyskusat 🙂 🙂 a z hub vies neco???ja sa chstam zajtra hubove fasirky 🙂 🙂
svokor robieva hubovy tatarsky biftek. to iste ako normalny, len sa huby udusia na cibulke a pomelu. mnaamka strasna!!!!
@inffinity moj muz by povedal brokolicovy krem 😀 to je hadam jeho najoblubenejsia polievka...s velkou kopou krutonikov..... este zvyknem robit to co popisali kocky zapekane s cestovinou... ingrediencie podla toho coho sa potrebujem nutne zbavit 😉 alebo este zvyknem robit brokolicovo syrovu omacku... tu zvyknem servirovat s maskom alebo len tak s cestovinou.... brokolku milujem.... aj nasa rodinka
a ja mam uz navarene na zajtra 😀 budeme mat fazulovu polievku(prvy krat od porodu 😀 ) a zajtra spravim langose... 100 rokov som ich nejedla 😝
@titkovamiriam 😖 😖 😖 sladke ble...neznasam sladke...
@moncicatko19 jaa variim rááád velmi ráád..🙂)bavi ma to ..len nemam varit pre koho..🙂))moja malinka este taku stravu nepapa...a pre seba varit ...to je nuda.....🙂))inak tie zapečene cestoviny z bokolicou dikes super inspiracia ..zajtra to isto spacham a uz sa vidim budem to mat aj na obed aj na večeru..a v noci mi vyrastie z nosa brokolica..D::D 🙂 🙂 🙂
dnes polievka so sucheho hrasku a druhe ani srnky netusia 😀
tak ja dnes segedinsky ...uz sa nan hrozne tesim🙂... vcera mali tie stehna zapekane so syrom a cibulou velky uspech🙂
u nas ak voda potece a drobec dovoli 🙂 by mal byt granatir a zemiakova polievocka...
Ja rozmýšľam na zajtra nad kuracím perkeltom, alebo kuracím rizotom . Som zvedavá, čo prerazí. Dnes by som chcela pizzu, alebo nejaké špeci jedlo- máme výročie sobáša . Ak máte nejaký typ šup, šup, šup ho sem. Teda okrem obzerancov 😀 😀 😀 😀 .
spravim dnes vyprazanu cuketu so zemiakovou kasou
hrachova polievka a zeleninove rizoto
dusene tofu so zeleninou a ryzou
ja dnes syr v palacinke 🙂 od traktor vyborneeeeee a zemiacky k tomu
@zuzana12345 no tuším si ma inšpirovala a zajtra uvarím to čo ty 🙂
@lyongirl som rada 🙂
Babky, nemá niekto recept na niečo s kuracích srdiečok? Ale polievku nie. Na šťave, alebo tak....
ahojte baby, potrebujem rychlo nejaky recept na cestoviny s tuniakom, ale nech je vybornyyy,,,,,, 😵 😵 😵
a dalsie tuniakove:
Potrebujeme:
Cestoviny špirálky, 1 konzerva tuniaka v oleji, cibuľku, cesnak, soľ, kečup, muškátový orech mletý, sladkú smotanu.
Ako na to:
Pokrájanú cibuľku osmažíme na oleji z tuniaka, pridáme cesnak, 1 lyžicu kečupu a premiešame. Pridáme tuniaka, osolíme, okoreníme muškátovým orechom a necháme prejsť varom. Nakoniec pridáme smotanu a prevaríme. Podávame s uvarenými cestovinami, môžeme ešte posypať postrúhaným syrom eidam
a este jedny lebo ja ich milujem
Potrebujeme:
balíček cestovín (najlepšie penne)
2 ks tuniak v rastlinnom oleji
1 ks cibule
1 ks mozarelly
1 ks smotany na varenie
postrúhaný syr
olej
olivy čierne
rajčiny
soľ, čierne korenie, sušená bazalka, parmezán na posypanie
Postup:
Na panvici speníme cibuľu, pridáme tuniaky, olivy, rajčiny. Osolíme, okoreníme a posypeme troškou bazalky. Ak su rajčiny dostatočne orestované, prídáme mozarellu nakrájanú na drobno a ešte posmažíme, kým sa mozarella neroztopí. Vtedy je omáčka hotová a môžeme do nej zamiešať smotanu na varenie.
Medzitým si pripravíme cestoviny, ktoré nesmú byť uvarené úplne, ale iba naskus. vložíme ich do zapekacej misky a pridáme omáčku a posypeme syrom.
Dáme zapiecť do trúby na cca 180 - 200 stupňov, približne na štvrť hodinu
a este s olivami
400 g cestovín,
425 ml ošúpaných paradajok v konzerve,
185 g tuniaka v konzerve,
150 g tvrdého syyra,
1 cibuľa,
čierne olivy podľa chuti,
provensalské korenie,
olivový olej,
soľ
Cestoviny uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody. Tuniaka aj so šťavou zmiešame s paradajkami pokrájanými na menšie kúsky. Pridáme pokrájané olivy a cibuľu. Všetko dobre premiešame a prehrejeme na panvici. Zmes pridáme k uvareným a scedeným cestovinám, dochutíme korením, soľou a olivovým olejom. Nakoniec posypeme postrúhaným tvrdým syrom.
kuk receptik podla traktor http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=33258&use...
😀 😀 😀 traktor ma super receptiky ja sa snazim ich tam tiez nahadzovat 😀 😀
Babulky ďakujem.

ahojte lidičky 😉
no co zítra? My máme ještě od včera polévku, kuřecí vývar se zeleninkou a nudličkama a druhé? Poradíte mi někdo co s brokoličkou?Mám ještě jednu v ledničce a došly mi nápady.. děkujííí