Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@nadhera @kucminka ja uz kupujem rozvalkane listkove cesto 😀 iba rozprestriem na plexu, pokrajam na stvorceky, naplnim (jablka nakrajam na kocky, dam malu lyzicku dzemu a nastruhane orechy na jemno), konce prilozim k sebe a pozliepam...potriem vajkom a peciem cca 15-20min na 200-220... naplnit sa daju fakt hocicim a je to nesmierne vdacny recept, ked dojde necakana navsteva - fakt ryxlovka ;)
@nakup drzky si umyjem, nakrajam na jemno tie velke kusky,na olej dam nakrajane 2 vacsie cibule asi na 1kg drziek, 3 struciky cesnaku, cele korenie asi5ks, nove korenie asi 4ks, drveny a cely kmin, 2 bobkove listy a mlete cierne korenie a toto vsetko korenie posmazim s cibulou, korenie tak pusti lepsiu chut, ked je cibulka sklovita pridam drzky a posnazim do vtedy kedy pustia stavu, poprasim cervenou paprikou, pridam feferonku ( ja som mala stiplavy barani roh a 2 thajske susene chilli papricky), pridam vodu a 1,5 kocky hovadzieho bujonu . Vrim asi hodinu,este poca varenia pridam sol a cierne korenie podla chuti a necham dovarit uplne az tak,ze sa drzky rozplyvaju na jazyku 😉 potom si spravim zatrepku z muky a vody a zahustim, necham povarit 10 min a ked odstavim tak roztlacim 4 struciky cesnaku a poprasim majorankou. dobru chut 😉 a ty ju ako robievas???
ale toju vyskúšam
Dlho ste sa neozývali tak som vybrala kuracie prsia ale čiernohorský rezeň je fajn aj z kuraciny a posýpaní so syrom díky za radu vodnarky
@lululka555 mňam,tak také ja môžem 😀 😝 😉
pekné ráno maminky. nakoľko je sezóna tekvíc, tak ja budem dnes variť krémovú tekvicovú polievku. veľmi jednoduchý recept : tekvicu pokrájam na menšie kocky , povarím + štipka soli. ak je tekvica mäkká, pomixujem a pridám ešte polievkové korenie/ mám takú špeciálnu/ a môžeme podávať. Kto má rád kôpor, môže dať do vody variť s tekvicou. zajtra budem robiť tiež s tekvicou : tekvicu pokrájam na menšie kocky,posolím, počkám,kým pustia trošku šťavy,potom podusím na oleji ,cca 10 minut, ak je tekvica mladá. podávam ju ku mäsu, k cestovinám môžeme polepšiť postrúhaným syrom. ja tekvicu milujem.....teraz mám v záhrade maslovú tekvicu, ktorá je fantastická. na budúci týždeň ešte budem robiť aj tekvicové placky. postup je taký istý, ako pri zemiakových...dobrú chuť
dobre ranko 🙂 včera som bazila po sladkom, tak dnes budú neviem či lekvarove buchty alebo dukatove buchticky alebo aj oboje, ale cesto kysne, tak už nemám veľa času 😀
a chcem ešte spraviť tento koláč http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=49595
dobre rano 🙂 dneska madarsky gulas + knedlik 😉
kuracia polievka, pecene morcacie kridlo s ryzou, plnene bravcove rezne sunkou a syrom, k tomu varene zemiaky s petrzlennovou vnnatou a uhorkovy salatik
ahojte my dnes kuraci vyvar so zeleninou a slizikmi a druhe kuracie prsia zapecene s broskynou a syrom + ryza 🙂
jurací vývar, živánska pochúťka 🙂, puding pre manžela
opravujem na kurací vývar, nie jurací 😀
dneska, bravčový vývar z rezancami, hrbaté mäsko, zemiaková kaša + uhorkový šalát ... 😉
ahojte.dnes polievka s kuracích krídel so slížikmi a zeleninou.pečený bôčik a ryžou a zeleninovým šalátom a skúsim bábovku,moju prvú podla @danielaj 🙂
Lososa so spenatom v listkovom ceste 🙂
ahojte u nás dnes zeleninová polievka so slížikmi, hranolky a niečo z kuracieho masa...asi spravím pizza rezne 😉 dávno sme nemali 🙂
takže aktuálny stav, kolacik upeceny, namiesto polevy s kyslou smotanou mám so sladkou na varenie... a mám aj dukatove buchticky aj lekvarove, po plechu z kazdeho... aj sa mi viac cesta podarilo zamiesit, ked som si uliala viac mliecka ako som chcela a neskor, ked už som sa bavila s cestom na kolacik, tak mi ktsnute uz kypelo z misky von... aspoň som dilemu nemala a máme vacsi výber... 😀
ešte trošku neskor asi spravím nejakú polievočku... asi bude bezmasita nedeľa, ale my zas mame mäso takmer kazdy den v týždni, tak dáme mucnu dietu 😅
dnes kuracia polievka, včera som namočila do marinády bravčové karé, dnes som len udusila, zostal mi kúsok krkovičky, tak som ju šupla upiecť a ešte aj pár kuracích rezňov v cestíčku som urobila, k tomu ryža, čerstvý kompót zo sliviek a broskýň 😉
ja som dnes robila kacaciu polievku s rezankami,tortilly s mletym mäskom a paradajkovo cibuľovy salatik 🙂
dnes kuraci vyvar so zeleninou a slizami, fasirky pecene v trube, zemiakova kasa a cviklovy salat 🙂
Tusim tu zacali ficat akekolvek hniezda,ci slimaky 😀

Prave som dovarila drzkovuuu, mnaaam, je uplne uzasnaaa, strasne som si pochutila 😵 😵