icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lencyca
26. aug 2012

ahojte,od piatku sme boli u nasich,konecne som vas docitala co ste povarili a upiekli 😉 my dnes kuracia polievka,lahodkove kuracie rezne s ryzou a miesany salat,dufam ze ostane aj nazajtra 😀

ukana
26. aug 2012

pečiem kysnutý slivkový koláč s posýpkou 😝

natalii6
26. aug 2012

@titkovamiriam prosim ta o recept na ten paradajkovy chlieb 😉 d

danielaj
26. aug 2012

@titkovamiriam vitaj, už zarezávaš v kuchyni, čo? 😝
@nelinka0401 joj super, teší ma, že to bol práve ten môj recept 😉
@lencyca ďakujem moja, mňa zase čakajú slivky a hrušky z ovocia a zo zeleniny zase kopec baraních rohov, alma papriky, feferóniek, rastie to ako divé 😝 a ešte kečup budem robiť 😉 a ešte náš obľúbený šalát s pečených paprík, ale dnes už mám voľno, chvalabohu 😀

nelinka0401
26. aug 2012

@danielaj Dani,ty máš také dobré recepty,už len z tvojho albumu prezerám 😀 😀 😀 😀

danielaj
26. aug 2012

@nelinka0401 joj ďakujem pekne 😉

lencyca
26. aug 2012

@danielaj Dani,napisala by si mi recept na ten salat-cukina,paprika cibula?dakujem 🙂

rosannar
26. aug 2012

@afrika karé mäsko a na tom taká zmes ako hrb 😀 ...zmes je z šunky, hríbov, chlebíka zmiesaná a plus iné drobnosti...

mahmulienka
26. aug 2012

my mame za sebou zeleninkovu polievku s krupicovymi haluskami a slivkove gule z tvarohoveho cesta... som si myslela, ze ostane aj na veceru... tak, neostalo 😉

6katka10
26. aug 2012

frankfurtske bravcove... ;)
POTREBNÉ PRÍSADY

700-800 g bravčové plece, alebo stehno (ja som použila plece) 1 väčšia cibuľa olej, soľ, MČK, ml.červená sladká paprika, ml.rasca, malý rajčiakový pretlak, 3 na tvrdo uvarené vajcia 3 párky 2-3 sterilizované uhorky 2-3 PL hladkej múky na zahustenie

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso pokrájame na rezne (kto chce môže aj na kocky) , naklepeme z každej strany osolíme a okoreníme MČK.

Do nižšieho širšieho hrnca dáme trochu oleja, popražíme na ňom do sklovita cibuľu a poprášime mletou červenou paprikou (pridáme aj 2-3 ČL), v hrnci postupne opražíme z každej strany rezne (aby sa nám uzavreli - stačí z každej strany 2 minútky), odkladáme .
Keď sú všetky opražené, tak ich dáme naspäť do hrnca, podlejeme vodou posypeme ml.rascou a dusíme cca 45 min - 60 min. , aby mäso zmäklo.

Počas dusenia pridáme pretlak (nemusíme). Dolejeme trochu vody, podľa toho kto ako má rád veľa šťavy. Ak je potrebné ešte dochutíme soľou a pridáme na jemno nakrájané párky a sterilizované uhorky, Necháme ešte cca 10 min. variť, aby šťava chytila z nich chuť.

Nakoniec zahustíme múkou rozmiešanou s vodou, necháme prevrieť a pridáme na jemno nakrájané vajíčka.

Podávame s ryžou, alebo tarhoňou. Dobrú chuť.
mnamka (receptik mam z netu)

natalii6
26. aug 2012

@jja aspon mas na par dni o varenie postarane 🙂 😀

lenka268
26. aug 2012

Ahojte ja dnes len narychlo pecene kura a ryza s cviklou, dnes ma moj muzicek 35 rokov tak som chystala, budeme grilovat aj ked prsi nevadi, urobila som dva salaty, cestovinovy a salat slonie zradlo, chlebicky, a dala som mu spravit tortu krasnu to je prekvapko 😉 urobila som nepeceny kolacik s bebe keksou no tesim sa 🙂

natalii6
26. aug 2012

@danielaj ahoj teba sa chcem spytat na tu paradajkovu pastu v tych komentaroch sa pise ze im zozelenela aj tebe sa to stalo?

natalii6
26. aug 2012

@nelinka0401 tak som ju nasla a ako dlho si ju piekla a na kolko stupnov?

danielaj
26. aug 2012

@natalii6 nie, ja som to tam tiež čítala, ale mne sa to nikdy nestalo, neviem, prečo zozelenela? 😕

natalii6
26. aug 2012

baby nejaky dobry recept na cesto na pizzu poprosim. 😉

natalii6
26. aug 2012

@danielaj no uvidim ako dopadne moj...a cesnak si mala domaci?

danielaj
26. aug 2012

@natalii6 ano domáci 🙂

nelinka0401
26. aug 2012

@natalii6 na 180´ tak hodinu.ako bolo v recepte.dala som to do predhriatej rúry.

danielaj
26. aug 2012

@lencyca už som ho tu niekde písala, ale že si to ty, páči sa 😀

Cukinový šalát

3 kg cukiny, 1,5 kg cibule, 1,5 kg papriky, 1 Deko, 1,5 litra vody, 30 dkg cukru, pol litra octu

Cukinu nastrúhať na plátky (na kolieska, papriku na prúžky, cibuľu na kolieska, alebo polkolieska, z ostatných prísad uvariť nálev, zaliať, premiešať, nechať odstáť 1 hod., natlačiť do pohárov a sterilizovať na 85 st. 15 minút. 😉

a ešte tento som objavila, môže byť dobrý, musím ho vyskúšať http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=16726 😉

dabon
26. aug 2012

... my dnes morčacia polievočka a pečené kuriatko s ryžou + broskyňový kompót, uhorky 🙂

natalii6
26. aug 2012

@nelinka0401 tak ja len pre istotu piseme o mramorovej babovke? lebo ak ano som pozerala u danielaj recept a tam sa stupne ani cas neuvadzaju 😉

miriamr
26. aug 2012

husací vývar, pečené kuracie stehná s ryžou a opäť http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=49087, no dnes len s jahodami 😉

miriamr
26. aug 2012

a ešte recepty šalátov:
1. tvrdý syr-EIDAM a liptovskú salámu nastrúhame na hrubo, pridáme zaváranú kápiu, ochutíme a zalejeme šlahačkovou smotanou ( u nás má veľký úspech)
2. nakrájame papriku na rezance, paradajky na tenké kolieska a šunkovú salámu (alebo inú mäkkú) tiež na rezance, pridáme tatársku omáčku a sladkú smotanu 10%, dochutíme podľa potreby
pomer surovín je na vás 😉

eri28
26. aug 2012

pecene kuracie stehna s cibulou, cesnakova ryza, zemiakove pyre, mrkvickovy salat a varena zeleninka, mnam 😀

lencyca
26. aug 2012

@danielaj dakujem moc Dani,asi som ho prehliadla 😕 urcite ho spravim,mame vela cukiny 😉

titkovamiriam
26. aug 2012

@natalii6 to mam klasika recept na chleba len mi ostalo cesto tak som nan dala paradajky,papriku,udeninu a vsetko zasa prekryla paradajkami chlieb robim:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36072 len som hladku muku vymenila za polohrubu 😉 a aj tak bol chlieb vynikajuci a na ten paradajkový by bodli olivy a mozarella len sa mi nechcelo do obchodu

mysiatkoo
26. aug 2012

prave som vytiahla z rury moj prvy xlieb podla tohto receptu http://varecha.pravda.sk/recepty/obycajny-domac... - akurat som pouzila psenicno-raznu muku.... uz sa tesiiim na veceru.... a obed bol paradajkova s vajickovymi haluskami a pecene kura s ryzou a zelenina

maba
26. aug 2012

@lencyca ....kujem 🙂

nakup
26. aug 2012

moje domáce rezanky, kuracia polievočka a kurací steak, domáce krokety plnené so syrom, ryža a špenátik so smotanou 🙂 A keď je taká búrka niečo upečiem 😅