Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
chcela by som pripravit manželovi k nášmu 5.výročiu nejaku super tortu alebo koláč. Čo by ste poradili? Hlavne niečo jednoduhšie, lebo moja malá ma stále vyháňa z kuchyne, tak aby som tam nestrávila pol dňa. Ďakujem za rady.
@glukacova je vela receptov na slonie zradlo na nete ale ja ho robim podla receptu od kamosky takto:
1kg dietnej salamy (liptkovska...) ja si dam nakrajat na hrubsie platky a doma nakrajam na kocky
10 vajec
4 cibule stredne radsej mensie
1 plechovka kukurice
6-7 uhoriek zavarane
5-6 ks kapia zavarana
zalievka: 4 lyzice kecupu, 4 horcice (podla chuti ja davam aj viacej kecupu), 2 lyzice octu, cukor 3 lyzicky, sol lyzicka, worcestrova omacka ja som nemala dala som sojovu., olej. Toto spolu nechame par sekund povriet aby sa to spojilo a vylejem na zmes. Necham vychladnut a dam 1 velku tatarsku omacku a 1 velku majolku. Salat je velmi dobry.
@nelinka0401 aj ja sa chystam babovku uz niekdy spravit - u nas to bude 1.x, asi vyskusam tiez tu mramorovu podla dankinho receptu @danielaj
aj si posypala jednotl. vrstvy niecim ? mne sa to paci posypat orechami - moj muz hlada orechy v kazdom kolaci 🙂
@glukacova napr aj tento je tam spominany aj syr ze sa moze pridat
http://varecha.pravda.sk/recepty/slonie-zradlo/...
slepaci vyvar, brynzove pirohy a cokolada tribit+ 6 kuskov z belgickej cokoladovej bombonieri 😀
@verka18567 jasné, nech sa ti páči, receptík na
Šťavnatú kocku
6 vajec, 210 g kryšt. cukru, 210 g polohrubej múky, 2 PL kakaa, 2 dl teplej vody, a 3 PL oleja
Urobíme piškótové cesto, upečieme
Krém: 750 ml mlieka, 1,5 Zlatého klasu, 1 vanilkový cukor, kryšt, cukor podľa chuti, uvaríme puding a do horúceho zamiešame pol masla, alebo Hery, Helie, na upečené cesto natrime tenkú vrstvu krému, na to ukladáme piškóty namáčané v káve s cukrom a rumom a na to zvyšný krém, vrch posypa´t strúhanou čokoládou, grankom alebo čokoládovou ryžou
Ja som teraz robila obmenu: urobila som cesto bez kakaa a krém som urobila z čokoládového pudingu a pridala som trocha nutely, dobrý je aj karamelový, kokosový alebo mandľový puding, dá sa to obmieňať, podľa toho čo máte radi
@moma upecies piskoty ako radi suelop a spravila by som na nu, TRASENY KREM OLE s ovocim - bud jahody, mandarinky, alebo kokosovi s ananasom. (mensie davka: 1 slahackova smotana, 1 kysla smotana, 1 plechovka kompotu, 1 sacok pudingu ole - dame do misy pomiesame)
http://tvorimpreradost.blogspot.sk/2012/05/tras...
Druha moznost - KUBA TORTA parizska slahacka s bananami- 1 slahackova smotana, 1 cokolada - rozpustit a priviest do varu. dat do chladnicky vychladnut a dalsi den vyslahat.
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=23309
Moje torticky - kokosovi traseny krem v rolade s ananasom (cigareta) a parizska slahacka s bananmi - Kuba torta
pokračovanie fotka 3 - pečená zeleninka
fotka 4 gyros(kúpený v obchode) a čerstvučký chlebík z pekárničky od kamarátky(jednoducho som neoodolala,hoci to je taká divná kombinácia gyros a chlebík)
fotka 5 - celozrnné palacinky a rukola, ktorú bol otreba minúť
fotka 6 - klasika - kuriatko s ryžou
fotka 7 - quacamele ale trochu vylepšené, pridali sme aj mäso a syr
fotka 8 -11 Pizza pre mojich priateľov, ktorých so msi pozvala
A nakoniec včerajšie menu - hokaido polievka Jozef a Vajdu a zapečené avokádo
@moma vyskúšaj tento nie je až tak náročný, preto sa volá rýchli sviatočný zákusok, http://varecha.pravda.sk/recepty/rychly-sviatoc...
a možno to bude znieť divne, ale citróny, ako ste si mohli všimnúť, sú moja veľká závislosť
@mimi21mimi ahoj,mozem poprosit o recept na spaldove keksiky? 😉
zemiakova polievka /s korenovou zeleninou/ a haluškami+zemiakové placky
zajtra-pravdepodobne rizoto
Dnes kuracie rezne v 3 obale , marinované 12 hodín v oleji , citróne , vončestrovej omáčke , cesnaku , korení , petržlenovej vňaťke . K tomu zemiaková kaša na masielku a uhorky , všetko domáce . Večer spravím štrúdľu jablkovú , makovú

@zklimekova mohla by som aj ja poprosit recept na tie krasne rozky? Neviem ho tu najst. Dakujem