Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@bodka13 nieco taketo? http://varecha.pravda.sk/recepty/pizzove-slimac... 😝
@danielaj hej,už som nad tým dlhšie premýšlala a dnes som teda už ten granadír spravila 😀
ahojte dlhsi cas som tu nebola kedze uz nas je o jedneho navyse a nestiham nejako pisat... 🙂 ale uz mame dnes presne mesiac a je to nas poklad... 😀 no dnes mame aj my granadir a polievku este od nedele kedze mame doma len drobca zbytok deti je u svokry na prazdninach... 😀
@mysiatkoo @danielaj veru ani mna neoslovila ta nova reality show...ja take vobec nepozeram, som uplne mimo tychto zanrov, ale mam rada relacie o vareni, tak som myslela, ze snad toto bude show ktora ma zaujme - avsak sklamanie, neskutocne ma rusila ta arogancia a "dolezitost" porotcov...a ked vypluvali jedlo niektorych staziacich 😠 , tak som to prestala pozerat...
@veve39 presne tie isté pocity som mala aj ja, nás od mala učili, že na jedlo sa nehovorí fuj a oni tam fujkali, nadávali a pľuvali ako nejakí chudáci, otrasné to bolo, ja som tiež myslela, že to bude lepšie, ale teda sklamanie veĺké 😠 a som chcela vidieť tú kočku odtiaľto, že ako dopadne 😉
u nás bola hrášková polievka s krupicovými haluškami, varené zemiaky s maslom, vyprážaná cuketa, zeleninový šalát 🙂
@pami2 dakujem,paci sa recept,je to troska zdlhave,ale su vyborne 😉 spaldove rozky-bagetky...do misy si das 35dkg hlad.muky+15 dkg spaldovej muky+ 1 1/2 CL soli,premiesas,do stredu urobis jamku na kvasok-1dl vlaz.mlieka+1CL cukru+1/2kvasnic,nechas vykysnut,potom pridas 1 vajce,1,5dl vody,50gr rozpusteneho palmarinu(hery),nasypes kolko chces lanovych semienok,slnecnicovych,vsetko spolu dobre vymiesas,nechas kysnut 1 1/2hodiny,na pomucenej doske potom cesto pokrajas na viac kuskov,kazdy kusok rozvalkas do trojuholnika"a robis rozky,das ich na plech s papierom na pecenie,nechas este 1hodku podkysnut,potom ich potries vodou,posypes sezamom(cim chces)das piect do vyhriatej rury 180c-asi 12 minut do zlatista,ked zacnu hnednut,vyberiem...dobru chut,mozes spravit aj celozrnne-miesto spaldovej das celozrnnu muku,idem ich aj dnes robit,synacik si rozkazal 😀
dievcata neuverite ale dneska som konecne zavarila to leco co ho uz tyzden robim 😀 teraz sa v rure sterilizuje dufam ze sa podarilo 😉 idem este robit paradajkovu pomazanku od @titkovamiriam a hadam este spravim kapiu 😉 a mozem sa ist vydavat 😀
Takze dnes boli u nas len spagety s paradajkovou omackou s masom, kukuricou a hubami. Uz sa ma kuriatka zacali pytat, ze preco sme nemali dva dni polievku. 😵 No chora som. Upiekla som korpus na kokosove jeze a chladi sa mi uvarena rybacina, budem robit domacu tresku.
My sme dnes varili franfurtsku polievku - ale s bratislavskymi parkami, lebo tie frankfurtske nam minule ktovieako nechutili a fasirky so zemiakovou kasou 🙂 na veceru mi moja laska slubila palacinky, tak sa uz neviem dockat 😎
Polievka fazuľová kyslá a kysnuté dolky s marhuľovým lekvárom a čerstvými černicami.
@titkovamiriam to kurčiatko pečené by som si dala, rezancovú polievku ešte mám 😅
gulasovu polievku .. 😉
@titkovamiriam šikovnica 🙂

ahojte kocky...takze dnes hor sa zase varit 😀 od piatku som jedla len gulas, grilovane maso vseho druhu, prazenicu a parky 😀 😀 😀 vcera mi mama dala po ceste domov zemiakovy salat s reznom a tiramisu a dnes som piekla palacinky a mm chce este vyprazanu cuketu tak idem akurat vyprazat a k tomu pecene nove zemiacky 😉