icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

kibuk
26. okt 2010

@titkovamiriam no veru traktor by tiež mohla nahadzovat svoje receptiky lebo tento je ozaj mnamkovyyyyyyyyyy
samozrejme aj tvoje mnam mnam,len kedy všetky vyyskušat 😅 😅

maartinkaa
26. okt 2010

@titkovamiriam ja ta vazne milujem, ty si tak rychla,,,, 😀 😀 ja som si urobila domace siroke rezance a mam vela tuniaka v oleji, tak idem nieco spiskat z tych receptov,,,,diky

lyongirl
26. okt 2010

baby a ešte som sa chcela opýtať, ten syr v palacinke ako sa obaluje do 3obalu, nejde to zle, keď je naspodu zložená, neotvára sa a tak...

kibuk
26. okt 2010

ja sa snažim aj na fb dalej kamaratkam davat tieto super receptíky 🙂 🙂

kibuk
26. okt 2010

@lyongirl otvara jednoducho použit obe ruky 😀 😀 😀 zapatlana cela kuchyna ale stoji to za to 😝 😝 ale prv daj vždy stranou vrchnou aj s rukami 😀 😀 a ked ides vyprazat tak stranou tou spajanou a potom to pekne držiii pišem ako hotentot ale hadam si ma pochopila 😉 😉

lyongirl
26. okt 2010

@kibuk jasné pochopila som 😀 😀 😀 , 2 ruky mám a špinavú kuchyňu buď upracem, alebo nechám na "svalovca" 😀

aj mne by si mohla dávať receptíky na FB 🙂

kibuk
26. okt 2010

@lyongirl presne si to vystihla 😀 😀 😀 😀 😀 😀

inffinity
26. okt 2010

júú baby asi nechám brokolicu na zítra a zkusím ty těstovinyy s tuňákem 😀 myslíte že to může jíst i moje malá? Dávám už ji skoro všechno..

maartinkaa
26. okt 2010

no tak som urobila tie so syreckom a su vyborne 😵 😵 😵
@inffinity moji mali sa sa nevedeli dozrat 😀 😀

danka.k
26. okt 2010

u nas dnes ta hovadzia polievocka a pecena krkovicka na cibulke podliata troskou vina a zemiakova kasa 😉

zucha
26. okt 2010

@danka.k fiha, to je priam sviatocny obed 😉

jeinabe
26. okt 2010

Tak dnes boli zemiakovobryndzove pirohy....a zajtra bude vyprazany karfiol,zemiakova kasa a kysla polievka zo zelenej fazulky........ 😉

traktor
26. okt 2010

ahojte, @titkovamiriam ti mas svoju stranku, kde si ukladas recepty?..hod mi link, ak ano 🙂

traktor
26. okt 2010

dnesne menu 🙂

traktor
26. okt 2010

@kibuk som rada, ze chutilo 😉

kibuk
26. okt 2010

@traktor jaaj velmi chutilo a receptiky by si mohla davat aj na mmb tam by dalšie žienky slintaly ako mi 🙂)))

lyongirl
26. okt 2010

nemá niekto tip na polievku???

lyongirl
26. okt 2010

juj baby, teraz som dostala chuť na zemiakový šalát, taký vianočný, mňam...

kibuk
26. okt 2010

alebo zemiakova,šošovicova,kapustova,kelova,zapražena z vajičkom 🙂))))))))) aku?????????

traktor
26. okt 2010

do hrnca polohrubu muku, detsku krupicu, trosku cervenej papriky, olej, pomiesat /zaprazka/, zaliat vodou a miesat kym nezacne vriet, pridat vegetu sol, rascu, ..ked zovrie pridat rozmiesane vajicko a povarit...v hriankovaci urobit hriankany chlebik, nakrajat na kocky a dat do polievky 🙂 , zemiakova polievka na kyslo- zemiaky na kockydame varit do osolenej vody, ked su mäkke, vlejeme do polievky mlieko, alebo smotanu, v ktorej sme rozhabarkovalimuku, pridame bobkovy list a nechame povarit. pred podavanim osolime, a pridame podla chuti ocot 🙂 sosovicova polievka-sosovicu uvarime, pridame bobkovy list, sol, cierne korenie, vegetu, cesnak, zemiaky a na kolieska pokrajany parok,ked su zemiaky hotove, polievku zahustime zaprazkou...tak isto robim aj hrachovu polievku /suchy hrach/, len hrasok precedim, cize polievka je cista, su tam len zemiacky a parok a je zahustena 🙂

lyongirl
26. okt 2010

no baby, vy ste dali toľko receptov, ale ja mám pocit, že tieto polievky varím dokola, len minulý týždeň sme mali rajčinovú, dnes sme dojedli frankfurtskú a kelový prívarok bol minulý týždeň. Šosovica a fazuľa sa varí stále, brokolicová tiež, tuším spravím špenátovú...

titkovamiriam
26. okt 2010

Tak a na Mb su dalsie granatir je suprovy 🙂 aj salatik 🙂

traktor
26. okt 2010

@lyongirl http://recepty.rodinka.sk/vypis.ltc?k=1 mrkni tu, tu mas vyse 500 polievok 🙂

kibuk
26. okt 2010

hmmmm žienky moj mužik by rad cesnačku ale mne moc nevonia 😅 ale mu ju už chcem spravit mate nejaku osvedčenu??? dakujem

eva7780
26. okt 2010

dnes grilované kur.stehienka s ryžou 🙂 zajtra bude zemiakový prívarok s klobáskou 😝

titkovamiriam
26. okt 2010

cesnačka ako ju milujem:12 strúčikov cesnaku
50 g nivy
80 g masla
petržlenová vňať
2 dl mlieka
1 dl bieleho vína
1 ČL hladkej múky
50 g ementálu
1 dl vody
pažítka.
Postup
Maslo v rajnici speníme s prelisovanými, ale aj nakrájanými strúčikmi cesnaku. Petržlenovú vňať nakrájame a primiešame k maslu, pridáme nivu a miešame. Keď sa syr rozpustil, prilejeme aj mlieko a neskôr víno. Zahustíme múkou rozmiešanou v deci vody. Povaríme a servírujeme s nastrúhaným ementálom v bosniačikoch ale aj samozrejme na tanieri posypeme pažitkou

a hned ho dam aj ma MB

gerdusha
26. okt 2010

@titkovamiriam ,
ta polievka ma vsehosudy iba 4 dc? ☹

titkovamiriam
26. okt 2010

niečo okolo pol litra ked sa robi taka husta no môžes si ju prisposobit.
Klasika cesnacka je ze na oleji spenis muku pridas cesnak a zalejes vodou-osolíš a hotovo. no ja mam rada takuto hustu.Mozno keby sa dalo viac muky mozes pridat viac vody alebo mlieka.

lyongirl
26. okt 2010

@traktor ďakujem, polievka je už uvarená špenátová, ale samozrejme pozriem tú stránku a masko a zemiaky sa už pečú. Ja posledne varím takto navečer, lebo je doma MM a dá pozor na deti, pri deťoch sa mi variť nechce, lebo menší stále mrnčí, piští, chodí za mnou mama, mama a chce sa tulkať, on je taký mamin závislák, tak pri ňom sa mi variť už nechce, som si zvykla cez deň len priebežne upratať a variť večer...