Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahojte...trosku som vas par dni zanedbavala...minuly tyzden sa nam v pondelok nadranom narodila zdrava krasna dcerka Anetka...
odkedy sme sa vratili s porodnice som varila zemlovku s jablkami a slivkami, parky v cesticku+varene zemiaky a perkelt z kuracich prs +cestovina, len neviem co v ktory den, lebo teraz akosi nemam pojem o case...:D
gratulujem k dcerke 🙂 🙂 🙂 nech je zdrava a štastna nech citi lasku ako ju lubite
@lululka555 nie kyslú, na varenie som dala a pretláčala som cez také ploché sitko, aj halušky tadiaľ pretláčam 😉
@lienka2 no ja mám naguľky také super rýchle cesto, múkučké, už som ho tu viackrát písala, vymiešam si asi 400 g polohrubej múky, 2 PL kopcovité masti, štipku soli a teplú vodu, podľa potreby, aby sa ti s cestom dobre robilo a nebolo lepkavé, ja si to dám do kuchynského robota a potom si len odtŕham kúsky cesta a balím ovocie podľa chuti - čerešne, slivky, marhule, broskyne, jahody, teraz som dala kúsky okrájaných jabĺk, múžeš cesto aj vyvaľkať, ako si zvyknutá, ja len otrhnem kúsok, roztlačím na placku a zabalím, s cestom sa super robí, je ako plastelína a mäkučké, potom normálne vyvarím v slanej vode a posypem podľa chuti 😉
@lencyca Leni super, že si ich vyskúšala, my ich máme radšej ako tie klasické, odkedy som ich vyskúšala 😉
leco
my sme dnes mali vyprazane bedle so zemiakovou kasou 🙂
@zuzu_la tak ako napisala @zklimekova - nedavam cukor. Raz som dala a plnka bola az hnusne sladka. Sice ja nedavam ani stuzovac, uvidis aka bude slahacka, ked ju uvaris a vychladne. Obcas ju mam poriadne hustu aj pred vyslahanim, preto bez stuzovaca.
@abriela ja ak dávam tak 1ks vanilk. c. na 3-4 šľahačky..tak potom až taká sladká nie je 🙂...a stužovač a jeho počet tiež podľa hustoty...ale vačšinou aspoň jeden dám 🙂
špenátová polievka a granadír, už uvarené na zajtra
dnes sme mali cestoviny (vrtulky) so zeleninou, omáčkou zo syra a smotany a ananásom - bola som prekvapená, ako Vikinka vyberala ananás - veľmi jej chutil a to som myslela, že mi viac zostane.
Zajtra zapekané plnené šampiňony, šošovicový prívarok s volským okom. A nejakú polievku pre prípad, že Vikinka bude vymýšľať 🙂
Baby?...nemáte nejaký overený super recept na orechový koláč, alebo rožky...hocičo, čo nie je pracné, ale suprovéééé.
Dievcata poradite mi prosim recept na dobry sosovicovy privarok? Taky jemnucko kyselkavy. Taky dobry mavali v diveste na laurinskej, kym este existovala s platko udeneho. Dakujem.
dobré ránko, dnes dojeme krémovú cviklovo-zemiakovú polievku s domácim vyprážaným "hráškom" a idem robiť cukinové placky a k tomu kuracie soté 😉
dnes tekvicova polievka a losos, zemiaky
cukinové placky a zeleninový vývar
Ahojte! Včera som nevarila,jedli sme čo bolo v chladničke 😖 Staršia dcerka chytila škaredu črevnu chripku,museli ju hospitalizovat lebo už bola moc dehidratovana ☹ tak sa mi kuchtit vobec nechcelo 😖 Dnes bude http://varecha.pravda.sk/recepty/vonava-polievk... a kuracie rizoto zo slovenskej ryže

@lencyca Ako si robila tú cukinovú polievku???