Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahojte ,u nas dnes polievka ( este neviem aku presne urobim ) ,ale bude najaka zeleninova a k nej urobim ten vysmazany ,,hrasok,, a druhe budu sulance so zemiakoveho cesta na sladko - s oprazenou struhankou 🙂
Dnes uvazujem, ze urobim ryzovy nakyp s domacimi zavaranymi marhulami (len si musim od kamosky poziciat 2 vajicka 😀 a vytiahnem zeleninovy vyvar, ktory mam zmrazeny.
@garonka aj ja som tú polievku minule robila.bola super,aj malý mi ju jedol,čo je u neho veeeľký pokrok 🙂
ja dnes nevarím,polievku máme zo včera.asi len upečiem žemle a idem robiť linecké koláčiky.cez víkend máme hody,tak nech sú krehučké 😉 a v piatok ešte spravím krtkovú tortu na plechu a ostatné koláčiky spraví sestra.potom robíme výmenu a máme aj 5 druhov zákuskov 😀 😀
pekný dník, dnes dojedáme zeleninovú polievku s haluškami zo včera, robím francúzske zemiaky inak - na panvici, a konečne krájam ovocie na pečený čaj, poobede by som chcela stihnúť jablkový koláčik 😉
@perlaoceanu sú vykrajované cez šablónu z poťahovacej hmoty http://www.mimiaukcie.sk/aukce.php?id=5378236
ja som dnes u nasich a mama robi kysle zemiaky s fasirkou a na veceru budu asi sulance kedze mi mm pili usi uz par dni s tym 🙂
tvarohovo-ceresnova zemlovka 😝
ja dnes urobím špenát so zemiakmi, s volským ockom a zeleninovú polievku s haluškami..
baby neviete mi poradit aku prilohu zo zemiakov mam spravit k vyprazanemu kapru?zemiakovy salat sme mali v nedelu,obycajne varene zemiaky nechcem,poradte mi 😔
ja už mám navarené- zemiakovo kapustová polievka a šošovicový prívarok s údeným maskom-tuším sa to volá "šál" 😅 😀 a poobede ešte musli keksíky budem robiť, ku kávičke a na "šmak"
vcera faširky a zemiakovo cibulovy šalat dnes špagety zajta neviem čo 😉
@nakup Jablka:
1. nastruhat na struhadle, natlacit do flias a zasterilozovat. Pouzitie - na zemlovku, na kolac, trebars aj na nepecenu pudingovo jablkovu tortu.
2. narezat na kusky a zaliat cukrovim nalevom (ja robievam 1 l vody, 30-35 dkg cukru). Do poharov mozes pridat aj par klincekou, jablka maju taku inu chut.
3. vysusit 🙂
kocky poradite nejaky recept na fasirku alebo fasirky v rure robene, bud v srncom chrbate alebo neviem ako, take aby sa to jedlo so zemiakovou kasou. vdaka 🙂 a ak mozno cim prv, idem mliet maso 🙂
@luciferova ja robievam nieco podbne ako je tento recept. su chutne, odporucam 😉
http://recepty.pozri.sk/recept-zdrave-fasirky-p...
akurat ze ja plech nepotieram olejom, ale pouzivam papier na pecenie, je to este zdravsie... a na vrch davam aj inu zeleninku, nie len paradajky, ale aj papriky a ine... kazdy si to moze prisposobit a obmenit 🙂
@luciferova pomlete maso, nadrobno nasekana cibula, cesnak, dve vajcia, namoceny a vyzmykakany chlieb, majoranka, cierne korenie, rasca, sol, vegeta,,, dobre premiesat a na plech vytvarovat fasirky, posypat struhankou a dat piect do rury....
ahojte
po dlhej dobe som sem nakukla, akosi nestíham u nás dnes biela karfiolová polievka, teľacie mäsko na šťave a ryža.
Vôbec neviem čo by som varila, ani mi na nič nejde chuť.
@danielaj čítam dozadu o tých orechoch, to som ani nevedela, že sa takto dajú uskladniť, paráda, ďakujem, pustím sa aj ja do lúpania orechov, ešte máme nevylúpané aj z minulého roka.
a ešte ma napadlo, chcela by som robiť prvý krát čalamádu, máte nejaké tipy, receptíky na dobrú čalamádku?
Ďakujem
dnes cviklova polievka a sosovicovy privarok s udenym 😉
ja dnes varim kyslu fazulovu s klobaskou a granadir + kapustova calamada 😵
@tinuskaha ta cviklova polievka sa ako robi???
ja včera - fazuľová polievka s údeným a mrveničkou, prekladané zemiaky s kyslou kapustou a bôčikom , napodobenina obráteného hruškového koláča / nechcelo sa mi hľadať recept hehe , tak som to tak od oka/, zavarila som ešte 7 pohárov hrušiek, nastrúhala som ešte kaleráb na sušenie, celý deň sa to bude sušiť, večer to strašne smrdelo a dnes urobím len krupicu na večeru, decká majú dnes súťaž / bicyklujú/ tak mi zožerú asi všetko , čo nájdu , takže ma nenapadá , čo zas variť na zajtra , asi špenát možno, alebo nejaké rizotko
ozaj a lúpali sme orechy a ideme vyskúšať to sterilizovanie
my dnes toto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=23360 s ryzou
@titkovamiriam ty aj tie sušené jabĺčka zasterilizuješ, alebo len tak zatvorené?
kočky posielam fotky mojho varenia od vikendu až do dnes..dnes sme mali gulky v paradajkovej omacke a hrstkovu polievku, včera pizza a polievka od nedele-vývar so špenatovymi haluskami, v nedelu a v pondelok sme mali este rezne a šalat a v piatok a sobotu sme mali karfiol a karfiolovu polievku s vajickom... no a bolo Michala tak nesmeli chýbať jednohubky ( so syrovou natierkou, nestihala som doplnať) a koláčiky burisonove gulky, jabkovy kolac, kedze jablk je teraz ako maku a este zamatova rolada, ale to som nepiekla ja, len som aj s tymi laskonkami vytiahla z mrazaku este od sestrinej svadby 😀 😀 😀

takže fotecky zo vcera
-sušene jablka,tie teraz denne spravim dva plechy 😀
-zeleninova polievka z čínskej zmesi
-masko na uncle bens
-jablkový osúch s makom
dnes budu palacinky a porova polievka 🙂