Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ahojte babenky ..... tak ja dnes robím skôr na večeru ako na obed 😒 🙂 plnenú cuketku a zemiaky, no a k tomu kapustový šalátik ... mňam .... 🙂 🙂 🙂 a PROSIÍÍÍÍÍM všetky šikovné kucháročky o nejaký dobrý osvedčený recept na mňamku z diviny ....... dostali sme ju od svokry, a keďže ja také mäso nerobievam, skúsim Vašu pomoc .... už vopred ĎAKUJEM !!!
@lululka555 krásne 🙂
@danielaj dakujem 🙂
prosim si recept na karamelovu omacku,vyzera dobre 😉 teda vsetko vyzera super,aj ten peceny caj.
@lululka555 páči sa, robila som podľa tohto receptu http://varecha.pravda.sk/recepty/karamelova-vod... , ale to bola ozaj iba taká voda riedka, tak som to zahustila trochou Solamylu a parádne to bolo, deti sa len zalizovali a ja s nimi 😀
@lyongirl Ja som taku polievku varila zrovna tento tyzden, lusky so zemiakmi, rasca, sol.. a zahustene zasmazkou s cervenou paprikou....ale ked mam pravdu povedat, nechutila mi nejako extra....
dnes som robila ryžový nákyp na prianie môjho mužíčka a keď sa spapá chystám sa na guláš a keď sa spapá ten tak francúzske zemiaky 😀
@mimi21mimi no ja som myslela, že osmahnem cibuľku dám na ňu čer. papriku, lusky, zemiaky, zalejem, osolím a tak ...čiže dosť podobne, ale akosi si ma odradila...
a čo teda vyčarujem z luskov bez mlieka, smotany, hmmm. poradí niekto prosím?
zapekane zemiaky s cuketou, parkami, klobaskou, cibulou a tym, co da kuchyna....ale chystam sa potom na plnenu papriku, ci lokse...podla toho, na co dostanem chut...
@atiatko ahoj ja tiez moc divinu nerobim,ale moja svokra ju pacuje 24 hodin predtym v deku,alebo zelku ( v tom co sa zavara ) a vode ,ono to mäsko potom moc necitit divinou...a mozes urobit napr.svieckovu
@danielaj mňam asi k vám prídem na obed 🙂
ozaj,toľko vás tu čítam,že som ani nenapísala,čo som dnes varila.Deti majú ešte zeleninovú polievku a robila som zajaca na Kalifornský spôsob a k tomu pyré zo zemiakov a ako príloha nejaká zelenina 😉
@nelinka0401 veď dobehni, ešte zostalo 🙂
@lululka555 ĎAKUJEM za prvý tip .... poznačila som si 🙂
dnes sme dojedli paradajkovú polievku a spravila som špagety s maskovou omáčkou a syrom 🙂
@danielaj to je mňam, to robím aj ja, ale malý má zas hnusný atopák a ideme nanovo na dietu, aj ja/lebo ho kojím/, aj on, takže žiadne mlieko, vajce, ani alergény. Doobeda som si vytiahla lusky a teraz neviem čo s nimi, sú už rozmrazené a chcela som niečo uvariť malému, pozerám recepty na nete a asi si uvarím z nich iba ja toto, ma to zaujalo:
http://varecha.pravda.sk/recepty/fazulove-struk...
ale ďakujem za nápad 🙂
ahojte my dnes dojedáme ešte kapustnicu a druhé gulky z kuracieho masa v rajčinovej omáčke s cestovinou
@lyongirl ja robievam tiež luskovú polievku bez mlieka-smotany muž nemože mlieko 😒
cibulku podusím na masle pridám lusky trošku podusím zalejem vodou pridám nakrájané zemiaky osolím dám do toho bobkový list asi 2 stručiky cesnaku a povarím ked je už všetko uvarené dam do toho zátrepku z múky rozmiešanej vo vode a nechám prejst varom odstavím a do hotovej pridám kopor a ocot podla chuti mužovi chutí- ved čo už má robit ☹ ale poviem pravdu viac mi chutí tá mlieková verzia
@mitka2007 receptík na bryndzový posúch http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=18059

my dnes sme mali fantasticky obed veľka vďaka @irsina83 za inšpiráciu, malemu mäsko veľmi chutilo dvakrat som mu naložila 😵