Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@womankc nasla som email - z toho roku, tak som si na teba spomenula:
Ponuka zakuskov na velku noc: "Ponukame zakusky mix po 0,30 za kus bez specifikacie, nahlasite len pocet/mix bude obsahovat klasicke zakusky ako puncovy, dobosovy ,kokosovy, sanqikovy, linecke,pralinkovy,...
alebo, podla vyberu podla ponuky na stranke. "
Takze, 50centov je asi dost?
Včera som varila tie rybky, ale som sa rozhodla, že to trošku ozvláštnim a s výsledkom som bola nadmieru spokojná
nazvala som to , že rybky pod perinkou. Najprv som opiekla rybky len ovegetkované na oliv . oleji z oboch strán , keď to bolo tak som na to vyliala zmes pozostávajúcu z : 1kyslej smotany , 2 rozšľahaných vajec , trošky soli a trošky drveného kmínu a jedného uduseného pórku na masle , no a na tú zmes som ešte navrstvila postrúhaný syr a pod pokrievko som to dodusila kým to celé nezhustlo . K tomu som podávala pyré so zemiakov, paštrnáku/ jeden väčší/ a mrkvy/1/ a zaváranú cvikľu s chrenom , no zalizovali sa až za ušami
@natal12 páči sa ti 😉
Muffinky
2 vajcia, 1 šálka kryštálového cukru, 1 šálka mlieka, 1 šálka oleja, 2a pol šálky polohrubej múky, 1 vanilkový cukor a 1 prášok do pečiva
podľa chuti pridávam do cesta, kokos, orechy, strúhanú čokoládu, kakao, mak atď. Ke´d chcem plnené, tak dám do košíčka 1 PL cesta, na to náplŃ čerstvé ovocie,kompót, nutelu, džem... a navrch dám ešte trocha cesta, upečiem.
Zmiešame, dáme do košíčkov a do formy na muffinky
Maminky, prosim poradte recept na nejaky kolac alebo nieco ine dobre, do coho ide biely jogurt. Mam 2, konci im zaruka a rozmyslam, ako to spotrebovat.
@womankc fíha, tak to ma mrzí, podĺa mńa bude problém v tom mlieku, ktoré si dala namiesto smotany, 😖 ja mávam to cesto také husté, ve´d si videla, aké kôpky som mala porobené s tou lyžicou, a zmiešala som všetko dokopy, žiadne oddeľovanie žĺtkov a bielkov 😉
a ja dávam do zákuskov maslo, alebo polovicu masla a polovicu Helie, to mi poradila jedna výborná cukrárka a naozaj Helia je výborná oproti Here, to sa nedá porovna´t. 😉
my dnes domáce rezance s tvarohom 🙂
ja už mám navarené 😝 polievku dojedáme zo včera kmínovú s vajíčkom a ahaluškami a robila som hrachovú kašu, k tomu opraženú cibuľku a opečené párky a klobásu, v pekárničke mi kysne cesto na pletenky a poobede budem robi´t jablkovo-orechové rožteky z cesta Vyskoč z vody - starodávny recept po babičke, spomínam si na ne, že boli výborné 🙂
@sidon
Cesto: 2 vajíčka, 1 pohár kryšt. cukru, 2 poháre polohrubej múky, 1 pohár mlieka, 0,5 pohára oleja, 1 prášok do pečiva, ovocie kt. máme doma
Cesto - všetky suroviny spolu krátko ručným mixérom zmiešame. Cesto vylejeme na papierom vystlaný plech.
Krém: 2 dl bieleho jogurtu,25dkg tvaroh,1 vanilkovy cukor, 1 sácka zelatíny, ovocie podla chuti,0,7 dl stavy z kompótu,detské piskoty
Tvaroh zmiesame s jogurtom a vanilkovym cukrom..V stave z kompótu rozmiesame zelatinu a pri stálom miesaní varíme pár minút-nesmie vriet lebo potom nám to nestuhne! Zelatinu dáme vychladnut,este vlaznú pridáme k zmesi,dobre premiesame, pridáme ovocie podla chuti, zlahka zamiesame , a nalejeme do vopred pripravenej formy, navrch dáme tesne vedla seba piskoty a ,necháme stuhnút najlepsie cez noc a na dalsí den podáváme.
resp. iny jednoduchsi krem:
Straciatella krém
2,5 dcl bieleho jogurtu alebo kyslej smotany, 2,5 dcl smotany na šľahanie, 2 bal. vanil. cukru, 1 ks vanilkového Créme Olé Dr. Otker, čololada na ozdobu (čokolády na varenie, alebo tyčinka ľadové gaštany alebo Margot tiež nastrúhať nadrobno).
Vanilkový cukor rozpustiť v jogurte. Potom pripraviť smotanu s Créme Olé a spojiť s osladeným jogurtom, nakoniec primiešať nadrobno postrúhané čokoládu.
@levandullka hej je 🙂 ,len som este zatial nic odtial neskusala,hadam na vianoce nieco vykuzlim 🙂
ahojte 😉 ani ja dnes nedam tomu neviem kolko casu,tomu vareniu 😉 mame este od vcera spagety s bolonskou omackou,tak to dojeme a urobim lievanceky s nutelou a horucim ovocim 🙂 ale aj spagety musim vyvarit som zistila
ja dnes tú gulášovú polievku spácham a decká dojedia rybky , a keď bude málo dne krupičná kaša MM je zas na služobke , tak nemusím rozmaznávať dnes
@lululka555 Ja sa chystám na niektorý z tých jednoduchších receptov už v najbližšej dobe 🙂. Snáď sa zadarí 🙂
@levandullka no som zvedava,potom napis a ak sa podari aj fotku pridaj 🙂 a zadari sa
@lululka555 Urcite dam vediet 🙂
@levandullka 🙂 tesim sa
babulky, urgentne potrebujem pomoc....na dnes sa nam nahlasila navsteva so 4rocnym dievcatkom, ktore ma zhodou okolnosti aj narodeniny...aku dobrotu upiect?
dakujem
@pami2 čokoládovú s banánmi alebo túto aj táto vyzerá jednoducho a chutne http://varecha.pravda.sk/recepty/grecka-torta/3...
Ahojte takže manžel na služobke tak iba pre seba varim cestoviny s omáčkou mäsovou 🙂
Vcera: sampinonovo sunkova pizza.
Dnes: zapekane zemiaky so zeleninou (brokolica, karfiol, mrkva) so syrovou omackou a syrom.
@pami2 a co tuto,je rychla ,upecies len korpus http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5278
@pami2 tak inak aj toto ma zaujalo, to by si mala rýchlo a kto už len nemá rád palacinky??? http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=50058

@vivusika aku mas pekarnicku prosim ta....ja chcem povedat svokre,nech nam kupi na Vianoce...ide mi hlavne,aby som mohla robit z kysnuteho cesta dobroty....takto sa mi vzdy to cesto pos..rie...