Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
normálne ste mi tu s vašimi inšpiráciami chýbali kočky 🙂..asi som závislá od tejto témy tu 🙂....dva dni mi nešiel net a neskutočne ma to štvalo :D...v utorok sme mali dojedací deň, keďže som varila v pondelok tak ako vačšinou v nedeľu, des krémová brokolicová polievka, palacinky s nutelou a marhuľovým džemom, palacinky boli klasické aj jabĺčkové 🙂
@titkovamiriam aj maslo má úžasnú chuť,nebuď frustrovaná,veď nočné sú zabiják potrebuješ oddych a cez víkend niečo dobré nachystáš 🙂
@zklimekova ja som dnes urobila tiez brokolicovu kremovu a zajra budú tie palacinky s nutelou- mnam niečo sladké 🙂
Dobre ranko,u nas dnes hraskova polievka, bravcove masko na sampionoch s ryzou a koketujem s myslienkou,ze dnes zoznamim krpca s mrkvou,ale nie som o tom este na 100 % presvedcena 🙂.
tu je recept na briošky, doporučujem vyskúšať http://varecha.pravda.sk/recepty/briosky-a-slad... 😉
@megika1 paráda, tvaroh aj ja robievam často, ale syr som veru ešte nerobila 😉
@lululka555 Mňam, ja takéto podobné robievam, ale z bebe keksov 😉
@nelinka0401 parádna 🙂
@mamkabeika ja som všetku múku nenahrádzala nikdy, vždy len časť som nahradila napr.celozrnnou, špaldovou a pod., takže neviem ti presne povedať, ale myslím, že by to nemal byť problém, ja viem len, že špaldová sa ťažšie rozteká napr. pri palacinkách, treba cesto robi´t redšie, ale pri pečení neviem, neviem, 😒
@kucminka presne tieto cesnačky robievam aj ja, mám ten istý recept a sú úžasné 😉
@mysiatkoo parádne muffinky 🙂
ahojte 😉 dnes varim kuraci paprikas s kolienkami,k tomu kysla uhorka 🙂
@danielaj ty si neskutočná!! Ja som na tie briošky od čistinky na Vareche už dlho poškuľovala, ale keďže si sladké pečivo musíme doma trochu odopierať (3 baby na diétke 😀 ), tak môžem len slintať 🙂. Ale podarili sa ti nádherne... Klobúk dole!
@mysiatkoo ako si to robila??? myslim mufinky, ci cesto klasika ale bez cukru a donutra si nahadzala co si nasla ci?
@womankc a cvikla sa vari v celku? neosupana? ja viem, blba otazka, ale ja som to v zivote nerobila 🙂)) idem sa dnes cinit 🙂
my dnes bryndzové halušky 🙂
@babulka123 predvarila som karfiol, cuketu a mrkvu som nakrajala na male kusky, dala som to s mierne popucenym karfiolom do misky, pridala som trosku cottage-u, nakrajanu zemlu na male kusky, premiesala som vajko a troxu smotany (do toho som pridala trosku soli, korenia a 1 prelisovany strucik cesnaku) a tym som plnila muffinove formicky - ziadne cesto tam nie je ;)
@simca06022011 prepáč nebola som na kompe večer, cvikľa sa varí vcelku neošúpaná v osolenej vode a potom si ju ošúpiš a nakrájaš ako potrebuješ
@simca06022011 inak môžeš si urobiť aj dnes šalátik , cvikľu si uvaríš, ošúpeš nastrúhaš , alebo nakrájaš, pridáš nastrúhané jabĺčko, posekaný pórik / alebo cibuľku ak nemáš rada pór/ osolíš, mierne okoreníš čk, dáš trošku oleja panenský slnečnivový alebo olejový , dáš tak kl cukru / aj trstinový môže byť / a dochutíš buď šťavou z citrónu, či jablkovým alebo vínnym octom / je to vinikajúci a zdravý šalát , dokonca môžeš dať aj čínsku kapustu najemno nakrájanú či nejaký listový šalát, chvíľku ho nechaj postáť aby sa chute spojili
Dnes to trocha "okašleme"... kupované parené buchty a cícerová pol. zo včera🙂 a mama má voľnóooo🙂) čiže môže konečne požehliť, upratať, oprať...🙂
@mamkabeika správa sa inak, ako každá takáto celozrnná múka, doporučujem ti kombinovať s klasickou bielou múkou v pomere 1 ku 3 alebo pol na pol
Ahojte 🙂 U nas dnes kremova hraškova polievka s opečenym chlebom a bravčove maso na štave s kolienkami 🙂
@mamkabeika ony sú totiž ťažšie a mala by si to také ulepené tuhé ,preto treba kombinovať s hladkou múkou , ale tuším sa dá nahradiť hladká múka , cícerovou alebo pohánkovou, teraz si to presne nepamätám, ktorá je svetlá , je ich veľa treba skúsiť, ak teda vyslovene chceš zdravé varenie
tu máš taký link na inšpiráciu http://www.biocentral.sk/kategoria-chlieb-muka-...

sunkovo syrove slimaky a pastekove stanglicky na zajtra do prace: